17.7.2012

Slottshoppet


 Neljän päivän kesäloma, joten mitäpä sitä muutakaan tekisi, kuin lähtisi kisareissulle Ruotsiin :-P Oli siistiä päästä korkkaamaan kolmoset sinne missä vuosi sitten startattiin ensimmäisen kerran :)

Lähdettiin Elinan kanssa keskiviikkona Isabellalla Ruotsiin. Aamulla ajettiin satamasta suoraan kisapaikalle Uppsalaan. Kisapaikka oli aivan upea, Vikin vanhan linnan alue. Maisemat oli hulppeat ja koirille oli oma rantakin :) Kisat oli isot, ratoja meni 3 samaan aikaan. Makseja oli 120-150 ja minejä 90-110 joka kisassa :) Pohjana oli nurmi, joka oli melkoista mutavelliä. Kisatyöntekijät onneksi ahkerasti hiekoittivat kenttiä. Maksien kenttä oli parhaimmassa kunnossa, minien ja medien vähän huonommassa, kun alkuviikosta oli satanut. Koirille nurmi oli kuitenkin ihan ok, enemmän taisi ohjaajilla olla ongelmia. Kumpikaan mun koirista ei tainnut mennä kertaakaan nurin.
Ihan yhden kuvan viitsin ottaa ja senkin puhelimella :D
 Kisajärjestelyt sujui ruotsalaiseen tapaan hyvin ja joustavasti :) Ilmottautuminen tapahtui vetämällä oma nimi lähtölistasta yli ja rataantutustumisen jälkeen sanottiin sisäänheittäjälle oma numero. Minit ja maksit meni päällekkäin joka päivä, mutta oman vuoron siirtämisessä ei kertaakaan ollut mitään ongelmaa :) Sen kuin ilmoitti vaan, että missä välissä haluaa mennä. Saatiin majoittua Heidin luona, kiitos tuhannesti vielä! :)
Pikkukoira ja keltasilmäiset bordercollielapset
Ekat startit oli siis jo torstai aamulla. Makseilla ja mineillä oli hypärit ensin. Jaime oli ihan rauhallinen ennen starttia. Luulin, että se on väsynyt matkasta, enkä tehnyt rauhoittumisharjoitusta ennen rataa. Kutsuin sen lähdöstä ja 3-esteellä nauroin jo ihan täysillä! Vitsi miten se huijas mua! :DD Se on selvästi oppinut että ennen rataa pitää olla rauhallinen, mutta radalla voi sisäisen paholaisen päästää irti :D Hyppäsi 3-hypyn kiinaan ja karkasi putkeen, 7-putkeen väärään päähän. 8-hypyltä taas lensi ja hyppäsi ylimääräisenä okserin. Tässä kohtaa ruotsalaiset alkoivat taputtaa meitä maaliin, en mä kestä! 5 estettä peräkkäin oikein (enkka!), 14-hypyn ohi 15-hypylle ja siitä karkasi putkeen. Yritin ottaa kaksi viimeistä hyppyä, mutta toiseksi viimeisenkin hyppäsi väärään suuntaan ja viimeisestä meni ohi. Niin noloa. Onnistuttiin yhdellä radalla pilaamaan illuusio suomalaisten koirien tasokkaasta agilitystä ja pilattiin varmaan Janitankin maine, anteeksi :D
 Epalle tosi hyvä hypäri, sai tehdä 5 saksalaista :) Viidennessä pudotin ohjaavan käden liian aikaisin ja otti kiellon, hitsi!

Toinen rata oli molemmilla agilityrata. Maksien radassa oli tasan kaksi vaikeaa kohtaa. No yllättävää, että niissä molemmissa homma levisi :D Ansaesteet olivat onneksi sen verran kaukana, että sain huutamalla niiltä pois ja jollain ihmeen kaupalla päästiin puhtaasti maaliin! :) Kaksi lentokenttäkaarrosta vei paljon aikaa ja pysäytin kontaktit (keinu oli raskas, sen tuli liukkaasti), joten sijoituksella ei juhlittu (oli 13.). Täydellisten ratojen tekemiseen on sata vuotta matkaa, joten taistelunollatkin vastaanotetaan kiitoksella :) Oli kokonaisuudessa paremmin kuulolla ja teki kaksi todella hyvää käännöstä, hieno Jaime!! Kontaktit oli superhyvät koko viikonlopun, jes! Mutta se olikin vallattomalla päällä koko ajan, kontaktien nopeus kun on suoraanverrannollinen kiltteyteen.  Epalle kielto niistossa, ketutti ja en ohjannut kunnolla takaakiertoon, joten hylly. Niistokieltoja on nykyään jonkun verran, kun hätiköin (ohjaan Jaimen rytmillä), ärsyttävää.
Perjantaina taisi alkaa agilityradalla. Maksien rata oli suoraviivainen, lopussa yksi putkisöherö. Alussa sai luukuttaa ja senhän Jaippis osaa :) puomilta tipautti toisen takajalan alastulolla, sitä taisi ahdistaa, kun jouduin menemään tosi läheltä. Keinultakin jotenkin tipahti sivusta ja luki valssin poispäinkäännökseksi. Näihin pitäisi keskiä jotain, jos jouduin tekemään keinulla tai kepeillä valssin, se lukee ohjauksen herkästi poispäinkäännökseksi, jos kääntymiskulma on yli 90 astetta. Putkisyheröön olin valinnut vastakäännöksen, mutta en onnistunut tekemään sitä oikein, joten Jaippis hyllytti väärään putkeen. Loppusuora oli hiukean hieno, vitsi se lähtee :D
Epalle hurjan hyvä rata, sai vitosen puomin kontaktilta. Tuomari jakeli virheitä rankalla kädellä kaikille, joilla oli juoksukontaktit :( tosin tällä radalla se loikkasi alastulon, kun juutuin mutaan, niin etten ehtinyt merkkaamaan. Mutta kovan ajan se teki kuitenkin :)

Perjantain toinen rata oli hypäri. Maksien radassa oli pari vaikeampaa kohtaa. Jaime teki todella hienon käännöksen esteelle 3! :) siihen ne kauniit käännökset sitten loppuivatkin. Leikkauksesta lähti putkeen, hyppäsi viistoon ja mä en vaan osaa/saa sitä ansaesteiden ohi kuljettamalla/leikkaamalla. Tämä "ansa" ei ollut juuri kenellekään muulle ansa :D Mutta jos jotain positiivista, niin olin kyllä tutustuessani ajatellut, että Jaimelle se voi olla. Keppien jälkeiseen päällejuoksuun tuli esteelle, muttei jarruttanut yhtään ja karkasi taas yhden putken. Toruin ja loppu oli ihan ok.
Elmo ohitteli jostain syystä esteitä, joten lopetettiin rata ihan alkumetreille. Perjantaina tuli ainoat sadepisarat, satoi ehkä 20min. Aika ironista, että mulle osui just siihen Elmon rata, maksien rataantutustuminen ja Jaimen rata :D

Lauantaina viimeinen kisapäivä. Maksit aloitti hypärillä. Jaime hyppäsi 2-esteen vastakäännöksestä ihan läpi. Toki mulla oli pieni liike. Sain kalastettua 3-hypylle ja siitä kepeille. Karkasi törkeästi 5-hypyn saksalaisesta seläntakaa putkeen. Oli kuulemma vielä laskeutunut ohjauksen mukaisesti, mutta päätti kuitenkin karata. Nuhtelin ja siitäpä herra veti herneet nenäänsä ja kielsi sen jälkeiset hypyt. Perkuleen perkule, ensimmäistä kertaa reissulla meni hermot. Että se osaakin olla tuhma. Lähdettiin radalta pois.
Elmo teki superhienon ja nopean agilityradan, mutta tuomari antoi puomilta ja keinulta vitoset. Ja oikeasti otti molemmat kontaktit. Olisi ollut viides tällä radalla, valionarvo jäi siis saamatta :(
 Hypärillä Jaime oli kiltimpi. Teki alkuun hienon takaakiertovalssin, hyvät kontaktit ja loppusuora oli super! Kaikki muut hyppelikin mihin sattuu ja puomin jälkeen hyllytti, kun ei millään mennyt päällejuoksuhyppyä. Elmo ei mennyt viimeistä hypäriä.

Summasummarum Jaimelle yksi nolla, oli vallaton koko ajan, mutta vain kahdella radalla sikaili pahasti. Ja mulla meni hermot vain yhdellä radalla! :) Mä lomailin hermojen menettämisestä ja Jaime lomaili kiltteydestä :D Näytettiin varmasti siltä, että koira on kouluttamaton ja kuriton ja ohjaaja on vuosisadan tunari. Mahtavaa. Toki, en missään nimessä kiellä sitä teoriaa, että olen itse saanut Jaimen tuollaiseksi ja jollain muulla se olisi varmasti enemmän hallinnassa. Mutta näillä mennään.
Vaahteramäen Eemelin kuvausta muutellen; "Jaime on isokorvainen ja kippurahäntäinen bordercolliepoika, ei suinkaan pahantahtoinen, hänelle vain aina "sattuu jos mitä". Jaime on älykäs ja erityisen kekseliäs, mutta aikuiset eivät aina ymmärrä hänen kekseliäisyyttään, vaan pitävät sitä kurittomuutena ja metkuiluna."

Terapiakoiralle ei yhtään ainutta nollaa! :-0 Pahimpaan mahdolliseen aikaan totaalifloppi. No teki se kolme tosi hyvää rataa, mutta kieltoja ja kontaktivirheitä, apua! Asennekorjaussarjaa todella tarvitaan ennen ensi viikonloppua. Hui.


Takaisin lähdettiin lauantai iltalaivalla. Oltiin varttia ennen satamassa ja ajettiin viimeisinä laivaan. Ei tullut edes kiire! Sunnuntai aamulla Suomessa. Oli pakko käydä illalla hallilla korjaamassa niitä kontakteja. Hyvin pysähtyi, loistavaa :) täytyy ehtiä loppuviikosta vielä syöttämään muutamat popsit ja sitten herran haltuun loppuhomma. Jaimelle kokeilin yhtä uutta juttua ja nyt on optimistilla vahva tunne, että italiaanon sääntökirja alkaa avautumaan suomeksi, juhuu! Kokeilut jatkukoon. Russeli oli myöskin mukana. Vitsi se on makee! :)) teki ekaa kertaa isoa puomia ja nostin rimat ensimmäistä kertaa maasta 15cm:iin. Ei ongelmia. Poispäinkäännös oikealle vaikea, pitää opettaa. Leikkaukset, valssit, pyöritykset ja takaakierrot, kaikki superisti! Ja keppejä hakee hurjan hyvin sanalla :)

Tänään Elmo oli Tanjalla. Kaularanka ja lantio jumissa. Tanja sai onneksi auki, kiitos taas tuhannesti, sä oot huikee! :)) Heti en keksinyt mistä kaularangan jumi johtuu, mutta illalla muistin, että Arttu latasi Elmoa päin viimeviikolla. Sai sen verran palautetta, että jatkossa tuskin törmäilee.

Viime viikolla oltiin Lentsulla tokoilemassa ja oli kyllä taas hulvattomat treenit! Vitsi toko on hauskaa :D Talent-ohjelmakin valmistui yhdessä treenikerrassa (tämä siis vitsi, emme ole menossa talentiin, mutta tekeminen nyt noin yleensä on yllätyksiä ja temppuja täynnä)! Ruutu ja ohjattu toimi, luoksetulo oli super ja kaukotkin edistyy :) Lt:n stoppien palkkaamisesta heittäminen pois, zedarin istumiseen koitetaan uutta tekniikkaa ja tunnari on jäänyt treenaamatta. Ohjattuun häiriötä, metalli palkattomuustreeniin mukaan ja ylläripalkka aina jos tuo oikeella otteella. Kiitos taas Lentsulle kivoista treeneistä! :)

Viimeinen nextari oli edellisviikonloppuna. Menin Elmolla 3 treeniä ja Jaimella yhden. Ekan treenin ekalla kierroksella oma pää vuosi, mutta muuten nollatreenit nollilla :) Häiriötreenikin meni oikein hyvin, kyllä terapiakoira hoiti tehtävänsä :) Jaime meni joukkuetreenin, meni villisti :D Mutta ihan hyvin, vaikka haukkuikin koko ajan. Pieniä virheitä, mutta pysyi lapasessa, vaikka kävi todella kovilla kierroksilla, jes! Kiitos antoisasta leirikokonaisuudesta Janita, Jaakko, Mikko, Vappu ja Teemu!

1 kommentti:

  1. Voisi olla enemmän hallinnassa jollain (mies)ohjaajalla tai jollain tiukkiksella, mutta en usko että menis kenenkään muun kanssa niin kovaa kuin sun kanssa -sitä loppusuoraa muistellen :D Ja oli niissä radoissa kyllä hyviäkin pätkiä, oikeesti!

    VastaaPoista