21.8.2011

Kisat Hyvinkäällä

Lauantaina käytiin Hyvinkäällä kisaamassa Jaippiksen kanssa kolme starttia.
Tuomarina kaikilla radoilla oli Salme Mujunen. Eka rata oli hypäri. Alkusuoralla oli hyppy-rengas-pituus-hyppy, jätin neljän esteen taakse ja hyppäsi renkaan ihan ilman ongelmia :) Rengas oli joka radalla ja Jaime teki sen joka kerta hyvin, joten ehkä rengasahdistus on hävinnyt :) Hyllytin heti 5-esteellä, kun en jarruttanut riittävästi ja meni väärään päähän putkeen. Siitä sitten alkoikin melkoinen kaaos. Tekonurmi oli tosi pitkää, eikä siinä ollut kumirouhetta ollenkaan, muistin, että se olisi ennen ollut erilainen, mutta ei kai se kuitenkaan ole ollut. Jaime jokatapauksessa liukasteli todella paljon, joka johti siihen, että se haukkui ihan hulluna koko ajan, kun ei vissiin päässyt tarpeeksi lujaa. No joo, räykytti siis, karkaili putkiin ja sinkoili ihan minne sattuu. Pistin pelin poikki esteen 14 jälkeen, kun ei siitä vaan tullut yhtään mitään..

Toinen rata oli agilityrata lähes samalla pohjalla. Alun valsseissa valui, se ei jotenkin pystynyt yhtään jarruttamaan, liukui vain kaikista läpi, yritti kyllä. 7-putki oli suora ja sen jälkeen aika kaukana hyppy, jonne ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä. Käskytin eteen ja Jaippis käytti tilaisuuden hyväkseen ja bongasi n.10m päässä vasemmalla putken.. "Kaikki tiet vievät putkeen", sanoo Jaime :D Kontaktit superhyvät :) Lopussa se meni vielä putkihässäkässä yhden ylimääräisen putken, mutta loppusuora onnistui hyvin ja oli huomattavasti paremmin kuulolla kuin ekalla radalla.

Viimeisellä radalla oli ekan radan alku ja tokan radan loppu. Nyt Jaippis oli jo ihan ok hyvin kuulolla. Lopun hypyt oli todella vaikeasti (en keksinyt mitään järkevää ohjausta) ja neljänneksi viimeinen rima tippui, plääh :( Tulokseksi siis 5. Kontaktit oli hyvät. Pysäytin molemmilla radoilla kunnolla, palasin taakse ja vasta liikkeestä vapautin. Mä en jotenkin osaa/uskalla rytmittää kisoissa niin, että jatkaisin suoraan, pitää treenata. Tälläkin radalla Jaime kyllä vähän räykytti ja hyppäsi päätyhypyn ihan väärään suuntaan. Olin jaakotuksessa jotenkin niin ihmeellisesti, että taisi lukea sylkkäriksi. Jokatapauksessa oltiin edes vähän samalla radalla :) Jaimen kisamoodi on nyt niin villi, enkä saa sitä rauhoittelulla hallintaan. Yritin olla superrauhallinen ennen startteja, seurautin lähtöön ja jäi ihan rauhallisesti istumaan. Mutta "tule"-käskyn jälkeen lähtee paholainen irti :D En tiedä ottaako mun jännityksestä lisäkierroksia? Hallilla on viimeaikoina ollut ihan superkiva ohjattava. Varsinkin kisoja edeltävänä torstaina, kun teki 22 estettä nollana ja oli todella hyvin kuulolla :) Kisoissa sillä vaan lähtee mopo ihan käsistä, ja menee niin helkkaristi joka suuntaan (tai siis putkiin..) Jokaikiseen putkiansaan tuntuu kosahtavan (tai itseasiassa putkeen, koska kukaan muu ei kyllä mene niihin "ansoihin" :D) . Jos putkia ei ole näkyvissä, niin on huomattavasti paremmin hallinnassa. Jotain pitäisi keksiä, kun ei vielä ole tullut sellaista rataa vastaan, jossa ei putkia olisi :D Kiva nähdä millainen on seuraavaksi hiekalla, jos liukastelu aiheutti ekan radan kaaoksen. Ja onhan se tositosi nuori, että en mitään täydellistä hallintaa tietenkään voi olettaakaan, mutta kun tiedän, että se osaa, niin on tosi ärsyttävää, kun kisoissa esitetään sirkushuveja.. Vauhdista ja siitä, että se haluaa niin paljon tehdä, olen tietenkin tyytyväinen, mutta vissiin siellä on joku numerojärjestys, jonka mukaan pitäisi kaikesta huolimatta mennä.. :D
Tänään olin tuomaroimassa att:lla seuramestikset, olipa kiva kokemus! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti