15.11.2014

Tokon piirm2 ja HK2


Kuvat: Sirpa Saari

Pikkuisen myöhässä laahaa päivitykset :) Kisattiin Jaippiksen kanssa 21.9 tokon piirimestiksissä Tsaulla. Tuomarina Pirkko Bellaoui. Olin oikein tyytyväinen kokonaisuuteen ja Jaippiksen vireeseen, sekä meidän yhteiseen tekemiseen :) Yksilökehät alkoivat kaukoilla, tämä oli meille vielä liian vaikeaa, kyylä iski ja pisteet sen mukaisesti 5,5. Tunnarissa Jaippis nosti oman, mutta sille epätyypilliseen tapaan lähti tarkastamaan viereisen ja otti sitten oman uudestaan. Tästä syystä pisteet tippuivat kutoseen. Muut liikkeet 8,5-10 tiukalta tuomarilta, joten oikein tyytyväinen saa olla! :) Yhteispisteet 264,5 ja piirimestaruushopea uusittu viime vuodelta :) Yksilöhopean lisäksi saatiin myös joukkuepronssia, kiitos joukkuekavereille!

Olemme syksyn ajan tehneet antoisaa yhteistyötä Anu Rikkilän ja Turun Murren kanssa tokokoulutusten merkeissä. Ensimmäisen kurssin palautteet löytyvät Anun blogista: http://www.dogitiimi.fi/tokon-pohjataidot-kurssin-palautteet/ Ota yhteyttä, mikäli kiinnostuit! Lisätietoja.

Kuva: Eeva-Stina Hatakka
Kaksi viikkoa sitten (5.11) käytiin SPL Kuusjoen hakukokeessa Somerolla/Salossa. Päivä alkoi tottiksilla, tuomarina Mika Laaksonen. Meille p.olovuoro ensin, p.olo oli ollut hyvä, vaikka edellisen parin narttu merkkasikin urosten tolpalle. Jaippis kävi todella kovilla kierroksilla ennen vuoroaan. Seuraamisessa se tuntui vähän keskittymättömältä, mutta arvostelun perusteella näytti kuitenkin erinomaiselta :) Jaippiksella on aika hyvät jäävät muutenkin, mutta ylivireisenä ne ovat vielä nopeammat. Istuminen oli "hyvin nopea", maahan se meni "välittömästi" ja seisominen oli "käsittämättömän nopea" :D Erinomaiset kaikista. 1kg nouto ihan ok, virepuremista luovutuksessa, taisi olla erinomainen kuitenkin sekin. Hyppy oli onneksi kevyt pressueste, sillä Jaippis kyylääntyi kapulaan pahasti ja kolautti hyppyä mennessään. Pojan ajatus katkesi ja se palautti hypyn ohi suoraan sivulle. Tämä puutteellinen. Este oli ihan ok ja eteenmenossa inasen ennakoi maahanmenoa. Pisteitä 89 :)

Esineet seuraavaksi Salon puolella, tämänkin tuomaroi Mika. Taisi kolmessa minuutissa nousta esineet, pisteitä 28p. Oli juossut kerran toisen esineen yli reagoimatta, siitä pistemenetys.
Päivi Nietosvaara tuomaroi maaston. Me oltiin ainoa 2-luokan koirakko ja saatiin päättää Päivin eläköitymiskoe (harmi, sillä hän oli oikein ihana tuomari!). Mua jännitti aika paljon, mutta olin päättänyt keskittyä etenemiseen. Maasto oli kiva, aika selkeä, oikealla kalliosta ja vasemmalla tiheikköä ja lampi. Lähetin ekan piston vasemmalle, Jaippis meni hiukan viistoon, mutta uskoin sen saavan tuulesta hajun, mikäli siellä ukko olisi ollut. Toinen pisto oikealle ja sieltä löytyi ukko pressun alta makaamasta. Ilmaisu hyvä ja hyvin meni ison ojan yli (ja odotteli mua, kun kiipesin sitä). Maalimiehen kävi katsomassa rennosti. Jatkettiin rataa ja mä etenin! Jaippis teki pääsääntöisesti hyviä tyhjiä ja laatikoita. Lähetyksistä eteni välillä liikaa, jonkun piston taisin lähettää uudestaan, mutta pääasiassa kivannäköistä työtä :) Toinen ukko löytyi aika isolla pistolla n. 170 metristä oikealta laatikosta. Ilmaisu tässäkin hyvä. Kolmas ukko löytyi vasemmasta takakulmasta. Ukko oli mies ja Jaippis oli tosi reipas! :) Aikaa meni 12 minuuttia, olisin voinut edetä vielä reippaammin. Pisteitä hausta täydet 170 ja näin ollen Jaimelle HK2 1-tuloksella, pistein 287p. Kiitos SPL Kuusjoelle hyvin järjestetystä kokeesta ja tuomareille ja kisakavereille kivasta kisapäivästä :)

Olen niin ylpeä Jaimesta! Kaksi vuotta sitten ensimmäisissä treeneissään se oli järkyttynyt metsässä olevista ihmisistä, eikä halunnut mennä miesten luokse. Pikkuhiljaa koiran ehdoilla rakentaen, ollaan saatu metsään vahva toimintamalli ja motivaatio löytää maalimiehet. Positiivisilla koulutusmetodeilla tottakai! Joskus kuulee puhuttavan, että hakukoiran tulisi rakastaa ihmisiä. Olen tästä eri mieltä. Toki se helpottaa kouluttamista, mutta ei se ole este harrastamiselle. Jaime rakastaa juoksemista ja itsenäistä työskentelyä. Se on jo itsessään sille todella palkitsevaa. Ukot ovat vain keino saada sen haluama palkka. Kun toimintamalli on vahva, koiran ei tarvitse koskaan jännittää, että mitä maalimiehellä tapahtuu. Jaime on aina saanut itse valita, että seurusteleeko maalimiehen kanssa vai ei. Nykyään se on oppinut, että maalimiehet ovat kivoja ja lähes aina se haluaa niiden kanssa leikkiä :)

Hakuharrastus on tehnyt Jaimelle niin hyvää :) Se on arjessakin huomattavasti rennompi ihmisiä kohtaan kuin ennen harrastusta. Pidättyväisen koiran kouluttaminen hakuun on ollut hyvin palkitsevaa. Toistelen itseäni, mutta olen niin kertakaikkisen onnellinen, että olen saanut juuri Jaimen! Meillä on ollut niin rikas yhteinen matka. Pidän tätä koulutustunnusta vieraassa maastossa, vierailla maalimiehillä tehtynä, meidän yhteisen taipaleen suurimpana tuloksellisena saavutuksena :) Nöyrästi kiitämme meidän ihanaa hakuporukkaa, joiden kanssa on aina hauskaa treenata! :) Koiraharrastus on voimaannuttavaa! Jos muuten tökkii, niin treenien jälkeen on aina hyvä fiilis, kiitos kivan porukan ja ihanien koirien :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti