14.2.2013

Hyvällä mielellä!

Ensiksi kiitämme kaikkia onnitteluista! Herra TVA on ottanut oikeudekseen olla hieman vallaton viime aikoina, mutta se hänelle suotakoon :)

Olin pari viikkoa keuhkokuumeessa, joten treenit olivat vähän vähällä. Mutta jos jotain hyvää, niin Jaimen kaukot ja tunnarin pito ovat menneet hurjasti eteenpäin! Kaukot näyttää jo ihan hyvältä ja ennenkaikkea se asenne ollaan saatu korjattua :) Eteentulo-projekti ollaan myöskin aloitettu, nenäkosketuksen kautta ja naksuttamalla tottakai. Pieni ongelma jo ilmeni, Jaime ei ehkä ole se koira, jolle ohjaajaan törmäämisestä kannattaisi palkita :-P Mutta viilaamme tätä!
Muutamia tokotreenejä on mahtunut tähän väliin, eri ihmisiä, eri paikkoja, eri häiriöitä ja eri kivaa! :) Mutta en nyt jaksa niistä sen enempää kirjoittaa.

Edellislauantaina kisattiin Ojangossa 3 starttia, kaikilla radoilla tuomarina Ritva Herrala. Starttinumerot 99, 100 ja 101. Kivoja ratoja kaikki kolme. Olin ihan yllättynyt Jaimen kiltteydestä, vaikka se oli ollut kaksi viikkoa treenitauolla agilitystä ja muutenkin erittäin kevyellä tekemisellä!
Ekalla radalla mopo vähän keuli, Jaippis ihan muisti, että hänellä on juoksukontaktit! Tuli A:lta läpi ja koska sallin sen, niin puomilla ei enää edes ajatellut pysähtyvänsä. Jaimen ilme oli niin hassu ja minuakin vain nauratti, joten ihan hyvällä fiiliksellä poistuttiin radalta.
Toisella radalla oli hienot kontaktit! Ja rata oli muutenkin oikein hyvä! Yksi rima tipahti vaikeassa paikassa ja kepeillä meni ykkösestä kolmoseen. Lopussa en ottanut vastakäännöksestä kunnolla haltuun ja lipsahti keinun sijasta A:lle. Mutta kokonaisuudessaan Jaippis oli oikein kiltti! :)
Kolmas rata oli hypäri. Meinasin myöhästyä lähdöstä, juostiin halliin ja ehdin jo miettiä, että jätän radan väliin, kun en voi Jaimea sillä tavalla radalle viedä. Mentiin kuitenkin ja Jaime yllätti minut erittäin positiivisesti! Alussa ryysi ihmisnuolen, yksi rima alas ja kepeillä taas ykkösestä kolmoseen. Sinnikkäästi jatkettiin ja loppurata sitten superhienosti, onpa Jaimesta tullut kiltti! :-0 Mahtavaa! :) Vaikka nollaa ei tullut, niin kyllä oli hymy herkässä :) Enpä olisi ikinä uskonut, että Jaime pystyy keskittymään mun tuollaisen virittelymokan jälkeen!
Toiset peräkkäiset kilpailut, kun Jaimella on hyvä vire, se on avoin minua kohtaan ja haluaa tehdä yhdessä eikä yksin! :')

Sunnuntaina haun ilmaisutreenit kentällä. Ekaa kertaa kaikki kolme ukkoa piilossa. Ojapiilot toivat haastetta, kun oja oli keskellä peltoa, eikä sitä näkynyt, mutta Jaippis selvisi tosi hienosti! Ääntä pääsi nyt ensimmäistä kertaa matkalla, vähän meinasi repeillä liitoksistaan. Pöhlö :) Niin mahtavaa, että päästiin noin kivaan porukkaan treenaamaan!
Illalla aksaa, koosterataa kisoista, kivasti Jaippis meni sielläkin :)

Maanantai on uusi ratatreeni-päivä(yö). Maanantai on myös uusi lemppari aksapäivä, sillä maanantaitreenit on aina hyvänmielentreenit :) Kovin hyvin olen uudessa roolissani viihtynyt, minulla on niin kiva ryhmä, heistä saa positiivista energiaa omaankin treenaamiseen :)

Tiistaina treenattiin Lentsulassa. Aiheena häiriöt ja Jaippis oli ihan superhieno! Suoritti kaikki tehtävät mallikkaasti, etenkin tunnari oli ihan huippu! Minä vaan toljotin suu auki :) Oli kovin ylivireinen treeneihin tullessaan ja olin varma, että uppoaa kaikkiin ansoihin, mutta se keräsi palikat päässään ja yllätti minut ihan totaalisesti! Ruudun merkkiä (ennakointi pois) ja kaukojen s-i (pompsahtaa eteen, korjaa itsenäisesti taakse) vaihtoa pitää tuunata. Kiitos Lentsu taas!

Keskiviikkona Tanjalla. Jaime oli oikein hyvässä kunnossa (on tää nyt yhtä hekutusta!), Elmolla lantio vaan on perusjäykkä, tekee se sitten jotain tai ei. Mutta ei onneksi ollut lukkoja.

Torstaina Haunisissa Julian kanssa. Jaime teki kevyen treenin, kun ke hoidettiin. Ruudun merkkiä, ruutua, ohjattua ja seuruuta. Seuruussa ammuttiin pitkästä aikaa, eikä reagoinut edelleenkään, hyvähyvä :) Lopuksi Elmo varasti Raiviksen eväät ja söi lihapullat pusseineen päivineen. Sillälailla.

Perjantaina vakivuoron treenit Tuijan hallissa. Tehtiin ruutua, ruudun merkkiä, metallinoutoa, tunnaria ja häiriöseuruuta. Jaime on aika häiriöherkkä ja on ennen jäänyt pahasti jumiin häiriöihin. Niitä ollaan kovasti treenattu ja nykyään se reagoi edelleen joihinkin häiriöihin, mutta pääsee niistä tosi hienosti yli! Ja pystyy pysymään rentona, eikä kiristy "taivas putoaa" moodiin. Jippijaijei, työvoitto! Tällä hetkellä reagoi vahvimmin kehuihin, ilme oikein kirkastuu "kuuliksä, mä oon noittenkin mielestä hirveen hyvä!" P.olot hyvät.

La-ma olin Vantaalla erittäin tiiviisti töissä, vkl ei treenattu mitään. Maanantai oli maratonpäivä, joka alkoi jo 4.15, joten jätin kirppukerhon illan treeneistä suosiolla kotiin. Jaippis kannatti jaksaa treenata, hän oli niin pätevänä, että ei edes väsyttänyt, vaikka oltiin yhdeltä kotona! Paitsi tiistai aamulla :D

Tiistaina Katjan kanssa tokoa att:llä. Ollaan tehty paljon ruutua ihan ensimmäisenä liikkeenä, kun se on ollut vaikea. Nyt on palaset loksahtaneet kohdilleen ja Jaime teki niin hienon ruudun, että kylmät väreet vaan meni! Treenaaminen kannattaa aina :) Palkattomuusosiossa lt, ohjattu ja tunnari. Tunnaria pureskelee palkattomassa edelleen. Toisessa setissä kapulan pitoa ja merkki-nouto erottelua, merkin asennetta ja kaukoja. Ohjatun kapulan pystyy tuomaan jo korjaamatta otetta kertaakaan, tosin pitää antaa muistutuskäsky.
Illalla jäällä luistellen, nyt muistin mitata matkan, 8km tuli Väskin ympäri ja Muumimaailman kautta lenkistä. Tämän jaksaa kirppukerhokin mennä :) Jaippis ja Arttu haluaisivat aina kovasti mennä Muumilaaksoon :D 9-10km/keskinopeudella saa aika hyvän treenin koirille korvaamaan juoksutreenien vähäisyyttä. Toistaiseksi ne on irti, Jaippis pitäisi ehkä opettaa vetokoiraksi suksille :) Elmo tosin kulkee fleksissä, avantouinti näyttää herraa houkuttavan edelleen, on kuulemma koukuttava laji, sanoo Elmo! Toki mäkiä ei ole, mutta eiköhän ehditä niitä keväämmällä taas kuluttamaan :) On ollut ihanaa kaivaa hokkarit pitkästä aikaa kaapista. Luistelu loppui ringeten lopettamisen myötä ihan totaalisesti, eikä ole edes tehnyt mieli jäälle ennen kuin nyt. Eikä ole taidot näköjään edes pahasti ruosteessa :)Kipeänä ollessani tuli taas mietittyä syntyjä syviä koiraharrastuksesta. Nyt tuntuu, että ehkä ainakin hetkeksi olen päässyt sisälle siihen mitä todella haluan ja saanut ainakin toistaiseksi henkisen helpotuksen tähän kaikkeen. Eniten haluan tehdä Jaimen kanssa. En halua mitään lajia, vaan tekemisen Jaimen kanssa ja ne lajit, missä Jaimen parhaimmat ominaisuudet pääsevät esille. Minulla on superhieno koira, jossa on potentiaalia vaikka ja mihin. Miksi siis tappelisin yhden lajin kanssa, jos on olemassa paljon muita, joista voidaan yhdessä nauttia? Toki tehdään agilityäkin, mutta sen ei tarvitse olla the laji.
Treenityylin muutos on sopinut Jaimelle hirmu hyvin. Se on muuttunut koirana todella paljon viime kesästä. Nykyään se on ihanan avoin, haluaa tehdä minun kanssa ja vastaa koulutukseen todella hyvin. Vaikuttaa tasapainoisemmalta ja vireenhallinta on paljon helpompaa nykyään. Se jopa osaa säädellä sitä itsekin, minkä en ikinä uskonut olevan mahdollista.
Harrastuksesta saa eniten voimaa silloin, kun tekee sitä mitä haluaa, niinkuin haluaa, niiden kanssa joiden kanssa haluaa ja nauttii siitä mitä tekee. Ne on niitä ihania hetkiä, kun kaikki negatiivinen unohtuu ja pystyy keskittymään vain koiraan ja olemaan siinä hetkessä.
Mulla on vaan joskus niin ikävä Tiinaa. Väärät ajatukset valtaavat liian helposti pään, kun joku ei koko ajan ole muistuttamassa tärkeimmästä ja puhumassa järkeä. Kestää liian kauan päästä niistä yli. Onneksi tärkein aina jostain ennemmin tai myöhemmin muistuu, ehkä joku pilvenreunalla vahtii. :')

IHANAA YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! :)

5 kommenttia:

 1. Ihanaa luettavaa. Etenkin toi viimeinen kappale. Jaime vaan on <3

  VastaaPoista
 2. Todellinen hyvänmielen päivitys <3

  VastaaPoista
 3. Ihana ja koskettava kirjoitus. Mun on myös usein kova ikävä Tiinaa. Vaikka siitä ei varmaan koskaan pääse yli, niin se ajan myötä ehkä muuttaa muotoaan. Tässä kirjoituksessa monesta asiasta tuli mieleen meidän mentaalivalmennuksen luennot. Kun tekee sitä mistä nauttii ja nauttii siitä mitä tekee, niin voisko paremmin olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis terveisin Anna-Maija :)

   Poista
 4. Asiavirhe.

  Ne oli Eino Koirasen reippauspullat mitkä Pätmän söi mutta hän söi ne Koirasen luvalla koska Koiraselle on opetettu että hyvä pitää laittaa kiertämään ja näin toimittiin nytkin.
  Se muovipussi oli vahinko.

  Julia

  VastaaPoista