19.9.2013

Arttu 2v!

Pikku-Arttu tänään jo 2 vuotta!! :)


Jo kaksi vuotta vilkasta koiranelämää takana ja vauhti vaan kiihtyy! Tämä elämäniloinen, hullunkurinen, hassunhauska ja hurjan rakas pikkuapina on tuonut elämäämme todella paljon vauhtia, iloa ja hauskoja tilanteita :)

Kahden vuoden aikana on opittu, että...

...maailman turvallisin paikka on maailman parhaan isoveljen vieressä...

..kavereiden kanssa leikkiminen on parasta...
...uiminen on huikeen hienoa...

...laivakoiran tehtävä on tosi tärkeä...

...ja aksaaminen on aika hianoo!

Artulla on aivan mahtava luonne, se on todella energinen, hyvin vilkas, omaa korkean saalistusvietin ja moottorin, mutta on kuitenkin kovin kiltti ja herkkä poika. Terrieriraivo löytyy juoksemiseen, muttei näy muuten arjessa. Koulutettavuudeltaan se on kovin kiva, haluaa hirveästi tehdä oikein ja miellyttää. Malttia on terrierille tyypillisesti hyvin vähän ja Arttu onkin saanut kasvaa ja harjoitella koiranelämää ihan rauhassa. Keskittymiskyky on alkanut kehittyä vasta kevään ja kesän aikana ja nyt ollaankin treenattu hieman enemmän. Treeneissä tekeminen onkin jo todella kivan näköistä :) Kahden vuoden aikana ollaan panostettu paljon hyppytekniikkaan. Lyhyet jalat, kova saalistusvietti ja voimakkaasti ylöspäin suuntautuva hyppytekniikka oli melko mielenkiintoinen :-P Se ollaan kuitenkin saatu muutettua ja hyppääminen näyttää nykyään hyvältä! :) Paikallaolo on ollut aivan oma lukunsa, mutta sekin toimii jo aika hienosti! Tykkään kouluttaessa palastella asioita pieniin osiin ja kun toistomäärät ovat mm. luonteen vilkkauden vuoksi melko suuria, vie uuden opettelu paljon aikaa. Mutta toisaalta, kun jonkun asian saa vahvistettua, se myös sen jälkeen toimii aika suurella varmuudella. Mulle on tärkeää, että koiralla on opetellun asian kanssa varma olo, ennen kuin se joutuu tekemään asioita kilpailutilanteissa. Naksutinta käytän myös Artulle paljon ja se toimii oikein hyvin.
Kisoista ollaan haettu kokemusta 8 startin verran. Herkkä, mutta vilkas koira vaatii kokemusta uusista ympäristöistä ja kisaamisesta paljon. Ympäristössä on niin paljon huomiota vieviä asioita, että keskittymiskyky ei ihan vielä riitä kaikkeen. Ympäristön ärsykkeisiin Arttu reagoi vilkkauden kautta, tehtävät saattavat unohtua ja pystyy vain juoksemaan ympyrää :D On ollut hienoa huomata, kuinka se kuitenkin tottuu tilanteisiin, kisoissa toinen rata on jo aivan erilainen! On ollut kyllä kovin palkitsevaa kouluttaa näin erilaista koiraa :) Onneksi meillä on vielä monen monta seikkailua edessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti