11.8.2012

Elokisat

Elmo täytti keskiviikkona 7 vuotta!! Onnea Maailman Mahtavimmalle Elmolle!! Suuri persoona pienessä paketissa, sydän! Syntymäpäivänään hän sai tehdä niitä juttuja mistä eniten tykkää :) Eli söi hyvin ja useasti, aksasi, ui ja leikki tennispalloillaan :) Ja kaverit oli tietty mukana :)

Viime viikot ollaan keskitytty rennon ja iloisen mielentilan treenaamiseen uusin ajatuksin. Kokeilu on alkanut onnistuneesti, työ jatkukoon :) Rauhallisemman kesän jälkeen, into treenaamiseen on palannut ja työhaalarit on taas kaivettu esille. Suuri kiitos siitä kuuluu Anulle! :) "Sitä saa mitä tilaa" toimii tässäkin, eli jos on kerran vahvistanut vauhtia joka lajissa, niin turha tässä kohtaa on vinkua, ettei sittenkään haluaisikaan sen juoksevan päättömästi minne sattuu.. Mutta ei auta kuin toivoa, että lausahdus toimisi toiseenkin suuntaan ja Jaime ostaisi rauhallisemmassa viretilassa toimimisen. Toistaiseksi ainakin on reagoinut hyvin, eikä mun ole tarvinnut hermostua treeneissä moneen moneen viikkoon, jee! Toki, en enää edes suostu hermostumaan :) Syksyn treenisuunnitelma alkaa olla valmis, määrällisesti paljon vähemmän treeniä, mutta se mitä tehdään, tehdään ajatuksella ja oikeassa viretilassa.


Tänään kisattiin Tsaulla, 4 starttia Jaimelle ja 2 Elmolle. Koiria oli aika vähän, joten minien ja maksien radat meni päällekkäin. Tuomareina Anne Viitanen ja Asko Jokinen. Radat oli aika kiemuraisia ja jostain syystä mun oli vaikea muistaa ratoja.
Jaippis oli ekalla radalla oikeinkin kiva ja teki hurjan hienosti töitä :) 7-hypyn pakkovalssista (huispaus on pop!) kääntyi supertiukasti, enkä tönäissyt muurille, siitä ensin kielto ja korjauksesta hyl. Jotenkin ei yhtään haittaa ne virheet, jotka johtuu liian tiukasta kääntymisestä :-P Selvittiin suoran luukutuksesta ja Jaime kääntyi puomin alla olevaan putkeen ilman minkäännäköistä protestointia, jes! :) Puomi oli ihan lopussa ja siinä viretila nousi. Tuli seuraavalle hypylle raivolla haukkuen ja samantien siivekkeet kolisi. Lähdin tyynen rauhallisena radalta pois. Harmi, että lopussa kävi näin, enkä päässyt palkkaamaan radan hienosta työskentelystä kuin silittelyillä.

Toinen rata oli Askon. 2-hypylle pakkovalssi, merkkasin liian pitkään, rima tuli alas. Teki taas hienosti töitä puomille asti. Puomia ennen oleva hyppy oli 65cm (muut 60) ja se putosi tosi monelta, niin myös Jaimelta. Ei tiennyt saako jatkaa ja meni vähän kysellen puomille, eikä tullut alas asti. Käskytin alas ja ajauduin niin pitkälle, että tein valssin keinulle, vaikka ei pitänyt. Kepeille piti sitten vetää. No ylläri ettei onnistunut, kun Jaime ei edes nähnyt keppejä. Sinkosi yhden ylimääräisen hypyn ja hermostui mulle, haukkui koko keppien ajan ja pudotti rumasti viimeisen riman. Höh. Pitiki sitten hermostuttaa Jaippis ja pilata radan hyvä fiilis.


Kolmas rata oli Viitasen agilityrata. 4-hypyn hyppäsi tooodella pitkälle, tuli kuitenkin kiltisti takaisin, vaikkakin haukken. A:n jälkeiseen putkeen meni niin raivolla, että putki liikkui metrin, enkä meinannut enää mahtua putken ja 12-hypyn välistä :D Jouduin pyörittämään 15-hypyn, että tuli liikkeen mukaan ja jotenkin sitten jäin niin, että jouduin leikkaamaan puomille. Tuli alas asti, mutta varasti vapautuksen. Hirveä huuto molemmilta, kun kalastin sen keinulle. Keinulta oikeaan päähän putkeen ei sitten enää selvitty, kun varasti vapautuksen siitäkin :-0 Voi apua mikä rata! Jaime oli ihan hullu, molemmat huusi ja rauhallisuus oli kaukana. Lähdettiin kyllä ihan hyvällä fiiliksellä radalta, mua vaan nauratti, kun mä taas pelkäsin mun omaa koiraa :D
Elmon radalla katosi ajatus samassa kohtaa ennen puomia ja ajauduin puomin väärälle puolelle, josta ei ollut enää minkään näköistä mahdollisuutta päästä keinulle. Siihen asti Elmomaista tarkkaa ja siistiä työtä :)
Hyvä fiilis! :D

Neljäs rata oli Askon hypäri. 2-hypyn päällejuoksuun tönäsin, mutta avasin rintakehän huonosti ja rynnin vain eteenpäin, joten siitä kielto. Rauhoitin tilanteen ja muuten mentiin puhtaasti maaliin! Kääntyi hyvin kaikki ja oli muutenkin tositosi kiva kädessä :) Ohjasin hiljaa, taisin käskyttää vain kepit ja putken. Hyvin toimi! Olin kahdella ensimmäiselläkin radalla aika hiljaa. Neljänneltä radalta lelupalkka, kun teki hienosti loppuun asti!
Elmolle riskivalinta alkuun, yksi käskytys jäi puuttumaan, siitä 3-hyppy väärinpäin ja hyl. Mutta varsin kivat synttäriaksat tehtiin :))

"Mä lennän tänne kepeille!"

Hyvä mieli jäi kisoista. Itse olin myös tosi rauhallinen, jopa niin rauhallinen, että toisen radan lähdössä mulla oli sellainen olo, etten jaksa kävellä edes 2-hypylle :D Mutta rauhallisuus sopii Jaimelle, menee kovaa, mutta siististi, kääntyy ja keskittyy, toki ihan noin rauhallinen mun ei tarvitsisi olla. Yritin myös muistaa vastaisenkädensäännön, aika kivasti olen jo oppinut hyödyntämään sitä. Oltiin ihan poikki molemmat kun päästiin kotiin. Jotenkin ei ollut kisoissa yhtään kisafiilis ja keskittyminen oli ainoastaan Jaimen mielentilan hallitsemisessa. Oltiin ihan kuin treeneissä ja sitä fiilistä me just tarvitaankin :) Melkein 3 rataa hyvässä viretilassa, voiton puolelle siis jäätiin!
Elmolle olin ihan liian löysä, oli tosi vaikeaa kisata molemmilla, kun ne on niin erilaiset ja piti koko ajan vain juosta radalta toiselle. Treeniä siis tähänkin vaivaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti