8.5.2012

Toko on kivaa, koira on super, mut ohjaaja on tunari.

Tänään iltakokeessa TKK:lla. Tuomarina taas Ralf Björklund.

Paikallaistuminen: 9
Oli kuulemma siirrellyt painoa etutassuilla. Ei ollut liikkunut yhtään, joten ihan hyvä :) Hiukan hirvitti jättää se, kun nuuhi(?!?) maata ja oli rakastunut viereiseen bordercollienarttuun.. Ehdin onneksi huomauttaa ennen liikkeen alkua, joten keskittyi hyvin.

Paikallamakuu: 7,5
Taas kaksoiskäskyllä maahan! Ihme juttu. Pitää treenata. Oli kuulemma vähän haistellut, joten siitä vielä 0,5 pojoa.

Seuraaminen: 9,5
:)))))) No nyt se teki töitä!! Oli tosi siisti ja kiva seuruu, piti paikan ja kontaktin hyvin ja oli iloisen näköinen :)) Sai vielä erityiskehut "erityisesti seuraaminen oli todella hienoa" ja vielä Ralfilta! Hyvä Jaippis-muru!

Z: 10
Hyvät ja täpäkät asennot ja hyvä seuruu :)

Luoksetulo: 6
Ei lähtenyt ekalla käskyllä ja putoaa mun muistaakseni siitä suoraan kutoseen. Näytti oikeasti siltä että ei kuullut, koska toisella käskyllä lähti reippaasti. Ei ihan niin täpäkkä kuin yleensä ja loppuvauhti etenkin oli hitaampi kuin normisti. Mutta hyvä se jokatapauksessa oli. Tätä olen treenannut laittoman vähän, joten ei muuta ku treenilistalle!

Ohjattu: 0
Voi eiiii! Oon niiiiin tunari!! Sai vasemman ja lähettäessä otin n. 3cm askeleen vasemmalla jalalla. No tottakai tuomari huomas sen ja siitä sitte 0. Vitsi oon pölö. Jaime teki tosi nätin ohjatun, hyvä merkki ja aivan suora haku ja palautus hyvällä vauhdilla. Pikkusen pyöritteli tuodessa, mutta ei purrut. Olisi saanut 9:n kuulemma :)

TAUKO

Ruutu: 0
No voihan.. Hetsasin ja katsoi(?) ruutuun. Hyvä merkki ja lähti ihan kovaa ruutuun päin. Pysähtyi n. 10m päähän ja sit meni gps sekaisin. Lähti kohti pk-A:ta ulos kehästä, joten kortti oli taas lähellä :D Löysi ehkä kuudennella käskyllä ruutuun, mutta olin ihan tyytyväinen, että vaadin loppuun asti. Oli keltaiset merkit ja niillä mokasi Tanjan pihallakin, joten hän menee nyt viikkorahoillaan ostamaan keltaiset merkit ja treenataan tää nurmella kuntoon :) Eilistä korjaussarjaa, "ruutuerottelua" pitää myöskin jatkaa, tosin sitä tehdään ehkä niillä punaisilla vielä :)

Metalli: 9,5
:)))) Agilityllä sai korjattua metallin yhdessä treenissä! :) Tein pitkän matkan metallihyppyä kontakti-hetsauksella ja teki superhyvin! Toi laukalla ja piti kunnolla :) Kokeessa toi ravilla ja piti kapulaa kevyesti, mutta oon niin iloinen, että se ei räykyttänyt, eikä haastanut mua, vaan toi siististi ja teki oikeasti töitä!

Tunnari: 7
Meni aika rauhassa, otti suoraan oman suuhun, pudotti, tarkasti viereisen ja otti oman uudestaan. Toi ravilla ja pureskeli. Mutta tästä se lähtee :) Nyt se tekee töitä, epävarmuus toivottavasti poistuu onnistuneiden toistojen myötä.

Kaukot: 7
Ei noussu ekalla. Mutta sen jälkeen teki suht hyvin! Ei ennakoinut, liikkui n. 20cm eteenpäin, mutta ei ollut tahmean tuntuinen! Työvoitto siis tämäkin :) Kaukot pitää korjata, mutta tämänhetkiseen tilanteeseen nähden teki ihan riittävän hyvin :)

yht. 202p, EVL3, sij. 1 (Jaime ansaitsi kyllä 229..)

Summa summarum: Paljon tosi hyvää! Erityisen iloinen olen sen viretilasta ja siitä että se teki tosi hyvällä ilmeellä oikeasti töitä :)) P. istumiseen, seuraamiseen, Z:aan, ohjattuun, metalliin, tunnariin ja kaukoihin (miinus tuplakäsky) olen todella tyytyväinen :)) Ja aivan erityisesti seuraamiseen, koska mun on ollut tosi vaikea saada se keskittymään heti ekaan liikkeeseen. Ruutu mun pitää treenata, se on Jaimelle ollut superpalkkaava ja "varma", joten olen törkeästi laiminlyönyt häiriötreenaamisen. Hyvä muistus (x2) mulle! Treenisuunnitelma on valmiina, eiköhän tää oo parissa viikossa korjattu :) P.makuuseen, luoksetuloon ja kaukoihin tuplakäskyt, joten perustreeniä niihinkin. Luoksetulo lasketaan tilastovirheeksi, mutta p.makuussa ja kaukoissa teki saman lauantaina, joten ne pitää korjata. Aivan turhia pistemenetyksiä. Ja sit suurimpana mun agilitysuuntautunut ohjaus!! Nyt perkule muijan nykiminen pitää laittaa kuriin! :D Vien mun superhienolta koiralta naurettavia pisteitä pois, ku en osaa olla paikallani! Kyllä hävettää, että nollasin sen ohjatun.. Jaime ei todellakaan tarvi liikeapua suoritukseen, joten virhe oli ihan typerä! Mutta lupasin sille, että en enää ikinä tee niin! Enivei, tosi hyvä mieli jäi, ihanaa, että kova työ tuottaa (ainakin hetkellisesti) tulosta ja Jaippis toimii :) Tällä kokeella ja sunnuntain agilitykisoilla elän taas seuraavat puoli vuotta iloisena :-P

 Ehkä pikkuhiljaa alan löytämään oikeita keinoja viretilan hallitsemiseen (koska kaikki ongelmat lähtee siitä) :) Tai ainakin osaan tunnistaa milloin se on oikeassa viretilassa. Mun oma mieli (tänään ja sunnuntaina olin aidosti hyvällä tuulella) ja edellisenä iltana onnistuneet treenit (myös la illalla) olivat ehkä suurimmat muuttujat näissä onnistuneissa kisoissa. Jaimeen vaikuttaa paljon pikkujututkin, joten virityksen testaaminen jatkukoon. Ajatuksia sentään riittää ja toimivien asioidenkin lista alkaa muodostua, joten eiköhän tää tästä, pikkuhiljaa(?) :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti