26.6.2012

Juhannusaksaa

Kuva: Mauri Helle

Juhannus perinteisesti Tuorlassa :)
Molemmille pe ja la kaksi rataa, Jaimelle vielä sunnuntaina Elinan kanssa kanssa yksi rata, kun mä olin töissä.
Jaime aloitti perjantaina Leena Rantamäki-Lahtisen hypärillä. Rata oli suoraan juoksua, lopussa yksi paha putkiansa. Jaime on ollut pari viikkoa agilitylomalla, kun meidän molempien hermot ovat olleet vähän heikossa kunnossa.. :-P No ei tullut yllätyksenä, että tuhmuus iski :( Oli liian korkeassa vireessä jo ennen rataa, enkä saanut rauhoitettua. Olin päättänyt, että se pysähtyy 2-hypyn ihmisnuoleen, käskytin "seis" todella tiukasti ja oikeasti ajoissa. Apina alkoi käskyn kuultuaan huutamaan, ei jarruttanut yhtään, vaan lähti ponnistamaan. En ehtinyt kokonaan alta pois, mutta selvittiin vain mustelmalla. Piti hienosti okserin rimat ennen putkea. Suoraan me osattiin mennä, mutta sitten kun piti kääntyä pois putkelta, tulikin tappelu. Mä hävisin. Rima lensi, haukkui ja kiukutteli, mutta tuli sentään pois putkelta, eli pieni voitto kuitenkin :D
Se todella osaa kääntyä, jos haluaa :))

Toinen rata oli Eija Berglundin ja Jaippis oli ihan kiltti :) Kepeille olisi pitänyt jarruttaa paljon tiukemmin, kun ei se jarruta kepit-käskyllä yhtään itse. Hienosti tuli ohjaukseen, vaikka oli putkiansoja! Päädyssä lähetän muurille hätäisesti ja livahtaa putkeen, mutta muuten ihan sujuva rata ja kontaktitkin oli hyvät :)
Rata 2: http://www.youtube.com/watch?v=t2AgpE8q4cc&feature=youtu.be

 

Terapiakoira teki lähes täydellisillä radoillaan tilastovirheet. Ekalla radalla hyppäsi renkaan sivusta :-0 En kyllä nähnyt koiraa, mutta silti! Oho. Toisella radalla meni kepeille väärin. Olisin voinut tehdä enemmän töitä. Mutta en sitten tehnyt :D Muuten rata oli todella hyvä ja vitsi se menee lujempaa kuin ikinä! :)) En huomannut pyytää ketään kuvaamaan Elmon ratoja, aika epistä häntä kohtaan!

Lauantaina Jaimelle ekana Berglundin agilityrata. Rata oli profiililtaan kiva, ei luukutusta. Valitettavasti ei kentän mitta riittänyt, että olisin saanut mun pienen bordercollien kääntymään, joten hän jätti yhden hypyn ennen putkea hyppäämättä. Hyppää mun mielestä muurin ihan hyvälle linjalle, olisi halutessaan voinut ottaa hypyn matkalta. Mut putki kuulemma kovasti kutsui! Olen hyllyttänyt todella monta kertaa samanlaiseen kohtaan, höh. Olisin ehtinyt tehdä 4-putken jälkeen persjätön ja sylivekin 5-hypylle, mutta kun en luottanut, että se pujottelee loppuun kohti putkea. Mutta se pujotteli! :) Täytyy treenata toi kohta. Loppurata hyvä, renkaan räjäytti. Testasin, että pysyykö kilttinä, vaikka vapautan kontaktit nopeasti ja kyllähän se pysyi :) Hienosti hyppäsi A:n jälkeisen okserin pudottamatta! Protestoi "tähän"-käskyä joka radalla, heti tulee vastalause, kun käsketään tulla lähelle.
Rata 3:  http://www.youtube.com/watch?v=mBdQhkL6Ln8&feature=youtu.be
Ollaankohan me edes samalla radalla? :D

Lauantain hypärin tuomaroi Rantamäki-Lahtinen. Rata oli sellainen luukutusrata, että vaikka lauantain tavoite oli yrittää olla positiivinen kaikesta huolimatta, niin en siltikään uskonut, että me selvittäis radasta. Ja eihän me selvitty :D Alkua mietin kauan ja päätin jarruttaa 3-hypylle ja antaa mennä kepeille. Ei jarruttanut, eikä edes yrittänyt mennä kepeille oikein, vaikka matkaa oli ainakin 6m. Liikun kyllä kohti keppejä, mutta voishan se pikkuhiljaa alkaa löytämään niitä kisoissakin.. Muurin jälkeen oli tuhma, eikä todellakaan tullut ohjaukseen, vaikka mun mielestä olin ihan hyvässä paikassa ja ajoissa. Karkasi putkeen ja päätyputkeen en sitten enää päästänytkään. Tämän radan jälkeen en ihan ollut mun positiivisen rennossa mielentilassa. Mut hei, aika nopeesti, kun meni ehkä vaan vartti ennen kuin sauhu lakkasi nousemasta korvista :D Edellisviikon tokotreeneistä sentään meni 2 päivää..
Rata 4: http://www.youtube.com/watch?v=r-azpXTa9c0&feature=youtu.be
Kiitos Esalle ja Sessalle ratojen kuvaamisesta! :)


Terapiakoira teki hypäriltä hienon nollan!  Lopussa yksi kaarre vähän valahti, mutta eipä siinä juuri muuta ollut :) Terapiakoira suoritti siis tehtävänsä täydellisesti <3 Oli lopulta 8., hurjalla 4,64m/s etenemällä! :))
Elmon toisen radan aikaan satoi jo ihan kunnolla. Elmo varoo hyvin pohjaa, joten uskalsin kisata. Teki hienon radan ja sai kyseenalaisen vitosen puomilta. Mun mielestä otti, ehdin hyvin alas, eikä loikannut. Hyvä fiilis jokatapauksessa jäi :)

Oltiin to ja pe yöt mökillä, jossain Teersalon lähellä. Ahh ja voi, maailman ihanin paikka, olisin samantien voinut muuttaa sinne :) Koirat oli ihan villeinä, ne veti kunnon uimahyppy-skabaa laiturilta ja juoksi ja juoksi ja juoksi :) Nauraa sai tossa porukassa vatsalihakset kipeiksi ja ruoka oli hyvää, eipä onnistuneeseen juhannukseen muuta tarvita :)

La illalla käytiin vielä hallilla, kun Elina treenasi Jaimen sunnuntaita varten. Jaime oli todella tuhma ja esitti kaikki apinoinnit. Sunnuntaina Jaippis oli joutunut kuriin ja nuhteeseen kilpailuissa :-P Oli ollut tosi kilttinä ja olikin tullut hienosti ohjauksiin ja kääntynyt hyvin. Puomilta oli tipahtanut, kun astui vas. takajalalla ohi, mutta putosi onneksi jaloilleen.

Juhannus loppui, mutta kisailut jatkui, kun lähdettiin eilen extempore Purinalle :) Sattui just olemaan aamuvuoro ja sain luvan livahtaa, niin ehdittiin kisoihin :) 2 agilityrataa, tuomarina Anne Savioja. Ja kyllä kannatti lähteä! Jaime oli todella kiltti molemmilla radoilla!! :)))) Ekalla radalla meinasi lähteä putkeen, kun kaatui, mutta tuli kuitenkin päällejuoksuun, kun pidin ohjauksen päällä :-0 Lopussa oli puomin jälkeen 2 hyppyä ja muuri ja mietin todella kauan miten sen ohjaan. Sivuirtosin puomilta niin pitkälle, että hyvin olisin ehtinyt tehdä valssin, mitä en uskaltanut valita. Yritin leikata muurille, mutta hätiköin käännöksen, kun katsoin, että Jaime mukamas ehti lukita esteen. Kielto siis toiseksi viimeiseltä esteeltä :( Harmitti ihan törkeesti tollanen moka, kun koira oli niin kiva ohjata!
Toinen rata oli myöskin todella hyvä, Jaime tuli kaikkiin ohjauksiin, eikä yhtään haastanut, vaan meni järkevästi. Toki menee nyt hiljempaa, mutta niin se saakin mennä, kun ei kerran täydessä vauhdissa tule ohjaukseen. Teki silti ihan hyvät kontaktit, siitä olen superiloinen myöskin :) Taas oli radan lopussa vaikeampi kohta, kun oli 3 hyppyä serpentiininä ja molemmilla puolilla ansaesteet. Pääsi nolla-ajatus pahasti päähän lopussa ja menin hermostuneeksi, kun Jaime meinasi mennä A:lle, käskytin pois ja kun vilkaisi putkea, niin huuto-ohjasin ja panikoin, joten hyppäsi kolmanneksi viimeistä estettä päin, eih! Pettymyksen tunne oli aika murskaava. Viimeksi on harmittanut yhtä paljon viime kesän karsinnoissa, kun Elmo meni puomista ohi. Mulla oli tuhannen (oikeastaan miljoonan) taalan paikka tehdä se prkl nolla ja oli sitten ihan pakko tunaroida. Toivottavasti se antaa mulle anteeksi ja haluaa olla kiltti toisenkin kerran tänä vuonna.. Vaikka harmittaa todella kovasti (itseni siis), niin olen superiloinen Jaimen hyvästä asenteesta!! Tämä osoitti, että toivoa on vielä jäljellä :) Se oli niin kiva ja puolet kevyempi ohjata :) Ei tarvinnu edes tapella, ihanaa :))
Minna oli kiva ja kuvasi radat, kiitos!
http://www.youtube.com/watch?v=G7Zpif_UT8o&feature=channel&list=UL


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti