1.5.2013

Maaginen raja rikki :)

Tänään aamulla käytiin tokokokeessa Hyvinkäällä, tuomarina Hannele Pörsti. Alustana vetinen nurmi :) Oltiin ensimmäinen koirakko.

Istuminen: 10
P.makuu: 10
Piilosta pääsi hyvin tirkistelemään lautaseinän raoista. Molemmissa käänteli päätään muutaman kerran kohti metsää, joku siellä ilmeisesti häiritsi. Muttei merkkiäkään haistelusta! Makuussa hyvin alas ja ylös :)
--
Seuraaminen: 9
Alkoi hitaalla ja Jaime keskittyi alusta asti hyvin :) Perusasentokuuri on tepsinyt ja etenkin hitaassa ja juoksussa paikka oli hyvä! Vas.käännöksissä kiepahtaa ja pää tippuu. Normissa yhdessä täykkärissä oli väljä ja hieman edisti.

Luoksetulo: 9
En kehtaa edes sanoa, että unohdin sanoa käsimerkin!! Argh! Miksiköhän oon saanut tästä näin ison ongelman? Suullisilla pysäytin, stoppi olisi voinut olla parempi, muuten ok, sivulle taisi pikkusen hidastaa?

Ruutu: 10
Jaimeksi hidas merkki. Meni kyllä laukalla. Ruutuun todella hyvin ja paikka oli ok, hieman keskilinjan takana, eli vähän kriteeripaikasta edessä, muttei jäänyt etureunalle! :) Sivulle hyvin.
---
Ohjattu: 9
Arvonnassa oikea. Hidas merkki. Mutta tosi nätillä kaarella meni kapulalle ja toi hyvällä vauhdilla sivulle! Nostoon hyökkäsi, mutta kun pohja oli sen verran pehmeä, niin ei näyttänyt pahalta. Tämä jännitti kaikista eniten, muttei onneksi ollut epävarma kapuloilla!

Metalli: 10
Hieno! Hyvä vino-ote ja muutenkin nätti :)

Tunnari: 9,5
Liikkurilla oli kynä hukassa, joten saatiin hyvä aika rauhoittua :) Kapulat ympyrässä, oma klo 12:ssa. Meni tosi nätisti, ei yhtään takki auki asenteella. Oma oli kolmas, jonka haisteli ja lähti tuomaan heti laukalla, hyvä :) Matkalla korjasi otteen kerran, varovasti kylläkin ja sivulla tiivisti otteen.

Kaukot: 8,5
Ei yhtään lisäkäskyä!!! Taisi olla eka kerta kokeessa :) Järkkä oli s-i-m-i-s-m, ylös tosi hyvin ja ryhdikkäästi. s-i ajatteli taakse, mutta näytti ainakin siltä, että siirsi takajalkoja. M-i jumitti ja jäi vähän vajaaksi. Loput hyvin :)
--
Z: 10
i-s-m, tää oli hyvä :)
--
Yhteensä EVL1 302,5p, kp, sij.1

Huikeeta! 300 pojoa rikki, ekaa kertaa! :)) Jaippis oli tosin kivan tuntuinen. Olin kisapaikalla ajoissa, käytiin kävelemässä ja ennen kehää leikitin aika paljon. Kehäänmenot ja poistulot oli huonoja, pitää miettiä palkkaa. Siirtymät ei niin rentoja kuin treeneissä, mutta aika kivalta näytti :) Erityisesti seuruusta, ohjatusta, tunnarista ja kaukoista olen superiloinen! Työtä riittää, mutta suunta on oikea :)

Hyvää tokokoiraa ei rakenneta yksin, joten erityiskiitos ihanalle riskiryhmälle! :) Ja kaikille muillekin treenikavereille!

Nopsasti vielä alkuviikon treenit muistiin:
Maanantaina treenattiin Marjaanan kanssa Moision koulun kentällä. Jaimella oli pitkä treenilista. Aloitettiin zetalla. I-S-M, asennot hyviä, erityisesti M oli tosi hieno! Seuruu ihan ok, oli vähän edessä, mutta käännökset oli hyvät, tämä palkatta. Siirtyminen luoksetuloon, juoksutin läpi, palkatta. Siirtyminen ruudulle, merkki olisi voinut olla parempi, mutta ruutuun meni todella hyvin, palkka sinne :) Palkkaamattomuustreenissä aina jännittää, että onnistuuko se, jonka on päättänyt palkata, kerrankin meni juuri nappiin :) Perään vielä ohjattu, vasen puoli, liikkuroitiin, mutta oli valmiiksi merkillä, se hyvin, autoin sivulle.
Toisessa setissä ohjatun oikea, jätin merkille, ei ensin kuunnellut, vaan sinkosi vasemmalle. Uusinnalla merkin kautta, se hyvin. Perään metallin nostoja, tosi nätisti. Tunnari, olin vienyt kapulat (aika monta) valmiiksi. Kun ei osannut päättää, haluaako rivin vai ympyrän, tuli siitä sellainen ympyrärivi :D Ekalla turhautui ja napsi väärää, uusinnalla hyvin ja kolmannella toistolla uusi kapula ja se ihan hyvin. Pyöritteli vähän. Loppuun vielä kaukoja, eri matkoilta ja paljon palkkaa. Kerran jumi liikkuriin.
Jaippis tuntui tosi kivalta treeneissä, jäi kovin hyvä mieli :)

Tokotreeneistä att:lle. Olin tehnyt kisaradoista koosteen. Aloitin russelilla ja minimies meni kyllä tosi hienosti! Pikkusen alussa oli turhan hyvä fiilis, mutta kun vähän rauhotuttiin, niin kyllä pelitti! Kontaktit, kepit ja ohjaukset, hyvä Arttu! :) Kepeillä toki ohjurit. Ja puomille kesti persjätön!
Elmo seuraavana, nollalla maaliin ja sit me syötiin nakkeja ja oltiin hirrrween onnellisia! :D
Jaippis viimeisenä, piti tehdä vaan se att:n B-radan keppien jälkeinen elämä. Mutta innostuin tekemään koko radan. Ja olipas Jaippis hyvä! :) Vaikeista kohdista selvittiin ilman ongelmia. Meni niin helposti, niin tehtiin vielä koko rata nollana, oho! :)

Tiistaina treenattiin omalla nurmikentällä. Kokeeseen valmistelua, palkkailin paljon. Aloitettiin ruudulla. Annoin ekalla apukäskyn, meni hyvin taakse asti. Toistolla ilman apuja, se hyvin. Luoksetuloa, ekan stoppasin, toisen juoksutin läpi. Ohjattua, palkkasin merkistä. Kokonaisena vielä oikea puoli. Metallin nostoja naksutellen. Seuruuta, perusasentojen kautta. Tunnari, ekassa seisoin lähellä, toinen kisamaisesti, molemmat teki hyvin. Loppuun vielä kaukoja temputellen.
Jaippis oli tosi rento, vaikka olikin treenannut paljon ja tehnyt aksaakin normaalia huomattavasti enemmän, kun vkl kisattiin. Se on aikuistunut ihan hirveästi, ja voi että mä oon siitä onnellinen!! :) Enää aika harvoin tarvitsee vääntää asenteesta, vaan voi sillä tavalla vaan tehdä ja treenata hyvällä mielellä :)

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että teillä on lähtenyt nyt sujumaan joka saralla, saat olla ylpee! :) Muakin melkein rupee ihan innostamaan taas tokoilu näitä teidän juttuja lukiessa :D Onnea hienosta tuloksesta, ja ennen kaikkea Jaimen aikuistumisesta, hih. Jatkossa siis ehkä nähtäneen edelleen aksakisoissa ;D

    VastaaPoista
  2. Innostu ihmeessä! Vie niin mennessään ja pistää ihan hirveesti ajattelemaan asioita :)

    Ja kiitos! Olen hänestä kovin ylpeä, Vaahteramäen Eemelistä ei koskaan tule ihan oikeaa aikuista, mutta pilke silmäkulmassa on vaan hyvä juttu, kun muistaa välillä edes vähän kuunnella! ;) Sen verran kiltti hän on ollut, että sai taas lisäaikaa agilityyn, pitäähän pojilla yksi hurvittelulaji olla! :),

    VastaaPoista