26.2.2013

Katto Kassisen viikon seikkailut :)

Intterneetistä löytää kaikkea hauskaa, kuten osuvia analyysejä omasta koirastaan :D
"Sainpa sitten testata myös Einon vastakohtaa eli Jaimea, jonka ristin Katto Kassiseksi. Moottori perseessä surraa kovempaa kuin kellään ja meillä oli kivaa, ei ehkä yhdessä mutta molemmilla omassa päässä kenttää yksinään :D"/onnisen 
Wikipedia osaa kertoa lisää ystävästämme Katto Kassisesta:
"Hauskaa pitää olla, muuten minä en ala mitään", sanoo Katto-Kassinen. Kun Katto-Kassinen painaa vatsansa keskellä olevaa nappia, hänen selkäänsä ilmestyy propelli ja hän lähtee lentoon. Omasta mielestään Katto-Kassinen on kaikessa maailman paras."
Hih! :)

Viimeksi taidettiin jäädä edellisviikon viikon torstaihin.
Ystävänpäivänä treenattiin Purina Centerillä osan mm-tiimin porukan kanssa.
Ensimmäisessä setissä ruutu. Käskytettynä, lähetin taakse kiertämään ja siitä merkille. Merkistä palkka. Seuraavaksi vapaasti merkille ja siitä ruutuun. Merkin asenne hyvä ja ruudun paikka on ainakin tällä hetkellä oikein hyvä :))
Seuraavana ohjattu. Muuten ok, mutta kapulan nosto oli räkäinen! Ei jarruttanut yhtään ennen kapulaa ja oikein hyökkäsi siihen. Oho. Tästä on pieniä merkkejä aiemmin. Kapulan räkäinen ottaminen on vanha ongelma, joka ehkä uusi nyt, kun ohjattuun on tullut itsevarmuutta..? Pito hyvä :)
Tunnari, meni liian kovaa kapuloille ja haisteli huolimattomasti, maistoi väärää, mutta toi oman. Haistelee nyt hutiloiden, kun on vauhtiliikkeitä alla. Toistolla haistelu siisti, mutta palautuksessa pureskeli. Kolmannella toistolla pitkältä matkalta, se hyvin ja piti paremmin.
Toisessa setissä seuraaminen alle ja sitten tunnari. Kapulan pitotreeniä. Yritin saada kiireajatuksen palkkaamalla putkeen, ei toiminut, oli ihan liian kivaa :D Kapula siivekkeen eteen, jarrutti ihan liian myöhään ja välillä jopa äänteli, mutta paransi toistoilla vähän. Metallin teki nyt hyvin, ei tullut ääntä.
Häiriöosuudessa kaukoja. Palkkailin ekoja asentoja (m-s) ja tekniikkaa läheltä.
Kiitos treeniseuralle kivoista treeneistä! :)

Perjantaina 15.2 vakivuoron tokot, tehtiin ohjatulla kapulan ottoja kolmiona, seuraamisen käännöksiä naksutellen, metallin nostoja ja eteentuloa. Seuraaminen oikein hyvää, naksuttelu käännöksiin toimi todella hyvin! :) Ihana ilme ja todella hienoja käännöksiä! Pitää kokeilla myös tempon vaihteluihin ja häiriötreeniin. Kolmiotreeni oli tosi hauska kokeilu, vauhti on melkoinen, mutta siististi otti, kun kapula oli pystysuunnassa. Pito oli oikein hyvä! :) Metallin vino-ote ilman hyppyä hyvä ja varma, pitää silti treenata taas kulmia enemmän. Hypyn kanssa ottaa herkästi suoran otteen, jos kapula pomppii kauas. P.olot hyvät :)

Lauantaina aksaa, kaikilla omilla ja Eino K:lla :) Pätevästi meni koko porukka! :) Jaimen agility on ottanut harppauksen eteenpäin, taas(!!!!) hyvät treenit! Ja tehtiin nolla nollatreenin ekalla yrityksellä, oho! :) Epa on ihana Epa ja russelikin selvisi hienosti radasta :)

Sunnuntaina aamulla hakua kentällä. Jaippis oli superpätevä!! 4 ukkoa, kaikki valmiiksi piiloissa ja viimeinen tooodella kaukana. 3 ekaa superhyvin, viimeisellä piti vahvistaa syvyyttä näyttämällä ukko, mutta Jaippis ei nähnyt, eikä Suvi kuullut 100m päähän (oli ihan kentän tienpuoleisessa päätynurkassa ojassa), ettei koira huomannut. Jaippis kävi ensin takistamassa A:n takaa, mutta jatkoi taakseen katsomatta sinnikkäästi umpihangessa suoraan ukolle. Suu auki toljotettiin rivissä sen työskentelyä. Voi vau!! :))
Illalla ATT:llä Tanjan, Marjaanan ja Heikin kanssa. Ekassa setissä ruutu putkihäiriöllä, ohjattu, tunnari ja metalli. Katsoi putkea, mutta meni ruutuun, hieno Jaippis! Nämä on parantuneet tosi paljon, jes! Ohjatut seinän vieressä, ei paljoa varonut. Att:n seinät on tosin jo aiemmin testattu joustaviksi..hölmö! Mutta siistimpi se oli kuin to. Tunnari myös seinän vieressä, ettei juokse yli. Oli ihan siisti, palautuksessa pureskeli. Metalli hyvä, kaikki vino-otteella :)
Toisessa setissä Z(hyvä), seuraaminen (hyvä sekin) ja tunnari (hyvä haistelu, mutta pureskelee). Ajatusriihtä pureskelusta, pitää peruspidoissa hyvin, mutta heti jos pitää hakea ja tuoda, pureskelee.
Lopuksi vielä merkkiä palkaten ja kaukoja. Ne hyvin :)

Maanantaina Lentsulassa. Oli oikein antoisa treeni! Kapulan ottaminen nyt kierrättämällä (tällä on korjattu aiemminkin), ei negatiivista palautetta, ettei heijastu pitoon. Teki ulkona nätisti ja nyt tuli mieleen, että mahtaakohan ruma otto johtua siitä, että ulkona hangessa kapulalle saa(joutuu) mennä suurella voimalla ilman, että nosto on ruma. Pitääkin olla vähän raivoa, kun pohja on raskas. Asenne jää päälle ja siksi hallissa nosto on niin räkäinen, koska ei ajattele jarrua yhtään ja pohja vielä luistaa? Tunnarin pitoon kierrättäminen mukaan, jotta voi liikkeenomaisessakin palkata hyvästä pidosta, mutta matkalla ei tule palautetta. Sivulletuloon temputusta. Metallissa vauhtipalkkaa suorat, jotta otteen vaihtaminen saataisiin pois. Tavoite toki on vino, mutta kun se on pitkältä matkalta vaikeaa ja otteen vaihtamisesta tulee aina ääni, niin haluan vaihtamisajatuksen pois. Zetaan vahvempi top-käsky ja kaukoihin m-s-i lelulla. Seuraaminen oli tosi hyvää, yksi vasemmalle kääntymisen ennakointi tuli. Ja Lentsu sen keksi! Johtuu mun kädestä, heilutan aika reippaasti kun kävelen ja Jaippis reagoi vas. käden jäämiseen taakse. Siksi lähtee kääntymään täykkäreissä helposti vasemmalle. Ja tämä on koiralta ihan loogista, olenhan palkannut käännöksiä niin, että käsi on takana. Jes, ongelma ratkaistu! :)) Kiitos Lentsulle taas! :)
Illalla agilitytreenit koulutusten jälkeen Jaippiksen kanssa. Hän oli niiin pätevä! :) Treenin aiheena oli päällejuoksut, rinnakkaiset toimii pelkällä jalkatyöllä superhyvin, pitää siis rohkeasti luottaa niihin myös kisoissa! :)

Tiistai aamulla Tanjan kanssa tokoa ja sen jälkeen agilityä pikkukoirilla ja Einolla :)
Jaippis teki ekassa setissä ruudun, ohjatun ja metallin. Ruutu hyvin, merkki kierrättämällä. Ohjatun kapulannostoa kierrättämällä, teki hyvin. Ohjatussa palkka ekasta merkistä, toinen kierrättämällä ja siitä kapuloille, teki hyvin :) Metallissa ääntä (kapula lensi pitkälle), ihmisblokkauksella oli hiljaa.
Toisessa setissä tunnarin pitoa, ei korjaile yhtään, kun kiertää, tekee merkkiä yms, jee! Sivulletulossa käännyin vähän pois, ei pureskellut :)) Merkin asennetta, toimii hyvin kiertojen kautta. Zetassa s-m-s, ei pystynyt seisomaan toista kertaa, kun istuminen oli kuulemma tekemättä :D Tuli pieni klikki, otettiin breikki, sen jälkeen uudestaan kaikilla sivuilla seisominen, palkkasin kaikki, eikä ollut ongelmaa. Klikkitilanteissa olen nyt muuttanut niin, että pari kertaa yritän, peli nopeasti seis, tauko tai jtn muuta ja sitten yritetään uusiksi. Jos ei ekalla onnistu, yritetään seuraavana päivänä uudelleen. Toimii todella hyvin, ei paineista koiraa, eikä aiheuta epävarmuutta. Joskus vaan on itse vaikea "luovuttaa" heti, mutta kun ei hermostu, eikä hinkkaa, niin lopputulos on ollut hyvä :)
Pikkukoirille maanantain rata, Elmolla ei ongelmia,Koiranen meni hienosti ja Arttukin teki koko radan (ilman keppejä) :) Ja halleluja, se on oppinut pysähtymään puomille!!! :)

Torstai aamuksi oltiin sovittu hallille kontaktitreenit jo kasiksi :) Tehtiin kontaktirallirata, jossa piti kuitenkin kuunnella, kun samalta hypyltä pääsi puomille, putkeen ja kepeille. Pätevänä Jaippis oli, treenikontaktit on nyt hyvät uudessa hallissakin :) Kirppukerho oli oikein pätevänä myös :)

Perjantaina tokoa Haunisissa Anun kanssa. Ekassa setissä Z, asennot naksutellen, hyvät! Ruutua, merkki palkaten ja kierrättämällä, ruudussa pk-A veti puoleensa, toiselta puolelta hyvä. Ohjattua, ensin nostoja kierrättämällä ja sitten liikkeenomaisesti, merkki kierrättämällä.
Toisessa setissä seuraaminen käskytettynä, ei oikein ollut skarppina alussa, tuntui ihmeelliseltä. Mutta kun kone lähti käyntiin, niin sitten teki oikein hienoa seuruuta. Tunnaria lumipenkkaa vasten, ettei pääse juoksemaan yli. Haistelu hyvä, pureskeli matkalla (ei kovin pahasti), kierrätin ja pääsin palkkaamaan hyvästä pidosta :)
Illalla vielä vakivuoron tokot, tehtiin tosi vähän, kun oltiin jo päivällä treenattu. Leikittiin tunnarin pitoa, seuraamisen käännöksiä, muutama vaihto kaukoja ja eteentuloa. Paljon palkkaa ja iloista mieltä. Pari metallihyppyä, sain vauhtipalkkattua suorista otteista. Temputin vino-otetta erikseen, se hyvin ja kivaa oli :)

Lauantaina aamulla hakutreenit lentokentän maastossa. Pitkästä aikaa metsässä :) Oltiin Hannan kanssa tehty hyvä sotasuunnitelma agilitykisoihin virittämiseen ;) Umpihangessa oli vähän raskasta tarpoa, mutta treenit meni niiiiin hyvin, että jokainen askel kannatti ottaa :) Kolme maalimiestä, jotka olivat kiertäneet piiloihin, niin ettei jälkiä ollu(ei tallattu). Vas. puolella ei ollut mitään jälkiä ja sinne se Jaippis lähti ihan täysillä, määrätietoisesti ja yhtään kyselemättä, teki L-muotoisen piston ja löysi ukon, vau! :-0 Kaikki muutkin hyvin, on se pätevä!! :))
Iltapäivällä oli kisat Janakkalassa. Jaimen lisäksi Eino K. oli saanut luvan lähteä meidän mukaan, kiitos Julialle lainasta! :) Virittely oli ilmeisen onnistunut, sillä mulla oli kisoissa (taas!!!) se iiiihana treeniJaime :))))!! Huippua :)) Sen syväluotaampaa analyysiä en nyt jaksa kirjoittaa, muuta kuin että ens kerralla otetaan virittelyissä yksi maalimies vähemmän, niin jaksaa hypätä viimeisenkin radan viimeiset rimat... :-P
Tuomarina oli kaikilla radoilla Luomala ja radat oli kivoja, Jaimelle tosin aika vaikeita, kun oli paljon päällejuoksuja, välistävetoja ja takaakiertovalsseja. Rimoja vähän lentelee, mutta asenne oli niin hyvä, ettei me anneta sen häiritä :) Yritin keksiä vaihtoehtoisia ohjauksia leikkauksilla ja muutaman keksinkin, jes! Jäi niin hyvä fiilis kisoista, ehkä mä vielä opin ohjaamaan mun Katto Kassista :) Epin kanssa me ei ihan oltu samassa kuplassa. Tai oikeastaan oltiin me, liian samassa, ihan yhdessä, edes esteet eivät olleet välissämme! :D


Jaime Janakkalassa, kiitos Esalle videosta! :)
Ja kattokaa, ekalle radalle lähdössä, korvat höröllä, iloisella ilmeellä, rentona!! :))) Ei yhtään esteitä kyyläävänä jäykkiksenä.

Sunnuntaina TTT:n treenit Ikean parkkiksella. Tehtiin ekassa setissä kapulan nostoja, joka oli erittäin huono idea, kun oli vähän liukasta :D Mutta yritti kuitenkin jarruttaa :) Ohjattu muuten hyvä, mutta nosto tosiaan melko villi siinäkin. Mutta opin, että ei tosiaan treenata tätä liukkaalla enää :D Seuraamista, palkkailin käännöksiä ja tempon vaihteluja, oikein hyvältä tuntui :)
Toisessa setissä Z, asennot taas naksutellen (hyvät!), ruutu, joka oli oikein hyvä ja tunnarin pitoleikkiä. Merkin ja ruudun kautta, kierrättämällä yms, tosi hyvin pitää! :) Hyvät treenit, hyvä Jaippis! :)

Maanantaina yötreenipäivä :) Olin tehnyt koosteen lauantain kisoista. Jaippis oli super, kaikki rimanpudotuskohdat onnistui ekalla yrityksellä pudottamatta :) Erikseen vielä takaakiertovalsseja, yritän keksiä sen sääntöä niihin. Jos tulee oikein kovasta vauhdista, niin että ajautuu kunnolla hypyn taakse, niin että hyppää oikeaan suuntaan, pudottaa helposti riman. Jos taas tulee tyypilliseen tyyliinsä siivekkeeseen kiinni ja hyppää hypyn ihan ristiin, ei pudota. Eli saa sitten laskeutua ne väärään suuntaan :) Yleisesti käännöksiin toimii parhaiten, jos käskytän aika matalalla äänellä. Jos karjun jarrutuskäskyä, levauttaa ihan järkyttävän hypyn, Katto Kassinen painaa vatsastaan nappia ja sitten lennetään! :D Analysoin tätä ja tulin siihen tulokseen, että ottaa nyt kovasta käskytyksestä painetta ja leiskauttaa hypyn, koska kokoaminen on vaikeeta ja käännöksistä ollaan aikanaan tapeltu. Kannattaa hypätä kiinaan, niin pääsee tilanteesta äkkiä pois. Eli pitää antaa rauha hänelle käännöksiin, niin ei tule ahdistusta ja 7 metrin leiskautusta!
Epalla rimat pitkästä aikaa 35cm, on se vaan kone :) Ja Arttu, se on kehittynyt ihan hirveesti! Yksi päällejuoksuohitus ja sitten korjasi, jes! Ja kepit ekaa kertaa suorina ohjureilla :) Yötreenit ovat olleet kovin opettavaisia :)

Melkoinen treenitarina, yritän nyt saada tämän tarinoinnin vähän enemmän treenipainotteiseksi ja paremmin ajantasalle, katsotaan onnistunko :) Treenaaminen on parasta! :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti