29.4.2013

Viikonlopun kisat :)

Merkki!
c. Sirpa Saari
Lauantaina kisattiin att:lla. Radat oli kivoja, aika helppoja ja suoraviivaisia :) Tein ennen ekaa rataa virittelyissä ohjatun, se hyvin ja luoksetulon. Leikitin aika paljon ja koira tuntui rennolta :) Vein Jaippiksen ilman remmiä jo ulkoota kaikkiin startteihin, se tuntuu tällä hetkellä olevan aika oleellisesti vireeseen vaikuttava juttu.
Ekalla radalla tipahti yksi rima, takaakiertovalssissa vaihteeksi. Tuli sellainen olo, että olisi pitänyt Jaimea uudestaan työntää 6-hypyn taakse, joten liikuin hätäisesti juuri riman päällä ja sittenhän se tipahti. Nämä on kyllä meille todella vaikeita. Muuten oikein hyvä rata ja tuntui tosi kivalta, kiltti Jaime! :) Ja tosi kiltisti hän tuli A:n jälkeiselle hypylle, eikä karannut putkeen!
Toisella radalla rima ennen keinua alas, taisi tulla vähän kiireajatus, hyppäsi aika jalat alla. Keppien jälkeistä elämää arvoin vaikka kuinka kauan. Ajattelin, että valsilla lipsahtaa pitkälle kohti puomia ja sitten tulee 10-rima alas. No ei ollut vastakäännös-löysä twistikään hyvä, meni 9-hypyn niin pitkäksi, että meinasi mennä 10-hypyn ohi. Nämä on myös ihan tyyppivirheitä meille. Käänsin liikaa ja meni vielä väärään putkeen. Loppuraa ihan ok, lentelee, mutta oikeille eseille kuitenkin :) ja puomin jälkeiseen valssiin tuli hienosti!
Radat A ja B Kiitos videoista Esalle ja Outille!

Kolmas rata tuntui ehkä vaikeimmalta, kun siinä oli takaakiertovalsseja aika paljon. 3-hyppyä en uskaltanut riman takia ohjata ristiin, se nyt olisi ollut Jaimelle aika varmasti nopeampi vaihtoehto. Kääntyi kyllä todella hienosti niistolla!! Puomilla joku ei tainnut pysäyttää, oho. Jaippis tuntui niin kivalta ja kiltiltä ja voi vitsi miten kiltisti se hyppäsi toiseksi viimeisen hypyn, vaikka valssi oli myöhässä! SE tapahtui ja tultiin NOLLALLA maaliin!! Yli 9kk tahkomisen jälkeen tehtiin 10. nolla ikinä!! Ihana Jaime!! :) Kyllä hymyilyttää ja lämmittää mieltä ja pitkään! :)
Nollarata! :)
Ohjattuun!
c.Sirpa Saari
Sunnuntaina kisattiin Tsaulla kolme starttia.
Eka rata oli Anders Virtasen. Ihan kiva, sisälsi pari vaikeampaa paikkaa. Jaime oli kisapaikalla taas sellainen rennon kuuliainen, niin siistiä! :) Puomilla oli kuulemma toinen takatassu lipsahtanut ylösmenolla ja vähän räpiköi ja ehkä luuli keinuksikin. Ei onneksi pudonnut ja tuli puomin itse loppuun asti. Mentiin keinulle asti puhtaasti, keinun jälkeiseltä hypyltä vääntäytyi Jaimemaisesti suoraan putkeen. Kävin kyllä vekkaamassa, mutta olisi ehkä pitäyt tehdä vastakäännös.
Toinen rata oli Askon. 2-hypyn pakkovalssissa rima alas. Olin hätäinen ja hypyltä jatkettiin melko suoraan. Nämä(kin) on vaikeita kulmia rimojen kannalta. Okserin käännöksestä hyppäsi melkein puomille asti, meni siis todella pitkäksi. Keinun jälkeisessä twistissä rima alas ja muuten puhtaasti. Tulos 10, muuta kaikki esteet oikeassa järjestyksessä!! :)
Kolmas rata oli Andersin hypäri. Aika kinkkinen rata, koiran vauhti pääsi ihan hurjaksi ja oma liike oli kovin kökköisyä. Jaime alkoi vajota kyylään ennen rataa. Kivaa kyllä, kun olen oppinut tunemaan koiraa sen verran, että osaan jo aika pienistä vihjeistä lukea mielentilaa. 4-hypyltä karkasi niin ylimääräiselle hypylle ja siitä niin törkeästi putkeen, että huhhuh! Koska hän oli ollut viisi rataa jo kiltti, niin vain nauratti. Killeri persjättökohdasta selvittiin tosi hienosti ja kirmasin jopa valssin 12-hypylle! Lopussa piti suorasta pukesta kääntyä. No ei ihan kääntynyt, mutta melkein yritti :D Mun mielestä paras kommentti oli "ihanan tuhma koira", koska sellainen se juurikin on! Ihana, mutta joskus niin tuhma, että vain naurattaa! :) Hirveän tyytyväinen Jaippis oli omaan suoritukseensa, on se niin hauska koira! Ja saa taas ihan kaiken anteeksi, koska teki lauantaina nollan :D

c.Sirpa Saari
Kisojen jälkeen mentiin vielä hakutreeneihin. Oltiin metsässä pitkästä aikaa. Jaimelle laitettiin kiintorulla, joka musta kuulosti tosi, jopa liian isolta askeleelta eteenpäin. Mutta mitä vielä! Koira oli aivan liekeissä metsässä, se tekee niin intensiivisesti töitä. Etsii itsenäisesti, eikä todellakaan kysele, eikä pyytele apuja. Hanna auttoi ekalla ukolla rullan suuhun ja toi hienosti sivulle asti. Seuraava molari oli umpparissa, Jaime paikansi otti rullan itse ja toi! Voi vitsi!! Ja samoin viimeisellä ukolla. Oli nähnyt, lähtenyt heti tulemaan ja matkalla ottanut rullan, koska hienosti toi sivulle. En tiedä, onko tää oikeasti niin suurta ja mahtavaa, miltä musta tuntuu, mutta kun en lajista mitään tiedä, niin koiran etenemistahti tuntuu kyllä todella hurjalta! :)) Se on niin elementissään metsässä ja todella nauttii tekemisestä. On se ihan mieletön koira! (sydän)
c. Sirpa Saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti