24.9.2012

Näytelmissä

Lauantaina käytiin Jaimen kanssa ryhmänäyttelyssä Messukeskuksessa. Oli kyllä hulvatonta! Jaime muisti näyttää bordercollielta, eikä syönyt tuomaria, joten käynti jäi kyseenalaisesta esittämisestä huolimatta ensimmäiseksi ja viimeiseksi :) Jaippis juoksenteli hienosti ja aina välillä seisoikin, joten näyttelyarvosanaksi tuli Erittäin Hyvä :) Kukapa ei Jaimesta pitäisi, sydän! Hampaita ja silmiä katsottaessa Jaippis kovasti tarjoili tassuaan tuomarille, liikkis :) Avoimessa oli 5 koiraa. Eikä oltu kilpailuluokassa edes viimeisiä, vaan neljänsiä! :D

Tuomari: Robert Kotlár, Hungary
"2 years old. Too tall. Weak pasterns, a little bit narrow in front. Good size of head. Enough strong muzzle, but the skull should be stronger. Prick ears. Eyes should be darker. Good neck. Not enough sprung and not enough deep chest. Too long hocks with a cow standing. Too high carried tail. Good reach and drive."
AVO EH, AVK4

Syksy on parasta!

Tiistai aamulla oltiin Lentsulassa. Ekana pehmeällä hiekalla metallia. Hienosti toi vino-otteella, mutta ääntä riitti, kun alusta oli vaikea. Pikkuisen piti huomautella ja vastalauseista huolimatta pystyi lopulta olemaan hiljaa, hyvä treeni! :) Pehmeällä hiekalla noutoja pitää treenata lisää, jos vaikka tsaukkilasta napsahtaisi koepaikka. Seuraavaksi kaukoja. Läheltä hyvä asenne, mutta liikkuu eteenpäin. Matkaa koomaa ja pahasti. Opeteltiin peruuttamista ja kyllä se oli edelleen yhtä vaikeaa kuin aikaisemminkin :D Taas tuli Talent-ainesta koko ohjelmanumeron verran! Jaippis teki ihan kaikkea muuta paitsi peruutti; moikkaili, istu-maahan-seisoi, haukkui, leikki pallolla, kuoli, jne. Lentsun mukaan puuttui enää pellepuku ja ohjelmanumero on valmis! Hulvaton koira ja tätä lajia meidän tarvitsisi edes treenata, hahah! :D Mutta se peruuttaminen me opetellaan nyt vihdoinkin kuntoon, jospa sillä kaukotkin korjaantuisi :)
Ohjattua tehtiin ja hienosti meni keskikapulalle, argh. Lääkkeeksi vartaloapua ja kapulan sijoittelua, niin että joutuu tekemään laajan kaaren. Lievää putkiaivoisuutta ilmassa, kun voi juosta neljä kertaa paikkaan x, kun kapula on ollut jo kolmesti paikassa y.. Ja joka kerta yhtä hämmentynyt ilme, kun ei se ollutkaan siellä :D Vartaloapuun reagoi hyvin ja sillä pystyy vahvistamaan positiivisesti, joten eiköhän se siitä :)
Ruutua. Meni ohjatun merkille ekana. Kotiläksyksi häiriömerkkejä, kun jää niihin vahvasti kiinni. Ruutu oli hyvä. Lopuksi vielä seuraamista. Vasempaan kääntymisen "ongelma" ratkesi sillä, että käänsin katseen sinne minne kävelin. Ei hyvää päivää, kumma juttu, ettei käännökset toimi, kun kääntyy yhtäkkiä 90 astetta vasemmalle varoittamatta. Kaikkea Jaippis joutuukin kestämään! No mutta meillä on hienot käännökset nyt, kun muistan katsoa mihin kävelen!
Lentsun tokoista jää kyllä oppien lisäksi aina hyvä mieli ja vatsalihakset kipeiksi nauramisesta :) Kiitos taas hauskoista ja hyödyllisistä treeneistä!

Rakkautta!

Keskiviikkona Jaakon kurssilla, ihan oli toinen kerta hallilla syyskuussa. Jaippiksella meinasi riemu revetä agilityn ilosta ja vielä kun olí rata, jossa sai juosta, niin fiilis oli mitä huikein! :) Rimoja tipahteli SEN fiiliksen ja kehnon ohjauksen myötä jonkin verran. Joku pätkä taisi mennä ihan hyvinkin. Kropan ja lihaksiston hyvinvointi näkyy kyllä vauhdissa. "Hullu" taisi kuulua kerran jos toisenkin Jaakon suusta :D Ja hulluhan se on! Ja mä pelkään sitä ja se niiiiin tietää sen! Treeneistä jäi hyvä mieli, vaikkei montaa estettä peräkkäin päästykään. Karannut agilitymotivaatio antoi ehkä pienen vihjeen olinpaikastaan. Asenne agilityyn on tällä hetkellä melko välinpitämätön. Jos (ja kun) en ikinä opi ohjaamaan Jaimea sen säännöillä, ainut asia johon voin vaikuttaa on se, että Jaimella on treeneissä kivaa. Eli "hyppelehditään" silloin kuin siltä tuntuu ja vaikka sitten vain keskiviikkoisin, jos ei muuten huvita. Kukkahattu päähän ja positiivinen asenne kunniaan!

Viikon tokoarvosanaksi tuli siis Pelle, agilityarvosanaksi Hullu ja näyttelyarvosanaksi Erittäin Hyvä! Kannattais varmaan miettiä mihin lajiin jatkossa panostaa.. :-P

2 kommenttia:

  1. Mä näin viime yönä unta, että Jaime oli toisen kerran näyttelyssä ja se sai sertin :-) Sen jälkeen oli kukkaruukkujen kiertämiskilpailu siinä näyttelykehässä ja sen Jaippis voitti ;-)

    VastaaPoista
  2. Hahaha :D Jaippis haluaisi heti näyttelykoiraksi, jos siellä saisi aina palkinnoksi kiertää kukkaruukkuja kilpaa haukkuen! :D

    VastaaPoista