7.8.2013

Kuulumisia :)

Kiirusta ja kiirusta edelleen. Ja kolmen vkon päästä pitäisi ehtiä vielä kouluunkin, apua.
Kuukauden tokoloma päättyi viime viikolla, jee :) Syksyn treenirytmi tulee olemaan hyvin erilainen kuin keväällä. Piirimestiksiin asti muistutellaan liikkeitä ja pidetään kivaa. Sen jälkeen aloitetaan tekniikan hinkuttaminen, asennetta unohtamatta :) Jaime on ollut treeneissä aivan liekeissä, mutta kuitenkin keskittynyt :) Ruudun paikan työstäminen keväällä kannatti ja tauko toi sen viimeisen ripauksen, nyt se toimii!! :)) Ja sekös jaksaa hymyilyttää ihan joka kerralla :)  Ohjattua pohdin paljon tauon aikana, se kun on sellainen liike, joka ei meinaa pysyä koossa. Päädyin vaihtamaan palkkausta ja ottamaan lelun pois liikkeestä. Pieninä palasina naksuttelin palkan vaihdon merkkiin (tässä höllättiin kriteeriä suoruudesta ja toimii! (Jaippis kiittää Marjaanaa ;) ) ja noudon palautuksen naksuttelin nameihin myös. Kyyläys ja hötkyily hävisi merkiltä ja suuntiin keskittyy nyt hyvin! Vauhti on merkille nopsakampi ja palautuksissa puree vähemmän. Pieni asia, iso merkitys. Jaime on kovin rutinoitunut palkkoihin, eikä sille voi lennosta vaihtaa palkkaa tai se alkaa tarjoamaan muita toimintoja "oikean" palkan toivossa. Palkkautuu hyvin sekä leluilla, että nameilla, mutta on niin kovin fiksoitunut tietyissä liikkeissä tiettyihin palkkoihin, että siksi palkan vaihtaminen tulee tehdä palastellen.
Tokotauon aikana ajoin tottisasennetta sisään ja se tottakai näkyy seuruussa, mutta sitä nimenomaan olen vahvistanut. Painaa ja auraa, mutta asenne on kertakaikkisen hyvä! Ja vasemmalle käännöksissä pysyy pää ylhäällä. Perusasentokuurilla olen työstänyt seuruuta korrektimmaksi, kivasti vastaa siihenkin :)
Tauko teki tehtävänsä, oikeastaan mikään liike ei kauheasti ole kärsinyt. Fiilis on huipussaan ja se  onkin ollut myös tokotreenien teemana. Hirveä palo tekemiseen, molemmilla :) Asennetreenit on ihan parhaita, voi kun niitä vois tehdä aina, ilman että koira kuplahtaa :D

Hakuilu edistyy vauhdilla :) Uusi treeniporukka on tosi mukava ja ollaan saatu tosi hyviä treenejä, niitä kaikki onnistuu ja niitä mistä opitaan :) Esineitä ollaan käyty myös tekemässä melko ahkerasti ja hianoohan sekin on! :)

Sunnuntaina kisattiin neljä starttia Porvoossa. Kiva kisapaikka ja hyvin järjestetyt kisat :) Radat on videolla, julkaistaneen joskus :) Eka rata Mikkilän, yksi hyppy ennen putkea jäi välistä (kääntyi liian tiukasti!!) ja lopussa meni A:lle. Kisapuomille on tapahtunut jotain, olen varmaan vapautuskäskyllä vahvistanut liian aikaisen pysähtymisen. Tästä pitää olla nyt tarkkana. Viimeinen A hyvä ja siitä onneksi pääsi palkaksi putkeen :) Eikä yhtään rimaa!
Toinen agirata oli myös Mikkilän, yksi rima ja kaksi väärää putkea. Mutta ei mitään roiseja karkailuja, jatkettiin rataa Jaipen tietämättä ylimääräisistä esteistä :) Puomin tuli alas asti, vähän hitaasti kylläkin. Kehuin ja pidin hetken.


:D
Kolmas rata oli Askon ja siinä oli jos jonkilaista tehtävää. Selviydyttiin ihan ällistyttävän hyvin :) 4-hypyltä lähti flänkkäämään kepeille ja tuli pituuden sivusta. Oli vakuuttunut kepeistä ja hetki sählättiin ennen kuin löydettiin puomille. Mutta loppurata puhtaasti, oho! :)
Vika rata oli hypäri, Yksi rima ennakoivassa pakkovalssi-jaakotuksessa. Olisi pitänyt vetää enemmän ulos esteestä, kun Jaime ei osaa hakea ponnistuspaikkoja itse. Mutta tein kaksi ihan hurjaa persjättöä! :D Ja muuten rata oli oikein sujuva :) Tokihan se kaarrattaa, mutta pysyi hyvin näpeissä ja jaksoi keskittyä neljä rataa!
"Taas mää jäin mahasta kiinni, ku en mää muistanu kattoa, että missä tää hyppy on!"
Kaikki kuvat c. Johanna Kiviharju
Vikan tai tokavikan riman pudottelua olen miettynyt paljon. Niitä on prosentuaalisesti aika monta ja olen itsekin alkanut niitä jännittämään. Jaimella on ollut lelupalkka, mutta se ei ole ollut maalialueella näkyvissä. Palkan odotusarvo ehkä kuitenkin on ollut niin suuri, että se on rikkonut keskittymisen. Olen välillä treeneissä kokeillut nameja ja päätin sitten Porvoossa kokeilla namipalkkaa. Heittelin namit, jotta saa pientä saalistuksen tuntua lihapullista :-P Ekalla radalla kärkkyi lelua, mutta toisella radalla palkkaantui jo hyvin :) Kolmannella ja neljännellä radalla jäi oikein odottamaan namuja. Vikat rimat pysyi (ja rimat muutenkin hyvin), joten testi jatkukoon :)
Kovin läheltä liippaa nollat nyt :) Molempien asenne oli hyvä ja kisaaminen oli ihan kivaa :) Kaksi kertaa pitäisi sertin arvoisesti onnistua ja sit agility olis niinku siinä :) Saattaa toki mennä vielä pari vuotta tällä 1 nolla/vuosi tahdilla (joka siis tällä hetkellä on ihan oikeasti totta) :D

Nyt ollaan Espoossa koiravahteina :) Kesän eka (ja vika) neljän päivän vapaaputki, tulee tarpeeseen jatkuvien kahden viikon työputkien ja piiitkien päivien keskelle :) Eilen treenattiin tokoa sisko-Zoin kanssa Porvoossa ja tänään rakensin toko/agi -temppuradan pihalle ja hianoo oli molemmissa treeneissä! :) Loppuaika Jaipella onkin mennyt Tuuri-pojan kanssa riehuessa :) On se Jaippis kyllä aika villi, ei noista heti erota, että kumpi on pentu ja kumpi 3,5v.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti