4.11.2012

On se hienoo!

..nimittäin toko! :)

Tänään kokeessa Tsaukkilassa, tuomarina Riitta Räsänen. Ei olla aikaisemmin hänellä oltukaan, kiva uusi tuomarituttavuus siis :)
Koe alkoi tunnin etuajassa, yksilöliikkeet ensin ja koko setti putkeen sekoitetussa järkässä. Ihan meinasi ruveta jännittämään, kun näin hurjia uutisia oli heti alkuun! :-P


Seuraaminen: 8
Paljon käännöksiä ja aika pitkä juoksuosuus heti alkuun. Pää pyöri alussa enemmän kuin normisti (varmaan agilityhallista johtuen), mutta hyvin piti paikan ja pääosin kontaktinkin. Siistit käännökset, parissa vas. käännöksessä olisin saanut ohjata paremmin. Hitaassa venkoili selän taakse, vaikka käskytin eri käskyllä ja kerran kääntyi itsekseen liikkurin käskystä vasemmalle :D Tuomari kehui seuruuta ja koiran asennetta :) Mutta ensimmäisenä tuomarina mainitsi sen äärimmäisestä herkkyydestä ja siitä miten se reagoi jokaiseen ohjaajan pieneenkin muutokseen. Monesti saadaan palautetta siitä, että Jaime ennakoi, mutta todellisuudessahan se on niin herkkä ja reaktiivinen, että reagoi jo mun ajatuksiinkin :) Eli tavallaan ennakoi, muttei kuitenkaan :-P Vai miten tää nyt meni :D

Ruutu: 0
No voihan! Käskytin sitten ulos ruudusta. Jäi vähän eteen, mutta mukamas näin, että se oli tarpeeksi syvällä. No ei ollut ei! Käskin maahan ja kultainen poika meni vain puoliksi, kun "nää ruutunauhat on tässä"! Jaime osaa korjauskäskyt, joten ihan mun moka! Hyvä merkki, hyvä vauhti ja loppuosassakaan ei valittamista :)

Luoksetulo 9,5
Muuten ihan normi, loppuvauhti hyvä, mutta sivulle istahtaminen pikkasen hidas. Olen ottanut sivulletuloja liian vähän, ne siis treenilistalle :)

Tunnari: 6,5
Vähän jännitti, kun oli niin korkeassa vireessä. Lähti kapuloille todella kovaa, mutta hienosti rauhotti itsensä :) Oma oli toinen oikealta, alkoi haistelemaan oikealta, bongasi oman, tarkisti siististi viereisen ja toi oman! Tosi nätti työskentely! Mutta korkeassa vireessä ei vielä pidä kapulaa nätisti, eli pureskelusta pisteet.

Onnenpanta :)

Z:9,5
M-I-S Tää oli hyvä! Pieni apu istumisessa.
:D

Ohjattu: 9,5
Arvonnassa oikea. Merkille huonolla asenteella ja jäi vinoon. Nouto oikeinkin hyvä, kovaa meni, mutta luovutti törmäämättä!

Oikea! :))
Vauhdilla!
Kaukot: 5
Voi luoja! Ei ole asenne parantunut kisoihin -yhtään-. Ekaan istumiseen tuplakäsky, muut asennot ekalla käskyllä, mutta Herra Kyylä iski ja nenä oli melkein maassa. Apua.

Hyppynouto: 9
Otti suoran otteen, pudotti, korjasi vino-otteen ja toi siististi.

Metallii!

Paikalla makuu: 8
Oli muuten hyvä, mutta nousi Tanjan käskystä sivulle, hups!

Istuminen: 10
Jee!! :)) Se istui! Mahtista :)

Yht. 231,5p ja 2-tulos.

Jaippis  nousee palkattomuudesta sen verran, että zetan jälkeen alkoi ääntä päästä. Metallin jälkeen jo kunnon räykytys ja meitä uhkailtiin keltaisella kortilla! :D Pitää puuttua voimakkaammin treeneissäkin tähän.
Olin todella tyytyväinen Jaimeen, hieno kokonaisuus, ainoastaan kaukoissa ja ohjatun merkissä oli huono asenne. Olosuhteet olivat sikäli vaikeat, että Jaippis mieltää Tsau-hallin agilityyn ja oli vielä eilen tehnyt aksaa. Mutta pystyi tekemään todella siististi ja vähällä keulimisella! Ja oikeasti kuunteli ja teki mun kanssa yhdessä :) Ja olipa kiva päästä kokeilemaan koko evl läpi putkeen, eipähän tarvitse sitäkään jännittää.

Toko on siitä niin siisti laji, että siellä saa aina onnistumisia epäonnistumisten lisäksi. Aina on jotain, josta voi olla superiloinen, vaikka virheitä tulisikin! Liikkeitä on niin paljon, että aina jää plussan puolelle ja treenattujen asioiden onnistumisesta voi riemuita, vaikkei ykköstä tulisikaan :)

Kuvat: Sirpa SaariEi kommentteja:

Lähetä kommentti