16.4.2013

Viikonlopun treenit

Lauantaina kouluttauduttiin Korreilla :) Otin Pekan kanssa aiheeksi kaukojen ekan asennon jumin, se kun on aika pitkälti mielentilaongelma. Muutetaan palkkausta ja ketjutetaan. Ehdittiin testata pari kertaa, pari helppoa liikettä palkatta alle ja kaukot, joista ekasta noususta palkka uudenlaisesti ja heti rentoutui :) Eikä muuten jättänyt kertaakaan ekaa asentoa tekemättä. Oli muutenkin tosi kivalla asenteella ja siirtymät, ne oli todella hyvät, oho! Rauhalliset kehut toimii oikein hyvin. Yleisiä kisavirejuttuja käytiin myöskin. Tykkäsin! Tosi hyviä juttuja, kuitenkin aika simppeleitä. Eiköhän ne kaukot ole vielä joku päivä ihan hyvät :)
Puolessa välissä päivää p.olot 14 koiran rivissä :) Jaippis istui hyvin, ei ollut edes ajatusta haistelusta, vähän kyllä katseli ympärilleen. Makuussa hyvin alas ja ylös, ei haistellut, hieno juttu! Uskallan luottaa, että otti siellä kokeessa jostain paineen, mutta toki pitää näissä olla tarkkana.
Riitalla seuruun edistämistä. On niin iso ja sen rakenteinen, että näyttää pahemmalta kuin ehkä todellisuudessa onkaan. Tähänkin muutoksia palkkaukseen ja kuurina perusasentotreeniä, niissä paikka on Jaimella vahva. Ja koira lähti suoristumaan heti, hyvä! :) Vas käännöksissä yliyritti aikamoisesti, niissäkin pieni palkkauksen muutos. Seuruun asenteesta ja näyttävyydestä Jaippis sai kovasti kehuja :)
Ehdittiin tehdä tunnariakin. Ongelmana kapuloiden näpsiminen, joka johtuu huonosta asenteesta. Ekalla kerralla väljä rivi, lähti kovaa, oli hätäinen, mutta ei näpsinyt. Kokeiltiin stoppaamista, toimi hyvin! Aika kauan sai seisottaa ja rauhallisesti kehua, kun oli kuin viritetty jousi. Pari kertaa pyöräytti kun toi, mutta se nyt oli ihan loogista. Stoppaamista olin miettinyt, mutten ollut uskaltanut aiemmin kokeilla. Saatiin lisäksi ohjeeksi kokeilla remmiä apuna, sitä pitää ehdottomasti testata! Ja pitää yrittää pitää jonkinmoinen balanssi puremattomuuden kanssa.
Oikein kiva ja antoisa päivä, eikä mukavassa seurassa vesisadekaan haitannut :)

Sunnuntai-aamulla hakua Haunisissa. Yksi helppo ukko alkuun ja sen jälkeen Jaimelle ensimmäistä kertaa umpipiiloa, piilona ulkohuussi :) Ja hienosti meni! Sai näköavun tietty ekalla kerralla, rulla pilkotti oven alareunasta. Hienosti paikansi ihmisen ja pienen pojan päässä kovasti raksutti, kun hän mietti, että miten tästä jatketaan. Ei heti paikantanut rullaa, joka oli mun mielestä oppimisen kannalta oikein hyvä juttu :) Löysi rullan ja näytölle lähti oikein hienosti. Uusi maalimies ja sama homma alusta. Nyt oli tehtävä täysin selvä, ilmaisi heti ja varmasti :) En voi lakata ihailemasta Jaimen työmotivaatiota, sinnikkyyttä ja ratkaisukykyä, vitsi! Kun se lähtee hommiin, tekee loppuun asti, taakseen katselematta. Willeltä hän sai suorituksestaan täyden kympin ja kultapalli-arvonimen :D Ollaan saatu talven treenien aikana toimintamalli vahvaksi ja koiralla on aika itsevarma olo rullan ja näytön suhteen. Perusluonteeltaan Jaippis on hieman pidättyväinen, mutta luotto ihmisiin on kasvanut ihan hurjasti, eikä se enää arkaile ollenkaan, kun tietää mitä tekee ja toki maalimiesmotivaatiota ollaan kovasti rakennettu :) Seuraavaksi saadaan ottaa jo kiintorulla kaulaan roikkumaan treeneihin. Jaimen edistystahti tässä lajissa on kyllä niin hurja, että mua välillä vähän hirvittää, että pysynkö perässä :D

Kävin välillä töissä ja sunnuntai-illalla tokoa Marjaanan kanssa Riskillä :D Jaippis teki ekassa setissä merkkiä uudella palkkauksella ja toimipa hyvin! Koira rentoutui, ja itseasiassa meni kovempaa merkille, kun asenne merkillä ei ollut niin jännittynyt. Ja tarkasti ruutuun tämän jälkeen, olipa hyvä treeni! Toisena suoraa luoksetuloa, juoksin karkuun ja todella saatiin lähtöön voimaa, hyvä.
Toisessa setissä seuruun perusasentotreeniä ohjeiden mukaisesti :) Vastasi treeniin hyvin, eli tällä jatketaan. Toisena tunnaria, paljon kapuloita ja stoppasin. Ekalla kerralla lähti hyvin, mutta kun oma ei tullut heti vastaan, näki, että kiire iski. Ei napsinut, mutta oli kovin hätäinen. Toisella toistolla sattui osumaan oman kohdalle melkein heti, joten se oli oikein siisti. Vähän korjaili otetta. Loppuun vielä kaukoja. Vastaa takapalkkaan oikein hyvin, eli sillä jatketaan! Olipas kivaa, toko on kyllä päivä päivältä siistimpää! :)

Nyt oon kauheessa räkätaudissa ja kuumeessa, taas! Loppuu huumori tähän jatkuvaan kipeänä olemiseen, varsinkin kun ei todellakaan ole aikaa sairastaa. Tämän päivän lepo saa riittää tähän tautiin, enempää ei ehdi. Paljon koulua, liikaa töitä ja kahden viikon päästä muutto. Äh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti