22.5.2012

Hskh:n ja Takkujen kisat

Viime maanantaina Lentsulla, korjaussarjaa tokoon. Ongelmana metalli-tunnari-kaukot -combo. Ja kyllä niissä ongelmia olikin. Hirveennäköistä koomailua, mutta hyvät vinkit saatiin, joten ehkä ne korjautuu. Metallin vaihto pieneen ja vino-otteeseen, kaukoissa kaavan rikkominen (pitää miettiä) ja tunnarissa yritetään korjata hajun ottaminen ilmasta pois. Ruudussa se on päättänyt, että paikka on oik. etumerkin takana, siihen pitää opettaa suuntakäskyt ja rikkoa kaava. Kiitos Lentsulle!
Mun pitää tokonkin treenaamisessa ruveta olemaan oikeasti tarkempi ja suunnitelmallisempi, koska vääränlaisella treenaamisella saan todella helposti aikaan "kaavoja" eli Jaimen tapauksessa ongelmia.
-treenit pitää suunnittella ekstra-huolellisesti, koska alkaa todella helposti koomailla, jos treenaa liikkeenomaisesti
-pitää erityisen tarkkaan miettiä miten päätän treenin! Olin vahingossa viimeksi päättänyt ruututreenamisen liikkeenomaiseen suoritukseen, joten tietenkin se juoksi suoraan ruutuun maahan
-treenaa yllätyksellisesti ja paljon kuuliaisuustreeniä
-määrittele tarkat kriteerit ja vaadi aina kunnon suoritus

Tiistaina oli Janitan yksäri. Radassa oli vaikea pätkä, jota en meinannut millään saada oikein. Onnistuin saamaan Jaimen ihan jokapuolelle muualle, kuin oikeaan päähän putkeen.. :D Muut kohdat meni ihan kivasti, Jaippis oli tosi hyvin kuulolla :))
-putkijarru toimii! Ja myös pussiin. Jarruttaa todella voimakkaasti, jos kääntyy vasten ja pysäyttää liikkeen, muista siis ohjata seuraava este kunnolla!
-linjat, linjat ja linjat! Opettele nyt piru vie katsomaan esteistä oikeat linjat, niin voit pitää katseen oikeassa paikassa, eikä esteissä! Etenkin päällejuoksuissa, saksalaisissa ym. katse laskeutumispaikassa!
Kiitos taas Janita! :)

Torstaina ajeltiin Vantaalle kisaamaan, molemmille 2 starttia. Tuomareina Jalonen ja Viitanen.
Jaime ensin, eka rata oli Jalosen, jossa oli pari tiukkaa kohtaa, mutta tykkäsin radasta. Aika alussa valahti yhdeltä hypyltä pitkäksi (koska olin myöhässä) ja kun kalastelin takaisin, niin mun rintamasuunta jäi ihan kohti A:n alla olevaa putkea, joten sinnehän se sujahti. Muuten radassa ei ollut mitään ihmeellistä, paitsi puomi oli huono, kun rytmitin huonosti.
Hypäri oli Viitasen ja yhtäkkiä en luottanut Jaimen loppuun asti pujotteluun, joten menin sitten sössimään sinne ja vetäsin sen toiseksi viimeisestä välistä pois :( Yhden päällejuoksun mokasin, kun en malttanut odottaa, että se lukitsee hypyn kunnolla. Tulokseksi siis 10. Mutta se oli TAAS kiltti, jihuu! :)) Nyt pitää alkaa luottaa enemmän siihen, että se oikeasti tulee ohjauksiin!

Elmo korkkasi virallisesti kisavuoden Viitasen hypärilllä. Teki ihan suht sujuvan nollan :) Parissa kohtaa olin ihan väärässä rytmissä ja piti vähän pelastella. http://www.youtube.com/watch?v=PlO4qeipUuA Kiitos Katrille kuvaamisesta! :)
Toisella radalla alku oli todella hyvä ja Elmo meni tosi lujaa :) Singahti kepeiltä renkaalle, eikä puomille ja voin kyllä tunnustaa, että ei ollut käynyt mielessäkään, että Elmo irtoaisi sinne :D Lopussa irtosi vielä yhdelle ylimääräiselle hypylle! Pitäis varmaan treenata aikuisten oikeesti, jos aikoo kesäkuun puolessa välissä kisata Jyväskylässä! Mutta oli ihanaa kisata mun taskuraketin kanssa piitkästä aikaa (no oli tietty kivaa sen isonkin kanssa)! <3

Lauantaina kisattiin Tampereella, 3 starttia Jaimelle, Elmolle ja lainakoira-Aatulle.
Eka rata oli Gabi Steppanin. Alussa oli kunnon syherö ja esteet oli todella lähekkäin. Tuollaiset on meille vielä tosi vaikeita ja Jaime ei vastannut yhtään 3-hypyn vastakäännökseen, vaan meni n. 7m pitkäksi. Olisi pitänyt lopettaa rata siihen, kun ei siitä tullut enää yhtään mitään. Mun A:n jälkeinen valssi oli ihan päin h*lvettiä ja Jaime meni hypyn ohi putkeen, joten lopetettiin sitten siihen.
Toinen rata oli Lena Dyrsmedin ja siinäkin oli esteet aika sumpussa. En oikeen keksinyt alkuun mitään hyvä ohjausta, tein 2-hypylle ihmisnuolen ja 3-hypyltä heti kielto, kun jäi käteen kiinni. Olin auttamattomasti myöhässä esteeltä 5 ja Jaime lähti väärän putkeen. Loppurata ihan suht ok, meni kyllä kepeistä ohi, kun mun piti ehtiä 16-hypyn toiselle puolelle, mutten ehtinyt ja tein ruman sylkkärin, eikä se ehtinyt enää nähdä keppejä. Se on uuden käännössysteemin vuoksi tullut aika kiltiksi, mutta ei ole sitä aina, joten kieltoja on tullut nyt silloin tällöin. Mutta eiköhän me löydetä yhteinen rytmi joskus :) http://www.youtube.com/watch?v=qLYoulSh-8g&feature=youtu.be
Kolmas rata oli Anne Viitasen hypäri. Rata oli kuin Jaimelle tehty, koska ei tarvinnut kuin luukuttaa putkia :) Poika menee putkiin sellaisessa raivolla, että ne pääsee liikkumaan aika paljon. 3-putki meni ihan uuteen uskoon ja kun lopussa olisi pitänyt mennä sen viereiseen putkeen, oli hypyltä aivan suora linja väärään putkeen. Mun olisi pitänyt ottaa tiukemmin kiinni ja liikkua kohti 16-putken ensimmäistä päätä, koska hypyltä ei enää näkynyt 16-putken oikeaa päätä, vaan linja oli suoraan liikkuneeseen putkeen. Siitä siis hyl. Muuten rata oli ihan hyvä, mitä nyt vähän hätävarjelun liioitteluna karjuin tähän käskyä.. :D Harmitti radan jälkeen aika kovasti, nollien tekeminen tuntuu joskus aika ylivoimaiselta. http://www.youtube.com/watch?v=CI1JHhIUZIA&feature=youtu.be Mutta mun tuhmasta bordecollielapsesta on tullut kiltti! Me ollaan viimeisistä 12:sta startista päässyt 10 maaliin asti :-0 Voittajafiilis! :)))

Minit meni osittain maksien kanssa päällekkäin, joten aikamoista haipakkaa sai kisapaikalla mennä :) Kiitos Aatun omistaja-Elinalle avusta! :) Minien eka rata oli Gabi Steppanin. Aatu meni ensin ja teki ihan kivan radan yhdellä kiellolla, kun rytmitin pyörityksen huonosti. Vähän se ihmetteli, mutta meni ihan reppaasti :) Elmo pisti ranttaliksi, sekoili keppien keskellä ja singahti puomin sijasta putkeen, oho!
Toiselta radalta Elmolle sujuva nolla, sijoitus 4. ja etenemä 4,25, vaikka rata oli aika kiemurainen :) Niiiiin siistiä, että se painelee entistä vauhtiaan! Aatu ei enää ekan radan jälkeen halunnutkaan mennä mun kanssa, kuin muutaman esteen ja paineli radalta pihalle, ups.. :D Elmolle Viitasen hypäriltä 10, meni kepeille väärin sisään ihan helposta kulmasta!! Mur, pitää treenata, toki olisin voinut auttaa sitä enemmän. Ja pudotti lopussa yhden riman, mutta se oli kyllä mun vika kun huusin riman päällä. Höh, piti sitten mokata se rata, jossa voitto oli tarjottimella..
Jonkin verran jäi kisoista hampaankoloon, mutta ehkä ens kerralla sitten :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti