19.3.2013

tekemisenmeininki piste com!

c.Sirpa Saari

Sunnuntaina Jaimella riitti virtaa, joten oli iltalenkillä ihan pakko testailla uusia juttuja :) Ekana iltojen vakijuttu, eli tunnari. Ja nyt niin, että kapulat oli kolmioina, päistään melkein toisissaan kiinni. Lähetin läheltä, haisteli tosi nätisti ja otti siististi oman. Ja toi purematta :) Ohjatun kapula kainaloon ja puistoon. Tein palautusta aluksi peruutellen, se hyvin. Sivulletuloleikkiä tolpan kanssa, ensin ilman kapulaa ja sitten kapulan kanssa. Toimi Jaimelle todella hyvin, tietty kun sai kiertää! :)) Ohjatun kapulalla vielä noutomaisena. Pureskeli ekalla kerralla, voivottelin ja paransi. Muutama näin ja saatiin täysin puremattomia toistoja :) Tästä se lähtee!

Maanantaina yötreenit. Olin tehnyt haastavamman radan, teemana putkiansat ja keppihäiriöt. Jaippis selvisi aika pätevästi, ei singonnut yhteenkään putkiansaan, eikä mokannut keppejäkään kertaakaan :)) Oli aika ylivireinen ja muuten hallinta olikin vähän hankalampaa. Jos jotain positiivista ylivireisyydestä, niin sain sanottua siitä paimentamisesta. Teki kyllä ihan hyvin, mutta piti vähän taistella. Okserimörön poistaminen on myös käynnissä, tässä treenissä sille tultiin kovaa ja piti tehdä ennakoivalla valssilla. Kerran räjäytti niin, että sai molemmat rimat alas ja kaksi siivekettä nurin (oli sitä ennen jo hypännyt puhtaasti). Ihan ok treeni kuitenkin. En olis millään jaksanut treenata agilityä, kun teki mieli tehdä tokoa :D Elmo teki hyvin, eikä sillekään ollut vaikeaa pujotella kohti putkea, vaikka sivuirtosin ja jäin taakse :) Ja Arttu teki myös koko radan, kepeillä ohjurit, mutta vau, miten se hakee sisäänmenot!! (Onneksi meni treenin hyvin, sillä kunnostautui muuten, mm. rikkomalla kevythäkin ja repimällä remmissä niin, että kaatoi kaksi väliaitaa, onneksi ei loukannut!) Russeli on (epätoivoisella) lihotuskuurilla. Kun Teri Terrierin ruoan joukkoon laittaa raakaa lohta, hän irvistelee sille ja nostelee jalkojaan, kun niin ällöttää! Syöttää nyt raakaa lihaa, terrierille!

"Ota iisii, elämä on liian siistii!" c.Sirpa Saari
Yllä olevassa kuvassa, yritin saada sen tekemään kaukoja, mut Jaippis ajatteli ottaa rennosti ja mua vaan vähän nauratti, kun se yhtäkkiä lätkäsi tassulla :D

Tänään aamulla tunnarin pitoa, aloitettiin peruuttelulla, teki hyvin! Ja sitten yksi kapula piilotettuna melkein täydeltä matkalta ja jes!! Nappasi, korjasi otteen heti ja toi purematta :)) Sivulletuloleikkiä tunnarinkin kanssa ja kivaa oli!

Illalla oli Lentsu :) Seuruu oli jostain syystä huonoa vkl, joten tehtiin sitä. Aloitettiin kisamaisella, käännökset levisi ja pää putoili. Ei ihan katastrofi, parempi kuin su, mutta paljon huonompi kuitenkin kun on ollut. En tiedä mistä johtuu, että se tälläiseksi on lipsunut, mutta nyt se pitää työstää takaisin kuntoon. Vasemmalle käännöksiä mietittiin ja Jaippis saa jatkossakin tehdä ne kiepsahten, pää vaan pitää saada niissä nyt ylös. Jaippis oli tietty ihan innoissaan, kun sai tehdä käännöstemppua :) Oikealle käännöksistä ja täykkäreistä tehdään myös temput, kun se kerran toimii. Käännöstempun saisi helposti otettua kisohinkin seuruun aloituksiin, jos saisi sitä kautta asenteen kohdilleen. Tunnaria niin, että olin itse lähellä ja koira kisamatkan päässä. Pito aivan superhyvä!! Ja haistelu näytti hyvältä. On ennen aloittanut rivin päästä, nyt aina välillä aloittaa keskeltä ja Lentsulla olikin hyvä ajatus siihen, hyvältä näytti ja sillä jatketaan! Ohjatun kapulan pitoa, tekee hyvin, liikkeeseen ei toki vielä ole siirtynyt, mutta pitää se rakentaa käänteisesti pikkuhiljaa. Nostoa mietittiin, ei ollut enää ihan niin paha, kierrättämällä aivan super ja hyvä asenne, joten kokeillaan nyt jatkaa sillä, josko vähän oppisi ottamaan siistemmin, niin saisi aika makean näköisen :) Zedarissa oli su istunut liikkurin käskystä, joten tehtiin vielä sitä. Ekan istumisen seisoi, hätiköin ja oli jalat väärinpäin. Sen sijaan, että keskityn jalkoihin, voisin kuulemma opettaa sille istumisen kunnolla :D Toisella istui ja hieno olikin, jes :) Vapaamuotoisesti jääviä, ekaksi hyvin ja sitten istui kaikki.. Eli tätä leikkiä pitää nyt pelailla ja viedä asennot sille tasolle, että osaisi ne käskystä, heh! Virejuttuja mietittiin, näyttää nyt kivalta ja rennolta :)) Ei pidä nostattaa, muttei tarvitse laskeakaan. Näyttää kivalta, kun tekee iloisesti ja voimalla, tekemisen meiningillä! Ainaista säätämistähän se on ja joihinkin liikkeisiin pitää vähän viilata, mutta nyt kokonaisuuden ilme on aikalailla tavoitellun näköinen :)
Iso kiitos taas Lentsulle!! :) Lentsu on niin Jaippiksen suosikki, kun Lentsun mielestä hän on kiltti (niinkuin hän oikeasti perusluonteeltaan onkin!) ja sitten treenien jälkeen Lentsu aina pelaa hänen kanssaan palloa! :) Koulutusmetodinaan Jaippis käyttää sulkemista, jos potku on huono, ei saa enää pelata, vaan sitten hän tuo pallon mulle :D

Kaukojen ilme :)) c.Sirpa Saari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti