1.1.2012

Heihei 2011 :)

Tärkein ensin, ihana, superrakas Jaippis täytti perjantaina 2 vuotta! Paljon onnea myös ihanille siskoille! :)

Synttärilahjaksi hän sai tehdä sitä mistä eniten tykkää, eli aksaa :) Pe-la oli ensimmäinen NL-leiri.
Tänään käytiin kisaamassa Hyvinkäällä 2 starttia. Radat oli oikeinkin kivoja, hypärillä tuomaroi Esa Muotka ja agiradalla Henkka Luomala. Mulla oli hyvä suunnitelma hypärin alkuun, mutta toteutus ontui, kun Jaime lähti niin perkuleesti, että ehdin vissiin ottaa 2 askelta sillä välin, kun se tuli esteet 1-3 :D Nelosen jälkeen karkasi putkeen. Sen ilmeestä olisi pitänyt saada kuva, kun käskytin sitä pois putkelta. Tyypillä oli kunnon riemuhymy naamalla, eikä ollut aikomustakaan tulla pois putkelta, lurjus :D  Loppurata oli hyvä lukuunottamatta yhtä liukastelun takia välistä jäänyttä hyppyä. Etenkin sokkari kepeille oli oikein hyvä ja välistävetoonkin se jarrutti, mukavaa :) Aika paljon Jaippis kyllä liukasteli. Silllä menee ihan hermo, jos se ei pääse kunnolla etenemään. Hän ratkaisee ongelman hirveellä huudolla sen sijaan, että yrittäisi muokata vauhtia alustalle sopivammaksi, kukin tyylillään :)
Toinen rata oli ihan tosi hyvä :) Ennen keppejä liukastui ihan turvalleen :( Mutta muuten rata oli oikein sujuva ja Jaippis liikkui huomattavasti helpommin. Toiseksi viimeinen rima alas. En sitten viitsinyt rauhoittaa puomille ja linjata hyppyä. Nopeimmalla ajalla tulokseksi siis 5.
Mutta parasta oli se, että tänään meillä oli onneksi kivaa! :)

Vuosi 2011 on ollut taas melkoinen vuosi. Huikeita hetkiä ja isoja kyyneliä.

Elmo:
Elmon kanssa vuosi 2011 on ollut tulostasollisesti ehdottomasti paras. Huikein hetki oli Elmon paluu kisakentille 16.4. :)) Voi sitä riemua, kun tajusin, että ihan oikeasti se niin hyvässä kunnossa, että sen kanssa voi hyvällä omallatunnolla kisata! Meille tarjoutui huikea tilaisuus lähteä WAO:hon ja toukokuussa tehtiin ensimmäinen ulkomaanreissu. Kokemus oli ihan mieletön, mun ensimmäiset kansainväliset kisat ja ylitettiin kyllä reissulla itsemme, vaikka medeihin jouduttiinkin. Vielä neljän radan jälkeen oltiin kiinni pronssimitalissa, mutta viidennen radan hylly pudotti meidät sijalle 12.
Nollia napsahteli 8kk:n tauosta huolimatta tasaisesti ja rytmi löytyi nopeasti. Sm-kisoissa aloitettiin perjantaina vahvasti ja joukkuekisassakin onnistuttiin. Yksilöissä möhlin keppien aloituksen ja finaalipaikka meni siihen. Heinäkuun alussa reissattiin Ruotsiin. Heinäkuun puolivälissä olikin sitten karsinnat. Siellä tapahtui todellinen itsensä ylittäminen :) Neljä hyvää rataa, hyvällä asenteella. Viimeisen radan toiseksi viimeisen esteen ohitus ja loppusijoitus 7. Kauas ei jääty ja oli ihan huikeaa huomata, että isoissa kisoissa onnistuminen on mahdollista. Syyskuussa vielä yksilö piirimestaruus kahdella voitolla :) Sen jälkeen Elmo kisaili vähän ja nyt se on talvitauolla. Arvokisanollat on kasassa, saa katsoa, josko ensi kesänä vielä saataisiin mennä. Mitään tavoitteita en ole Elmon kanssa asettanut, jokainen yhteinen kisahteki on plussaa. Kiitos Elmo huikeasta vuodesta! <3

Yhteenveto:
-50 kilpailua
-28 nollaa
- 5 tuplanollaa ja 2 triplanollaa
- WAO Pentathlon 12. sija
- Maajoukkuekarsinnat 7. sija
- V-S PiirM-kultaa
- 1x Serti-H

Jaime:
Vuosi 2011 on ollut kehittymisen vuosi. Paljon ollaan tehty töitä ja paljon on vielä edessä. Jaimen ohjattavuus on kasvamisen myötä muuttunut todella paljon. Se on haasteellinen ohjattava pitkän laukan ja kovan draivin vuoksi. Ne ovat hurjan hyvät ominaisuudet, kun niitä osaa käyttää ja siinä mulla on vielä paljon opittavaa.
Heinäkuussa Jaime aloitti kisauransa, heti ulkomailla :) Marraskuussa Jaime nousi 2-luokkaan.
Vireen hallinta on ollut syksyn ykkösprojekti kisoissa. Ollaankin päästy siinä asiassa harppaus eteenpäin, tavoite on täyttynyt hyvin ja kisaaminen Jaimen kanssa on kivaa. Treenit sujuu kivasti, yhteinen rytmi on alkanut löytyä. Vauhti ja irtoaminen meillä on, hallinta on hieman hakusessa :D Jaimen kanssa on niin siistiä mennä ja kun sen kanssa onnistuu, fiilis on ihan sanoinkuvaamaton!
Jaime on kisannut tokossa kolme voittajaluokan kisaa, pistein 242/1., 242/1., 253/5. Erittäin hyviä kokonaisuuksia, ainut ongelma kisoissa on ollut tunnari, joka ei ole onnistunut. Se on ihan hyvällä mallilla treeneissä, korkeassa vireessä virheitä vielä tulee. Muut liikkeet on oikeinkin hyvällä mallilla ja Jaimen asenne tokoon on hyvä :)
Mä niin tykkään mun aarteesta <3 Se on kyllä ihan huipputyyppi! Ihanan helppo arjessa ja tekee aina täysillä töitä. Sen kanssa on aina kiva lähteä treenaamaan ja vaikka se onkin agilityssä haastava, niin se vie mun ohjausta ihan mielettömästi eteenpäin. Jaimen kanssa ensivuoden tavoitteena agilityssä on saada teknistä osaamista eteenpäin ja kokonaisuutta paremmaksi. Paljon on työtä edessä, mutta Jaippis on vasta 2v. ja mun ensimmäinen bc, joten mun mielestä niin saa ollakin. Kaksi viime vuotta on opettanut mut arvostamaan jokaikistä hetkeä, jolloin saan treenata mun koirien kanssa. Ensi vuoden tärkeimpänä tavoitteena on muistaa nauttia jokaisesta hetkestä ja pitää kivaa! :)

Iso kiitos tästä vuodesta kaikille ihanille treeni- ja kisakavereille, Tanjalle koirien hyvästä huollosta, Vapulle onnistuneesti alkaneesta yhteistyöstä ja J&J:lle koulutuksista! :)

2 kommenttia:

  1. Erittäin hieno asenne Tiina! Jouduin kyllä hieman käkättelemään Jaimen touhuille viime kisoissa, tai ainakin sille tavalle miten ne estität.... Jaime on niin valloittavan vallaton.

    VastaaPoista
  2. No on se kyllä aika Ville Vallaton.. :D
    Eilen Jaimen sirkushuvit saivat taas jatko-osan, "Osa 496284 Näin murrat ohjaajasi nenän". Treenattiin siis okseria ja se lähti liian kaukaa ponnistamaan, ja kun yritin jarruttaa sitä okserin edessä, niin törmäyshän siitä tuli. Oli vähän muilla naurussa pitelemistä, kun mä pidän nenästä kiinni ja silmistä vaan valuu vesi, kun sattui niin perkuleesti :D Tämä kaikki tallentui kameraan, joten meidät varmaan löytää erään dvd:n mokaosiosta.. :D

    VastaaPoista