14.3.2013

Menoa ja meininkiä!

Kiirettä pukkaa! Viime viikko meni koiravahtina. Pää pysyi kylmänä, eikä pentukuume iskenyt, vaikka varsin ihastuttava napero olikin halailtavana ja tietty sen kaverit :) Menoa ja meininkiä riitti, Jaippis tietty ihan innoissaan tyttökavereistaan :)

Tiistaina Jennin kanssa pikaiset tokot koulun parkkiksella vesijumppien pitämisen jälkeen. Oli aika liukasta, joten ihan kaikkea treenisuunnitelmaan sisältyvää ei tehty. Ruudulla aloitettiin, merkistä palkkaa, jarrutti aika paljon ennen merkkiä ja ruutua, mutta eihän sitä nyt täysillä pääsekään tollasella pohjalla. Z:n aloitusta. Muutaman kerran piti korjata, mutta sitten alkoi sujua :) Naksuttelin ja Jaippiksella oli kivan rento ilme! Tässä pitää nyt olla tarkkana, etten päästä asiaa uudestaan levälleen. Seuruuta, yliyritti vasemmalle käännöksissä. Oli tosi epätasaista alkuun, venkuroi, eikä ollut keskittyneen tuntuinen, mutta paransi hurjasti. Seuruun tasaisuutta pitää nyt työstää, huomaa, että ollaan tehty pikkujuttuja, nyt on taas aika ruveta laittamaan kokonaisuutta kasaan. Luoksetuloa palasina, stopissa vähän teputteli, mutta en voi  noin liukkaalla vaatiakaan kunnon pysähdystä.
Toisessa setissä kapulan nostoa läheltä kierrättämällä ja ohjattu kerran. Suunnat on nyt hyvät, mut se nosto! Kaukoja, nyt tekee taas hyvällä asenteella, huh! :) Vasen tj on vähän eläväinen, oikea pysyy hyvin paikallaan. Mutta yritetään liimata se sitten joskus. Voisko kokeessa pyytää, että sais esittää oikean puolen kaukot :D

Torstaina Katjan kanssa Linnavuoren lenkki ja tokoa parkkiksella. En kirjoittanut ylös, mutta taidettiin aloittaa ruudulla, merkistä palkkaa, kaavaa rikkoen. Ruutu ok. Sitten niitä Z:n aloituksia ja nyt toimi :) Otettiin Z kokonaisena (asennot hyvät) ja sitten uudestaan aloitusta. Ongelma tuli esille, alkoi kyyläillä merkkiä. Sain kerrottua mitä halusin ja hienosti tarjosi kontaktia :) Seuraamista, oli paljon parempi kuin tiistaina. Käskytyksestä tulee yliyrittämistä, osaa oikea ja vasen käskyt, vasemmalle lähtee jo käskytyksestä :D Eli kaava nyt rikki siihen. Kaukoja, kiva asenne :) Pää vinossa ja suu hymyssä, heh :) Peruuttelee innokkaasti, mutta ajatus on nyt hyvin taakse, joten en puutu siihen. S-I vaihdosta on tullut suosikki, aika hauskaa :)

Perjantaina aamulla Julian kanssa agilityä att:llä. Tehtiin valmista rataa ja sain mennä laumallisella koiria :) Jaippis aloitti ja lopetti melko lyhyeen, oli villipäivä, eikä tekemisen asenne ihan sopinut siihen rataprofiiliin. Kolmella muulla oli kilttipäivä, joten hymy korvissa lähdettiin hallilta. Sama rotu ja niiiiin erilaisia. Olipas kivaa! :) Siinä missä toista saa uhkailla kääntymään (vaikea arvata ketä :D) eikä se siitä huolimatta jarruta, toiselle riittää pieni sievä sihinä täydelliseen kokoamiseen :)
Treenien jälkeen suunnattiin sosialistamaan pentua pikkukoiriin. EpaElmeri on niin kiltti! Ja russeli, se repes ihan housuihinsa :D Kolme tuntia melkoista menoa, kunnes nappasin russelin mukaan jäälle lenkille, että pentu sai nukkua hetken :) 
Illalla vielä vakivuoron tokot, meinasi mennä pennun palluttamiseksi koko touhu :) Aloitettiin kehääntuloilla ja seuruun ja Z:n aloituksella. Nyt oli aloitukset oikein hyviä, palkkailin paljon :) Kehääntuloihin pitäisi päättää mitä haluan. Ei mun mielestä tarvitse seurata tiiviisti, mutta pitäisi olla siinä hollilla. Jaippis yrittää usein mun jalkojen taakse ja siis yrittää paimentaa minua eteenpäin. Tätä olen yrittänyt karsia pois (tekee myös aina agilityssä), koska jos on saanut "kuljettaa" minua, niin menee usein kyylämoodiin. Joskus tästä joutuu ihan todella vääntämään, kun toinen vaan kyylää kantapäissä. Sen on vaikeaa pysyä sivulla sillätavalla rennosti, joten ehkä joudun sitten seurauttamaan kunnolla. Metallia naksutin muutaman otteen ennen ja sitten tehtiin hypyn kanssa vinot kulmat. Oli oikein hyvä :) Ääntä ei pääse nyt ollenkaan, jes :) Seuruuta, oli ihan ok, vähän edisti. Lopuksi kaukoja, asenne hyvä, mutta aika paljon se nyt ennakoi, S-I:stä saa paljon palkkaa, joten sitä kannattaa tehdä koko ajan :D En tähän nyt vielä puuttunut, kun asenneviikot on käynnissä, mutta jossain kohtaa täytyy puuttua. Ja ihanaahan se on että on yritteliäs ja tarjoaa kovasti :)

Sunnuntai-illalla Julian kanssa att:llä agilityä. Tein vaihteen vuoksi aika suoran radan, sai mennä kovaa, mutta piti tulla ohjauksiin. Ei nyt mikään maailman helpoin, muttei sellaista vääntämistäkään. Jaippis oli ihan super! :) Pe oli niin vääntämistä, että jotta hyvä fiilis säilyy, pitää vastapainoksi tehdä helpompia juttuja. Mun mielestä toimii ja ennen kaikkea oma pipo ei kiristy, jolloin koirakin pysyy rennompana :) Mutta on se erilainen! Siinä missä toinen bc ei tohdi irrota niin kauas viimeiselle hypylle, Katto Kassinen on liimannut korvat päähänsä ja mennyt jo seuraavankin esteen, ihan ite! :D

Maanantaina oli taas yötreenien vuoro. Rata hyvin pitkälle sama kuin su ja Jaippis täräytti ekalla yrityksellä nollana 27 estettä, ohhoh! :) Ei -yhtään- rimaa su eikä ma :) Elmo oli tietty pätevä ja Arttu yllätti myöskin! :) Kivat treenit, kiitti Katja! :)

Tiistaina tokoa kotikentällä. Kunnon häiriössä, kun pikkukoirat riehuu ja joku päästi vielä oman snautserinsakin joukkoon.. Ehdittiin tehdä ruutu (hieno! se on nyt aikalailla täydellinen ulko-olosuhteissa, hallissa ei ihan niin hyvä :)) Ohjattu (oikein hyvä lumessa, eli siitä se räkäisyys tulee), seuruuta, luoksetulo palasissa (hyvä) ja kaukoja, hyvät nekin :) Arttu onnistui jossain kohtaan puremaan Jaippiksen korvaan reiän..reilu kaveri.
Illalla vielä tunnaria pihalla, tein tosi läheltä ja sen pystyy tehdä purematta. Edistystä? :) Se on nyt kotipihan tehotreenissä.

Eilen aamulla tokoa. Istuminen alkuun, oli hyvä. Aloitettiin ohjatulla, piti tehdä tsekkaus. Merkillä yritti lintsata suoruudesta(?!), palkkailin niitä pari. Meni kyllä kovaa ja hyvin toistoilla, ei ennakoinut stoppia, eli siinä ollaan edistytty :) Nosto aika ruma ja pureskelu ihan villiä! Voivoi. Pitotreenissäkin pyöräytti aina kerran, jos piti tulla suoraa kohti. Hitsi. No mutta vkl leiriltä saadaan toivottavasti uusia ajatuksia tähän :) Ruutua, oli hyvä ja merkkikin oli hyvä, jes! Hallimerkki on nyt kyllä parantunut, pitää jatkaa samalla linjalla, jotta merkin arvo pysyy korkealla. Ruutu hyvä :) Zetan aloituksia. Piti kontaktin todella hyvin, tarjosi sitä jo itsekin :) Käännöksissä, varsinkin käännöksessä oikealle oikein painoi merkin kohdalla. Kuuntelutreeniä nyt tähän!
Toisessa setissä metallia naksutellen, muutamia suoria otteita, vire oli vähän korkealla. Mutta ei yhtään ääntä! Hyppy ok. Häiriöseuruuta. Upposi kehuihin ja Tanjan tänne kutsuun aluksi, paransi kyllä huimasti! Kaukoja, oli ihan villinä :D Peruutteli kivasti, mutta ei oikein kuunnellut, vaan kovin innokkaana teki vaihtoja ihan ite, hassu :)
Käytiin kävelemässä ja tehtiin pujottelutreeni. Russelille 12 keppiä ohjureilla, hyvin teki ja keskittyi! Muutama kontakti trainerillä ja sitten vielä rengasta lähettämällä, vastaanottamalla ja kuljettamalla. On se raukka niin pieni! Mahtuu sivusta ilman mitään ponnisteluja, joten tämä pitää oikeasti treenata :D Saatiin paljon onnistumisia, 3 kertaa meni sivusta. Elmo ja Jaime tekivät myös keppitreenin. Jaime putkihäiriöllä, putki puolen metrin päässä keppien lopusta ja toinen suu sisäänmenon takana. Kerran erehtyi ja sen jälkeen teki kaikista kulmista superhyvin, jes! :)
Illalla kuukauden Tanja-päivä. Elmo oli hyvässä kunnossa, jes!! :)) Jaimella oli tokokoiran jumeja niskassa ja lantiossa, muttei lukkoja kuitenkaan :) Mutta russeli! Hänellä oli kaksi(!!) lukkoa, toinen niskassa ja toinen L2:ssa. Sen touhulla ei mikään ihme, onneksi ne saatiin auki. Kiitos taas Tanja!

Tänään koirat huilaa ja viikonloppuna onkin mm-tiimin toinen leiri, kivaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti