13.4.2013

Kiirusta

Lauantaina Jaimen kanssa tokoa kotikentällä. Hiekkakenttä on sulanut, jee :) Aloitettiin ruudun paikkatreenillä. Lähettelin muutaman metrin päästä ja naksuttelin oikeaa paikkaa. En ole tätä ennen naksuttanut, mutta vastasi treeniin todella hyvin! Jatkettiin häiriöruudulla, matkalla kapuloita ja merkkejä. Palkkasin pari merkkiä kierrättämällä alle, ne hyvin. Todella kovaa ja ihan suoraa ruutuun ja ihan oikeaan paikkaan, hyvä Jaime! Lisäsin häiriötavaroita ja otettiin uudestaan, sekin todella hienosti! Seuraavana suoraa luoksetuloa, lähtöön on tullut jo voimaa takaisin :) Zetaa, meni seuraamistreeniksi, koska ennakoi käännöksiä voimakkaasti. Seurautin ristiin rastiin ja tehtiin asentoja väliin. Kaikki asennot oikein. Jatkettiin suoraan seuruuta, edistää, mutta ei ennakoi käännöksiä. Tein paljon suoria ja alkoi tarjoamaan aika kivasti taaksepäin, siitä paljon palkkaa :) Tämä olisi tietty korjaamisen kannalta ihan paras ratkaisu, jos saisin sen tarjoamaan itse, sillä asenne varmasti pysyisi parhaiten yhtä hyvänä kuin se on nyt :) Seuraavana ohjattua, kapulan pitoa kierrättämällä ja ilman, ekalla kerralla pyöräytti kerran, huomautin ja sen jälkeen ei pyöritellyt kertaakaan :) Ohjattua liikkeenä, palkka merkistä ja oikea puoli. Lähti ihan pokkana vasemmalle :-0 Otin pois ja alusta uusiksi, ei ongelmaa ja nosto oli oikein hyvä :) niin ja ei purenut! Väärä suunta oli ehkä tapaturma, kauhistuin kyllä kun tämä oli yhdessä vaiheessa niin iso ongelma. Loppuun vielä kaukoja, jättöön rentoutta ja muutamia vaihtoja.

Maanantaina agilityä. Olin tehnyt aika kinkkisen radan. Russeli aloitti ja teki oikein hienosti :) Päällejuoksuihin tulee nyt oikein kivasti ja keinun teki ekaa kertaa radalla, autoin kyllä laskussa :) Jaippis teki kanssa hienosti, 2-hypyn valssista kääntyi laittoman huonosti, mutta saksalaisiin ja twisteihin tuli todella hyvin :) Vippauksia vahvistettiin, sillä ei kääntynyt uukkarina, vaan singahti ansaputkeen. Jaippiksen kanssa joutuu kyllä tekemään tuplasti töitä radalla verrattuna moneen muuhun!

Tiistaina illalla tokoa hiekkakentällä Marjaanan ja Tanjan kanssa. Kaksi pitkää päivää koulussa, joiden välissä yötreenit ja neljän tunnin yöunet nosti väsymyskuumeen, mutta tokotreenit paransi :) Jaippis aloitti häiriöruudulla. Häiriöinä merkkejä, kapuloita ja leluja. Kontaktin ottaminen alussa oli vaikeaa, kun keskittyi tuijottelemaan kaikkia tavaroita. Ekalla kerralla näki esineet ruudun reunoina, koska juoksi keskelle leluja, ottamatta niitä ja oli ihan isona kysymysmerkkinä. Uusinnalla löysi ruutuun asti ja paikka oli hyvä :) Kolmannella toistolla Marjaana heitteli matkalla leluja, Jaime katsoi mutta jatkoi ruutuun asti. Siitä iso palkka! Seuraavana suoraa luoksetuloa, lähti ihan hyvällä voimalla. Otettiin vain yksi toisto ja sai purkaa kentällä, kun ruudussa oli tarvinnut miettiä.
Toisessa setissä häiriözetaa. Ekalla asentojen kanssa, teki oikein. Tokalla kerralla kaavan rikkomista ja paljon häiriökäskyjä. Ekalla mun stoppi-käskyllä ei pysähtynyt, seuraavalla Marjaanan käskyllä pysähtyi ja sen jälkeen ei mennyt enää halpaan. Otettiin aika monta asentoa, seuruun asenne ja kontakti hyvät, mutta edistää, kun alkaa yrittämään enemmän. Mutta olen niin iloinen Jaimen nykyisestä häiriökestävyydestä! Se ei jää häiriöihin jumiin, vaan päinvastoin yrittää keskittyä tehtävään paremmin. Tässä asiassa ollaan menty ihan valtavasti eteenpäin :) Zetan jälkeen pari sivulletulokierrätystä ohjatulla ja sen jälkeen tunnari. Puremattomuustreenien vuoksi haistelun asenne on kärsinyt ja napsi vääriä, hitsi. Menee ihan takki auki ja niin reteenä kapuloille, ettei yhtään haistele. Kapulat oli pitkässä väljässä rivissä. Napsii, mutta ottaa oman. Samallalailla kun olin kapuloiden vieressä. Kolmannella toistolla parempi, vaikka levoton olikin. Mutta juu, ei pure! Seiskasta nollaan, näköjään se onnistuu niinkin :D

Ke ja to meni tiiviisti koulussa ja töissä, arki on taas palannut pariksi kuukaudeksi ennen kuin kesälomat alkaa. Käytin 7 viikon loman koulusta tehokkaasti töihin ja koirien treenaamiseen, mutta ei kai se väärin ole :-P
Joskus harrastuksen ja koulun yhdistäminenkin onnistuu. Keksittiin ainakin omasta mielestämme ihan huikea opparin aihe agilityyn liittyen. Intopiukeena odotetaan virallisten tahojen hyväksyntää projektille, jotta päästään sitä suunnittelemaan! :)

Tänään vain tunnaritreeniä. Vaikeita, ahtaita, paljon kapuloita. Tosi nättiä työskentelyä, oli rauhallisessa vireessä. Nyt täytyy vaan ruveta nostamaan virettä pikkuhiljaa ylemmäs, jotta pystyy tekemään nätisti. Se tasapaino!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti