3.8.2011

Kisoissa

Edellislauantaina Jaime kisasi Raumalla 3 starttia. Anne Viitanen oli ekan radan tuomari. Alun vinot hypyt hyppäsi hyvin, vaikka lähtöalueella oli teltta niin, ettei saanut jätettyä koiraa hyvään linjaan. A oli neljäs este ja taisi tulla vähän liukkaasti..? Jäin miettimään sitä ja kepeillä väärin sisään. Keppien jälkeen oli putki ja Jaime paineli putkeen tokavikasta välistä, argh!! Korjasin, eikä uusinnallakaan pujotellut loppuun. Tässä kohtaa tuomari tuli sanomaan mulle, että pitää lopettaa rata :-0 Sanoin, ettei koira suorittanut estettä oikein ja hän vastasi mulle, että voin mennä kotiin treenaamaan.. Olisin ymmärtäyt tämän, jos olisin tahkonut radalla muutakin, mutta viides este ja 1-luokan koira! Jaimen kanssa on muutenkin pitänyt olla nyt tosi tiukkana siitä, että kisoissa on samat säännöt kuin treeneissäkin, joten oli todella harmi, että se pääsi tekemään noin, enkä saanut korjata sitä oikein. Tottakai olisin korjauksen jälkeen mennyt radalta pois muutenkin. Onneksi ilmot saa laittaa sinne minne haluaa :)
Toisella radalla oli tuomarina Lena Dyrsmeds. Voikin sitten arvata miten kävi, eli varasti taas kepeiltä :( Korjaamalla teki oikein ja lähdettiin radalta. Ärrrrsyttävää, kun yksi tollainen virhe tulee, niin seuraavat startit menevät sitten sitä korjaillessa!
Viimeinen rata oli Jalosen hypäri. Nurmi oli sateen jäljiltä tosi liukas ja toka rima tuli alas, kun Jaime liukastui. Toka este oli myös viides este, josta otin hyllyn, kun rimaa ei tiettykään ehditty nostaa, kun tultiin hypylle heti uudestaan ja siitä lähti vauhtisuora, jota en uskaltanut ottaa rimattoman hypyn kautta, kun olisin ollut entistä enemmän jäljessä. Viikonlopun the onnistuminen oli, kun ei karannut putkeen, vaan tuli poispäinkäännöksellä hypylle, vaikka oli kaukana ja putki tyrkyllä! :) Tällä radalla pujotteli loppuun. Renkaan ohi juoksi ekalla kerralla, toisella kerralla hyppäsi hyvin. Se siis jännittää edelleen.

Sunnuntaina kisattiin Janakkalassa. Olin päättänyt etten lähde, mutta laitoinkin viime tipassa ilmon, kun ykköset meni heti kolmosten jälkeen. Ritva Herrala tuomaroi molemmat kolmosten radat. Elmo aloitti ja oli taas ihan loistava :) Ekalta radalta hyvä nolla ja sijoitus toinen :) Nyt on sm-nollat kasassa ensi vuotta varten :)) Toinen rata oli vielä parempi kuin ensimmäinen, mutta otin käden liian aikasin puomin alastulolta pois ja sain sen loikkaamaan, prkl! Eikä mulla ollut edes kiire, typerää hätiköintiä! Tuloksena 5 ja luokan nopein aika.. Ei saisi harmittaa, kun kerran saan mennä sillä, mutta kyllä silti ottaa päähän tollanen oma typerä malttamattomuusvirhe! Elmo oli jokatapauksessa superhieno ja teki parhaansa! :)

Ykkösen radat tuomaroi Heidi Viitaniemi. Ekalla radalla olin supertyytyväinen kontakteihin ja keppeihin! :)) Putki oli puomin jälkeen, ei varastanut, eikä tuijotellut, jes, treeni on auttanut! Renkaan ohi meni alussa, hyppäsi sitä edeltävän hypyn ihan huitsin nevadaan ja väli oli pieni, joten en saanut kalastettua. Tai sitten kaarratti tahallaan ohi, en tiedä. Yksi rima (ja siitä Jaimelta "pieni" palaute mulle, myöhässä olevasta ohjauksesta..:D) ja toisiksi viimeiseltä hypyltä karkasi putkeen. Hyppy syötti suoraan putkeen, yritin kyllä jarruttaa, mutta Jaime on Jaime :D Se varmaan rankasi mua siitä rimasta karkaamalla sinne :-P Mutta ihan kivan sujuva rata kuitenkin :)
Toisella radalla oli vähän erikoisilla jutuilla tehty vaikeus, eikä se ollut maksille kovin kiva. Keppien jälkeen putki ja Jaime pujotteli tosi hyvin ja loppuun asti!! :)) Puomille rytmitin väärin ja olin paikallaan, kun sen piti tulla loppuun, joten puomin alastulo oli huono. Rytmi katosi ja seuraavassa hyppykuviossa tuli kielto. A oli radan alussa ja se oli hyvä :) Lopussa oli ihan hullu suora, jota jännitin, kun rengas oli vaarallisesti, jos olisin jäljessä ja koira kääntyisi ohjaajaa kohti. Irrotin niin kaukaa kun pystyin putkeen ja lähdin täysillä juoksemaan, mutta unohdin katsoa koiraa, joten tuli putken jälkeen pituuden ohi. Mutta renkaalle tuli hyvin ja hyppäsi täysin epäröimätttä :) Muut välit oli n.6-7m, mutta renkaan jälkeen oli viimeinen hyppy varmaan 5m  päässä, eikä Jaime sitä tietenkään renkaan takaa nähnyt, joten ei millään pystynyt kokoamaan ja pudotti rintakehällä riman. Sain onneksi hypyttää uudestaan sen. Tälläkin radalla oli jo tosi sujuvia kohtia, koko ajan mennään eteenpäin ja Jaime oppii lisää kisasääntöjä.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti