7.7.2013

Tokon SM-kisat ja agirotu

Viime viikonloppuna oltiin Jaimen ihka ekoissa tokon sm-kisoissa Pieksämäellä :) Olin ihan normisti vielä perjantaina töissä, joten oltiin aika myöhään perillä. Savonsolmussa 29,5 astetta lämpöä, mutta onneksi ranta oli ihan vieressä, niin pystyi uittamaan koiria :) Pe illalla tein illalla tunnarin ja seuruuta.

Lauantaiaamusta aikaisin kisapaikalle, kun mentiin jo neljänsinä. Otin Jaippiksen mukaan ilmottautumiseen ja kun astellaan kisapaikalle, tajuan heti, että se luulee olevansa agilityssä. Karnevaali-meininki kuuluu tietysti Jaippiksen mielestä aksaan, kun ei olla ikinä noin isoissa tokokisoissa oltu. Mulle iski kauhistus ja harmitus siitä, että miten ihmeessä en ollut aiemmin tajunnut yhtälöä. Onneksi oli reilu tunti aikaa viritellä Jaimea oikeaan moodiin ja yllättävän nopsasti kyylä lähti pois :)

P.oloissa oltiin ekassa ryhmässä.
Istuminen 7,5 oli siirtänyt oikeaa etujalkaa ja tuomari ei tainnut tykätä korppikotka-asennosta. Jalkoja ei normisti siirtele, mutta sille asennolle ryhdikkyydelle pitäisi jotain tehdä.
Makuu 8, oli käännellyt päätä vähän.

Ohjattu ja luoksetulo seuraavassa kehässä.
Ohjattu 7, merkki oli huono, suunta hyvä, nosto ruma ja kerran pyöräytti kapulaa tuodessa.
Luoksetulo 8, muistin sanoa käsimerkin!! :) Mutta Jaime haisteli jätössä :-0 Sitä ei ole tapahtunut varmaan koskaan ennen, lasketaan tilastovirheeksi, mutta pitää olla hereillä asian kanssa. Stoppi tuntui vähän löysältä, videolla oli kuitenkin ihan ok. Annoin turhan myöhään käskyn.
Ohjattu ja luoksetulo

Seuruu 8,5 tästä olen todella iloinen!! Kontakti pysyi tosi kivasti, Jaime keskittyi todella hyvin ja vasemmalle käännöksetkään ei ollu kovin huonoja! :))
Seuraaminen

Ruutu 8, oli punaiset merkit ja keltainen nauha, joka aiheutti mulle aika suurta henkistä tuskaa :D Jaippis oli kuitenkin eripätevä ja löysi hienosti ruutuun ja keskittyi paikkaankin! Loistavaa :)) Oli ennen ruutu-kehää kuumissaan, joka näkyi vauhdissa, mutta muuten oikein hieno ruutu!
Ruutu

Z ja metalli
Z 9,5, oikein hyvät asennot! :) vasemmalle käännös töksähti, siitä varmaan puolikas.
Metallissa 7,5 kisavirhe, kolautti hyppyä mennessään, vaikka heitin melko kauas. Asenne kapulaan on liian hyökkäävä. Vino-ote hyvä ja muutoin teki okein nätisti ja oli hiljaa :)

Vikassa kehässä tunnari ja kaukot.
Tunnari 6, tää meni epäkuntoon, enkä ehtinyt korjata. Oli henkistä hikeä ja taisi ottaa painetta tuomarista. Mutta ei napsinut vääriä, toi oman, eikä purrut palautuksessa, vaikka oli vaikeeta!
Kaukot 6,5 oli Jaimeksi hyvät! Eka istuminen kyyry, mutta nousi! S-I tuli huomattavasti eteen ja seiso oli matalaryhtinen. Mutta ei yhtään tuplakäskyä, vaikka oli vika liike ja se on Jaimelta paljon se!! :)

Yhteensä 245p/31.

Olin ihan hurjan tyytyväinen Jaimen tekemiseen ja meidän yhteistyöhön! Kehät mentiin peräkkäin kiireellä, joten palkkaus ja seuraavaan kehään virittely piti tehdä nopeasti. Kiireestä ja kuumuudesta huolimatta Jaime selviytyi kokeesta erinomaisesti! :) Muutama moka, mutta Jaippis teki tämänhetkiseen tasoon nähden oikein hyvän kokonaisuuden :) Olen todella iloinen, että se kykeni toimimaan hyvässä vireessä noin isossa häiriössä, häiriökestävyys kun on ollut sille kovin vaikeaa. Sen kanssa on kertakaikkisen ihanaa tehdä, kun tehdään yhdessä :) Itse pystyin olemaan jännittämättä kehässä ja keskittymään tekemiseen, siitä kiitos Vapun kanssa aiemmin tehdylle työlle :)

Reissu oli kokonaisuudessaan todella kiva, kiitos Tanja ja Marjaana! Treeni-intoa olisi hirveesti, mutta maltetaan pitää nyt parin-kolmen viikon tauko.

Eilen lauantaina kisattiin agirodussa Ylöjärvellä :) Lauantaina ei onneksi satanut, joten kentät oli hyvässä kunnossa. Aloitin päivän nukkumalla pommiin, mutta ehdittiin onneksi tuntia ennen kisapaikalle.
Arttu aloitti kisapäivän tekemällä hienon hyllyn :) 2 kieltoa hypyiltä ja renkaan sivusta, mutta pysyi lähdössä, pysähtyi puomille ja keinulle ja pujotteli loppuun!! Loistavaa :)

Jaime oli ekalla radalla hurjan kiltti :) 4-rima alas, ja puukeinulta liukui läpi ja touch-käskystä meni kilttinä touchaamaan A:lle :D Puomi oli huono, mutta muuten oikein hyvä rata Jaimelta! :)
Jaime rata E

Monen tunnin odottelun jälkeen oli vihdoin russelin toinen rata. 2-hypyn rima, renkaasta ohi ja muurin palikka alas, mutta todella hyvä rata muuten! Ja hyppää tosi nätisti :) Luokan toiseksi nopein aika renkaan ohituksesta huolimatta. Se on kyllä niin liikkis :))
Arttu rata F

Jaippelle odottelu ei oikein sopinut ja se nosti vireen turhan korkeaksi. Louskasi mua jo ennen rataa reidestä, tuhmaa. 2-hypylle en saanut sitä jarruttamaan, joten seuraavien hyppyjen kulmat tuli aika ikäviksi. 5-hyppy piti pyörittää, mutten ehtinyt ja pääsi hyppäämään sen ristiin. Rimat lenteli ja haukku raikasi. Keinulla ihme säätöä, jos se jotain osaa, niin kontaktit, muttei näköjään eilen niitäkään. Eteen-käskystä pinkoi kaikkien hyppyjen ohi, oho. Ehkä ihan hyvä, sillä rengas oli hajoamaton ja hyppyjen väliin olisi pitänyt ehtiä jarruttamaan, jotta olisi saanut lopun ilman okseriin sekoamista. Kukaan ei siis kuollut, eikä loukkaantunut ja sitä rataa, joten meillähän meni hurjan hyvin :-P
Jaime rata F

1 kommentti:

  1. Kiva että SM:stä jäi hyvä mieli! Sun pitäis joskus opastaa meitä noissa tokojutuissa, kun mä en muista enää mitääään :P Voi Jaime, mut eka rata varsinkin oli hieno! Aikas pätevä russelikin, vau! Kiva kun meinas tuo ratatyöntekijä jäädä jalkoihin :DD

    VastaaPoista