26.8.2012

Ykköstili auki!

Tänään tokokokeessa Aurassa. Tuomarina Ralf Björklund.

Paikalla istuminen: 9,5
Oli siirtänyt kerran toista etujalkaa.

Paikalla makaaminen: 8
Maahan meni hyvin, oltiin rivin viidensiä. Oli maannut rauhallisesti. Sivulle nousi Piian toisesta käskystä, otin juuri samaan aikaan katsekontaktin ja nousi varovasti istumaan.

Seuraaminen: 8
Ei ollut ihan niin täpäkkää kuin yleensä, piti kuitenkin katsekontaktin hyvin. Kuviossa oli paljon käännöksiä, parissa vasemmalle kääntymisessa takapää oli laiska. Ja pari perusasentoa teki vinoon. Ihan ok kuitenkin :)

Luoksetulo: 10
Stopit taattua Jaippis-laatua :) Kokonaisvauhti ei ollut ihan niin kova kuin yleensä, mutta reippaasti tuli laukalla kaikki välit kuitenkin. Seisominen on hieman valunut treeneissä, joten olen sitä vahvistanut, vauhtia sitten taas seuraavaksi :)

Ruutu: 9,5
Meni kovaa ja hyvin merkille. Ruutu vasemmalla, merkit punaiset, ruutunauha sininen ja kehänauhat kirkkaan valkoiset. Vähän jännitti löytääkö, mutta kyllähän se löysi :) Maahanmeno vähän epävarma, olen seisottanut vaan, kun ennakoi kovasti. Siitä varmaan puolikas. Sivulletulo siisti, ei törmännyt, jes! :))

Metalli: 10
Meni ja toi laukalla ja otti vino-otteen, mahtavaa!!! :))) Hyvä etten kiljunut riemusta jo kehässä :D

Tauko

Zeta: 9,5
Pieni apu istumisessa, mutta istui nopeasti uudella tekniikalla, jesjesjes! :)) Muutkin stopit hyvät.

Ohjattu: 6
Arvonnassa oikea, kehässä ei häiriötä. Meni merkin loppumatkan ravilla :-0 Ja lähti törkeästi keskikapulalle. Pysäytin (taas myöhään), odotin hetken, käskin painokkaasti hakemaan oikean ja se toi!! :)) Työvoitto! Pito ja palautusvauhti hyvät.

Tunnari: 5
Kapula meni rikki jo mun kädessä, oli huonoa, ei-tiheää (hyvä suomi) puuta. Jaippis teki todella hienosti töitä, meni laukalla, rauhoitti itsensä ennen ja haisteli rivin päästä oikealta vasemmalle. Oma oli keskellä, otti sen varmasti ja toi laukalla. Pureskeli kyllä, mutta ei sen enempää kuin normaalistikaan. Kapulasta kuului krutsahdus jo nostovaiheessa. Kapula oli mennyt puoliksi halki, mutta saatiin onneksi 5. Työskentelystä kuitenkin täyskymppi, hyvä Jaippis!

Kaukot: 6,5
Voi kaukot.. Oli I-S-M-S-I-M järjestys. Ekan istumisen nousi, mutta oli niin vajaa, että annoin tuplakäskyn. Seisominen ok, maahan tippui, nousi ihan ok, ja istumiseen taas tuplakäsky. Sivulle nousi sentään hyvällä asenteella. 5 metristä tekee hyvällä asenteella uusilla käskyillä ja uudella tavalla. En ahdistu, vaan olen onnellinen, että se teki tänään edes sen verran, että saatiin pisteitä :)

Yhteispisteet 264,5 ja näin ollen ensimmäinen EVL1 :))) Paljon on  toki treenattavaa, mutta olen niin onnellinen, että asiat, joita ollaan kovasti treenattu toimii!! Luoksetulossa stoppi oli taas Jaippis-laatua, ruudun kohdisti hyvin ja meni täysillä, metalli riemukiljahduksen arvoinen, zedarin istuminen hieno, ohjatussa luopui väärästä ja tunnarissa teki kunnolla töitä! :) Ja se -asenne- se oli tänään hyvä! Ekassa kehässä todella hyvä, toisessa oli vähän liiankin rauhallinen (toki oli myös kuuma). Mutta vireen nostaminen on Jaimen tapauksessa huomattavasti helpompaa kuin laskeminen. Tästä on hyvä jatkaa, tokoreppu on täynnä treeni-intoa! :) Kiitos koutsi Lentsu ja huiput treenikaverit Tanja ja Anu! :))
562278_413702461994704_485277272_n_large
weheartit.com


Viime lauantaina oltiin Julian järkkäämässä Nina Mantereen koulutuksessa. Tykkäsin todella paljon, oli oikein antoisa koulutus! Jaippis teki ekalla vuorollaan ohjatun. Ongelmana siis se, ettei se kuuntele, eikä luovu väärästä millään, jos lähtee väärälle kapulalle. Oli ollut autossa odottamassa muutaman tunnin, enkä rauhoitellut ennen, joten ongelma tuli hyvin esille. Ninalla oli todella toimiva ajatus kuuntelemattomuuteen. Joka kerta kun ei kuuntele, joutuu tekemään rauhoittumisharjoituksen. Kun on rauhoittunut, vapautetaan ja käsketään siitä paikasta uudestaan oikealle kapulalle. Ja kyllä toimii! Jo viikon treenillä pystyi kokeessakin luopumaan väärästä! Mahtavaa!
Toisella vuorolla oikeastaan vain puhuttiin kaukoista. Edessä olevalla narulla yms. on alkanut valua eteenpäin, joten nyt kokeillaan takajalat alustalla ja kaukot temppuina. Hyvältä näyttää tämäkin :)

Tällä viikolla ajeltiin Zeljko Goran iltakoulutukseen Espooseen. Zeljko oli mukava  ja tykkäsin hänen ajatusmaailmassaan siitä, että  koiralle annetaan paljon enemmän vastuuta. Käännöksiin suuntakäskyt voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu, ne voisi naksuttaakin, jos niillä saisi Jaimen motivaation kääntymiseen nousemaan. Zeljkon mielestä esteessä kiinni tehtävät jarrutukset ovat kaikki myöhässä olevia ja hän käyttää voimakkaasti suuntakäskyjä, joiden avulla koira tietää aikaisemmin, että pitää kääntyä.
Jaime oli koulutuksessa ylivireinen ja kun en puuttunut asiaan, käytti tilaisuuden törkeästi hyväkseen. On vaikeaa olla koulutuksessa, kun olen ollut niin tarkka viretilasta, enkä haluaisi Jaimen tekevän ylivireisenä mitään, mutta sitten kun on ajanut 200km ja maksanut koulutuksesta, niin ei millään viitsisi sanoa kolmen esteen jälkeen, etten enää tee..
Zeljkon radat oli suoraviivaisia ja vauhti oli kova. Jaime juoksi jo ekan harjoituksen alussa mun jalkoja päin ja siitä putkeen. Zelkjo oli hetken hiljaa ja sanoi sitten: "Oh my, your dog is running like a CRAZY!" Jepjep!

Perjantaina käytiin Vanton tilan epiksissä, kun Naantalissa oltiin :)
Arttu pääsi korkkaamaan epävirallisen kisauransa! Siellä oli starttiluokka, jossa oli vain hyppyjä ja putkia ja rimat oli mineille 15cm. Voi sitä minimiehen riemua, kun hän pääsi radalle! Pikkukoira pysyi lähdössä ja teki oikein hienon radan! Kiljui koko ajan, mutta kääntyi hienosti! Yhdelle hypylle tein huonon rytmityksen, siihen vähän töksähti. Maaliin kuitenkin nollalla ja minimies vielä voitti, hauskaa!! :)) Artun rataa ei ole videolla, kun en tajunnut pyytää ketään kuvaamaan.
Elmolle avoimien minien nollavoitto, kyllä pikkukoira-aksa on mukavaa :)
Anna-Maija kuvasi, kiitos!!
http://www.youtube.com/watch?v=z5yfROXhbZo

Jaippikselle otin kaksi starttia, eka kisanomaisesti ja toinen palkaten. Jaimelle hyvä eka rata! Hyppäsi hyvin ja teki hyvät kontaktit! Kepit oli kovin heiluvaiset ja yksi väli jäi välistä, mutta ei se mitään. Tuli hienosti puomin jälkeiseen valssiin! Lopussa vielä yksi pyörähdys, mutta tykkäsin kovasti sen asenteesta :)) Namipalkka, muutama koira välissä ja toinen kierros. Palkkasin käännöksistä ja kontakteista. Välistävedolla puomin jälkeisestä elämästä ja siitä lelupalkka ja radalta ulos, hyvä treeni! :)
Jaimen eka rata:  http://www.youtube.com/watch?v=F7vqxo_m3Gc
Tosi hyvä mieli jäi Jaimen asenteesta :) Ehkäpä agilitymotivaatio tästä taas pikkuhiljaa löytyy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti