24.6.2011

SM-kisat Nastolassa

Kisattiin jokaisena kolmena päivänä.
Perjantaina meillä oli 2 rataa. Tuomarina mineillä oli molemmilla radoilla oli Rantamäki-Lahtinen. Mun mielestä radat oli tylsät, ei tarvinnut kuin juosta suoraa. Elmolle molemmilta radoilta nolla. Ekan radan alussa en ehtinytkään tehdä 3-4 väliin valssia niin kuin olin suunnitellut, ulkokautta oli vähän kökömpi ohjaus. Erittäin positiivista on se, että puomi on aivan superhyvä nyt!! Uusi systeemi todellakin toimii ja sillä jatketaan :) Keinulla tosin on melkoisen liukas. Tein jopa takaaleikkauksen, oho!
Ensimmäinen rata:
http://www.youtube.com/watch?v=XgtBFCQlD7E
Toinen rata oli kyllä ihan täydellinen, siitä en olisi muuttanut mitään, eikä parempaan oltaisi pystytty :) Sitä ei ole videolla.

Lauantaina oli joukkuekisa. Tuomarina Henkka Luomala ja joukkueratakin oli tosi suora. Menin meidän joukkueen kakkoskoirana Piitulla. Yksi rytmitysvirhe putkea ennen olevalle hypylle ja siitä kielto. Muuten oli ihan hyvä rata, vaikka aika varovasti kyllä ohjasin. Mutta ehkä se on treenimäärään (3 kertaa hallilla + epikset) nähden ihan hyväksyttävää. Suurkiitos Tiinalle, että sain mennä Piitulla!! :)
Elmo meni ankkurina ja teki hyvän nollan :) Niisto ennen keinua olevalle hypylle oli kyllä hieno! Se kääntyy niin pennin päällä :)
Joukkuerata:
http://www.youtube.com/watch?v=vNGMxXBsGoE
Hölmöläinen alkaa aina pyöriä ympyrää maalissa, niin että mä meinaan kompastua siihen :D Sehän on pyörinyt pikkupennusta asti aina silloin, kun hän on hyvin iloinen. Eli jokaikinen kerta, kun saa ruokaa, pääsee uimaan, pääsee treenaamaan, löytää lelun, joku tulee kotiin, jnejne.. Sillä on varmaan maailman positiivisin asenne :)

Sunnuntaina oli sitten yksilöt. Fiilis oli tosi hyvä, 3 rataa alla ja kaikki radat oli hyviä nollia. Elmon numero oli  119 ja minit alkoi ykkösestä, joten hetken sai odotella omaa vuoroa. Tuomarina oli Anne Huittinen ja rata oli meille hyvin sopiva, koska siinä oli ansoja ja piti kääntyä. Olin katsonut muutaman ekan koiran ja nähnyt, kuinka aika moni hyllytti suorasta putkesta renkaalle. Mulle ei yhtään tippaa sovi muiden katsominen, joten siinä kohtaa sitten tietenkin ryssin. Elmo osaa putkijarrun, eikä ammu putkesta eteenpin kattomatta mua, joten en ymmärrä, miten mä sainkin itselleni uskoteltua, että se olisi muka ollut vaikea kohta. Huusin hysteerisesti, enkä yhtään katsonut eteeni, joten laitoin törkkäyksessä käden kolmannen kepin taakse!! Voi idiootti, prkl. Mikä virhe, argh. Aikaa tietysti paloi paaaljon (videolla 4s..), kun ehti pujotella puoleenväliin, kun raukka tietysti luuli menevänsä oikein, kun sinne oli oikein autettu. Eikä vitosella ollut muutenkaan mitään asiaa finaaliin. Höh ja pöh, tollanen idioottivirhe kyllä ottaa pahasti aivoon, mutta suurimmasta megahypervitutuksesta on jo päästy yli. Koira oli kyllä ihan superhieno ja on niin nautinto mennä sen kanssa, ensinnäkin siksi, että ylipäätään saa mennä ja on elämänsä kunnossa ja toiseksi, että se kulkee kuin ajatus ja sen kanssa on tosi helppoa mennä :))

Jaimen kisaikään on muutama hassu päivä enää jäljellä, aika on mennyt niin nopeasti! Se on saanut tosi paljon vauhtia ja itsevarmuutta radalle viime kuukausien aikana. (Lue: paahtaa ihan täysillä ja tietää itse paremmin mihin rata jatkuu :D) Putkiin karkailee ja kepeille ei muista jarruttaa, jos tullaan kovasta vauhdista. Huomaa kaksi metriä ennen keppejä, että pitää jarruttaa ja koska jarrutusmatka on 5m menee aika kivasti nelosväliin :D Nyt kyllä jo jarruttaa taas paremmin, jotkut asiat vaan saattaa pieneltä pojalta hetkeksi unohtua :) Jarrut on muutenkin mennyt vähän epäkuntoon. Ei kuulemma ehdi jarrutella, sanoo Jaime :-P Irtoaa hyvin ja hakee tosi hyvin esteitä. Oon alkanut oppia sen sääntöjä, paljon on tietysti vielä töitä, rytmitys on mulle tällä hetkellä vaikeinta, kuin kaikki ohjaukset tapahtuu valovuotta aikaisemmin kuin minillä. Onneksi Jaime on hyvä koutsi ja ilmoittaa hyvin äänekkäästi jokaisesta virheestä, niin ei tarvi miettiä, että olinkohan myöhässä vai en! :D Kivaa sen kanssa on jokatapauksessa mennä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti