22.4.2013

Tokoo ja aurinkoo :)

Keskiviikkona Jaime ja Arttu Tanjalla. Jaippis oli enemmän jumissa kuin viimeksi, muttei sentään lukkoja. Arttu oli viimeksi ihan solmussa ja lantio oli vetänyt uudestaan jumiin, muttei lukkoon asti. Niska taisi sentään olla parempi :)

Torstai oli treenivapaa, perjantaina tehtiin tokoa omalla kentällä. Aloitin oman pihan tunnarilla. 20 kapulaa riviin, oma 17. ja Jaippis remmissä. Hirveellä kiitoravilla riviä eteenpäin, mutta nenä oli hienosti auki ja tarkasti otti oman. Olisihan mun pitänyt tajuta, että remmillä on Jaimen vireeseen nostava, ei laskeva, vaikutus. Ei siis tehdä tätä enää tunnarilla, jottei vire haistelussa nouse entisestään.
Siirryttiin kentälle. Otettiin Jaimen jalkapallo mukaan, kun halusin treenata häiriötä ja jumia. Ensin pallo ruudun lähelle ihan linjalle, parin metrin päähän ruudusta. Ja hienosti meni suoraan ruutuun, hyvä Jaime! :) Seuraavaksi merkillä , potkin ensin palloa ja annoin tuijotella sivulla. Käskin merkille. Ajatus oli ihan pallossa, mutta meni kuitenkin merkille, oho! :)) Uusintana fokusoi hyvin merkille, hieno Jaime! Pallo on ehkä kaikkein vaikein, sillä se aiheuttaa todella pahan kyylän. Olin todella yllättynyt, että pystyi tekemään noin hyvin! Jatkettiin luoksetulolla, eka juosten ja toinen leluun, ne hyvin. Seuruuta remmissä. Edistää kyllä ja paljon, mutta saatiin ihan hyviäkin pätkiä. Ja täyskäännökset teki oikein hyvin. Ohjatun kapulan nostoa ja pitoa kierrättämällä, ei purrut ja taisi nostaakin ihan nätisti. Loppuun vielä pari vaihtoa kaukoja, s-i toimii aika kivasti jo kympistä :) Sitten tehtiin pari eteenmenoa pallolla. Ei kyennyt millään seuraamaan. Mutta joo, eteen lähtee ja vähän liiankin reippaasti. Ei ekalla kerralla edes nähnyt palloa, mutta hitsivie, jos saa kerran luvalla juosta täysillä suoraan eteenpäin, niin mihin edes jotain lelua tarvii :D Tästä tulee niin ongelma, kun jo nyt virittelystä menee kyylään, eikä pysty seuraamaan.. Mutta en uskalla tätä nyt edes tehdä, kun edistää kilometrin muutenkin :)

Lauantaina Räimän kentällä Julian ja Katjan kanssa. Jaime aloitti häiriöruudulla. Kaksi ruutua ysikympin kulmassa ja samalta merkiltä lähdettiin. Tyhjensin treenikassin kuppeja ja hanskoja myöden pisin kenttää. Lähti merkille oikein hyvin, eikä koske tavaroihin, mutta luuli ruudun edessä olevia kapuloita merkeiksi ja jäi ruudun etureunan eteen. Jos kapulat olisivat olleet merkkejä, olisi siis ollut ihan täydellisessä paikassa. Mutta kun ei ne olleet :D Tää meni vähän hinkkaamiseksi, aika tiukassa oli paikan hakeminen, kun oli omasta mielestään ihan oikeassa paikassa ja tarjosi vain siihen. Tehtiin paikan hakua läheltä ja kaukaa, avuilla ja ilman. Lähetin välissä toiseen ruutuun, ensiksi treenattu jäi mun selän taakse ja ekalla kerralla paineli täysillä merkiltä mun ohi sinne. Ja sillä kertaa vielä ihan oikeaan paikkaan :D Toistolla löytyi ja meni oikein hyvin taakse asti :) Merkit hyviä, vaikka toistoja tuli monta. Koska meni ihan juoksemiseksi, otin vain luoksetulon, ekan leluun ja toinen juosten.
Toisessa setissä aloitettiin seuruulla remmissä. Ei ollut hyvä ja meni ihan vetämiseksi. Hylkään nyt kyllä remmin tässäkin, en saa sillä haluttua vaikutusta, päinvastoin ajatus eteen vaan vahvistuu, kun vetää. Ja sitähän sille on vahvistettu, joten ihan loogisesti koira toimii, kun ei remmistä ota painetta. Oli aika kuplivainen ja oli kovin vaikeaa saada hyviä pätkiä esiin. Meillä on molemmilla melkoinen kiire seuruun aloituksessa, sitä pitäisi nyt rentouttaa ja perusasentotreenillä jatketaan. Sitten kaukoja. Nouto ja liikkeestä maahan palkatta, siirtymä kaukoihin ja takapalkka ekasta noususta. Ennakoi palkkaa, eikä kuunnellut. Tarjosi kovasti m-s-i ihan pyytämättä, ja m-i:tä ei meinannut tehdä millään. Ilme ja asenne ihan loistavat, vaikkei korvat olleetkaan yhtään kuulolla :D Loppuun vielä ruutu, otin ne häiriökapulat pois ja hyvin meni :)
Häiriköitiin vielä p.oloa treenaamalla eteentuloja. Jaippis on oppinut sen, hienoa! Tosin tarvii vielä käsiavut ja  tekee vähän banaanina vasemmalle, mutta aika hyvältä näyttää jo :)

Sunnuntaina treenattiin Tanjan kanssa Riskillä :) Jaime on jäänyt herkästi hallikokeissa ruudun etureunaan. En ole saanut ongelmaa provosoitua treeneissä, joten olin ihan innoissani, kun se nyt tuli esiin :) Haluan saada ruudun paikan mahdollisimman vahvaksi ja uskon, että jos selviää pahoista häiriöistä treeneissä, niin löytää sitten kokeessa paremmin. Laitoin ruudun eteen n. kolmen metrin päähän ohjatun kapulat häiriöiksi, ikäänkuin hämyruuduksi. Ja niihin upposi! Juoksi ihan täysillä ja suoraan etureunan eteen ja oli vakuuttunut oikeasta paikasta. Parilla toistolla sama juttu, joten otettiin avut käyttöö. Autoin merkkaamalla, menemällä lähelle ja naksuttelemalla oikeaa paikkaa. Läheltä ei mitään ongelmaa, eikä edes, kun olin puolessavälissä, vastasi mun mielestä treeniin kivasti. Normimatkalta jäi vielä treenin lopussakin ruudun keskelle, kriteeripaikka kun on keskiosan takana. Hyvä treeni, tällä saa Jaippista sopivasti haastettua ja tästähän on vielä huikean monta sovellusta! :)
Toisessa setissä aloitettiin ohjatulla. Otin kokonaisena, oikea piti hakea. Kassit oli oikealla, taisi reagoida niihin, kun meni keskelle :-0 Löysi kolmannella toistolla oikean ja vaihdettiin vielä suuntaa, oikea alareunaan, se hyvin, joten en hyperventiloi, kuin vähän :D Sitten sitä seuruuta. Jos on edestä hyvä, on takaa vino. Ja jos on takaa suora, niin on edessä. Tanjalla oli tähän tosi hyvä juttu, johon Jaippis vastasi erinomaisesti, sillä jatketaan! :) Tunnaria, ekalla kerralla kisamaisesti, mutta siirryin kapuloiden viereen, ennen kuin lähetin. Se hyvin, ei pureskellut, mutta oli aika kiireinen ja kuolasi. Toistolla täydeltä matkalta, mutta stoppasin ennen. Lähtee työskentelemään todella nätisti pysäyttämisen jälkeen! Tosin pikkusen pyörittelee palautuksessa, mutta kaikkea ei voi treenata samassa treenissä. Loppuun vielä kaukoja, oli oikein hyvällä asenteella, se ilme! :)) Kuunteli paremmin kuin la, vaikka vähän omiaan tekikin. S-I oli oikein hyvä! :)
Hyvät treenit lämpimässä auringossa, ihanaa! :)

Ilmoitin Jaippiksen uhkarohkeana sekä att:lle, että tsaulle ensi viikonlopuksi. Heti ilmon jälkeen tipahti tapaturmavakuutuslasku mailiin ja lähtölistoissa strattaamme lauantaina numerolla 112 :D Onkohan liioittelua pukeutua jääkiekkomaalivahdin vermeisiin ja jakaa ratatyöntekijöillekin kypärät? :D

4 kommenttia:

 1. Ehkä tuo olisi vähän liioiteltua, mutta ihmisnuolen tilalle voisit valita jonkun toisen ohjauksen :-p (Näkee mielikuvan lapsuuden ajan Hevoshullu-lehden Polle sarjakuvasta, jossa se tyttä aina lensi mihin sattuu...)

  VastaaPoista
 2. Joo, se me ollaan siirretty ei käytettävien ohjausten -listalle, kun Jaippis on edelleen vakuuttunut, että se on ihmistaulu-ohjaus ja hän on se koiranuoli! Ja koska hän on kovin motivoitunut tehtäväänsä, osumatarkkuus hipoo sataa :-P

  VastaaPoista
 3. Heei Tsaulla nähdään :)

  VastaaPoista
 4. ^Hei kiva ylläri!! :) En mä ollutkaan huomannut!

  VastaaPoista