2.5.2011

Korrien tokokoulutus

Lauantaina olin Jaimen kanssa Riitta ja Pekka Korrin tokokoulutuksessa Forssassa.

Ensin tehtiin Riitan kanssa. Tein ekaksi seuraamisen ja metallin. Seuraamisessa ei ollut parhaimmassa vireessä, oli vähän väljä ja pää oli tosi ailahteleva. Pitää tehdä perustreeniä ja häiriötreeniä ja palkkailla kontaktin pitämisestä enemmän. Taisin ottaa vähän liian hätäsesti autosta kentälle.

Metalli oli ihan kamala. Oikeasti todella huono. Eipä ole pitkään aikaan tollaista showta esittänyt :-0 Lähti laukalla, mutta alkoi heti kapulalle mentyään pelleilleilemään. Heitteli ja lopulta kun oli päässyt parin metrin päähän musta, alkoi räykyttämään! Varsinainen apina :D Aamulla oli tehnyt sisämetallin ilman mitään ääntä ja laukalla, mutta kentällä näytti parastaan. Kai se kävi vähän kierroksilla, kun oli juuri päässyt tekemisen makuun, joten meni ihan pelleilyksi koko homma. Riitta neuvoi tekemään kapulan pitotreeniä kiertämisillä ja sitä me ollaan tehtykin, eli samaa jatketaan. Räykyttämisestä kyllä ärähdin, sellainen on kiellettyä, vaikka metallista yritetäänkin positiivisen kautta saada mukava. Kotona tein iltaruuan kanssa metallin ja oli yhtä hyvä kuin aamulla. Se on Jaimelle vielä sen verran haastava, että viretila vaikuttaa suoritukseen todella paljon.

Tehtiin vielä luoksetulo stopeilla. Käskytin "sivu"-käskyllä. Se oli todella hyvä :) Riitan mielestä voin käskyttää sillä sanalla, vaikka se ehkä onkin vähän huijausta koiralle, mutta sillä ei ala ennakoida. Pitää muistaa pitää treenit tosi vaihtelevina, jotta ei ala ennakoida. Tein kentän ulkopuolella yhden pitkän matkan suoran luoksetulon, sekin oli hyvä, eikä sivu-käskyllä ennakoi yhtään.
Paikallamakuu piilossa meni myös hyvin.

Lounaan jälkeen vaihdettiin kouluttajaa. Pekalta tuli tosi paljon hyviä vinkkejä treenaamiseen kokonaisuutena. Tärkeimpänä pointtina ehkä se, ettei koiralle pidä opettaa, että on treenejä ja kisoja, vaan on vain tottelevaisuutta. Kisoissa kaiken tulisi olla koiralle tuttua, kehään sisäänastumisesta alkaen.
Tein Jaimen kanssa ensin ruudun. On alkanut ennakoida stoppia ja on kääntyillyt liian aikasin. Tehtiin ensin lelulle ja sen jälkeen merkkaamalla. Oli tosi hyvä! Toinen kerta vielä merkkaamaalla se oli ihan super! Näyttö sopii Jaimelle tosi hyvin. Loppuosa vielä erikseen, niin että vein valmiiksi ruutuun maahan. Kävelin kuvion, ilman että kutsuin koiraa ja sen jälkeen kävin ruudussa palkkaamassa. Kävelin uudestaan ja sillä kertaa kutsuin. Sivulle tuli vähän väljempänä kuin yleensä, mutta jarrutti hyvin ja se on nyt hyvä, että on alkanut oikeasti miettiä, että kuinka lujaa voi tulla mun jalkaa päin :)

Toisena liikkeenä tunnari. Ensin oman piilottaminen puskaan, hyvin toi. Sitten ympyrässä. Hämääntyi ja yritti löytää omaa pusikosta. Tein tunnarin hiekkakentälle puskia vasten, enkä ole niin aiemmin tehnyt, joten luuli, että oma on puskassa. Turhautui ja toi väärän, lähetin uudestaan ja toi tuurilla oman. Jaime oli tässä kohtaa päivää jo aika väsynyt, joten en jaksa siitä huolestua, koska käytti kuitenkin nenää tosi hyvin, kun puskasta etsi. Oma on ollut vielä jonkin verran piilossa muiden lähettyvillä, joten siksi varmaan hämääntyi. Tunnarin reagointiin tuli myöskin tosi hyvä vinkki. Paljon jäi mietittävää ja pohdittavaa etenkin kilpailutilanteen opettamisesta, koiran viretilaan liittyvistä asioista ja treenaamisen rytmistä. On tosi tärkeää, että tietää mitä treenaa, miltä sen haluaa näyttävän ja miten palkata koiraa, jotta sen saa ajattelemaan toivotusti. Tosi antoisa koulutus oli, kiitos kouluttajille ja Anulle ja muille järjestämisestä! :)

Eilen tein aamuruuan kanssa noutoa. Ensin pitkän matkan nouto puukapulalla, hyvin toi. Tein toiston ja heti oli päässyt jutun juonesta kiinni. Täytyy nyt vahvistaa kaikkien kapuloiden noutoa, jotta metallikin paranisi. Tein metallin vähän pidemmällä matkalla vauhtinoudon jälkeen ja se oli ihan ok. Käännyin poispäin (ei kestä vielä juoksemista) ja hyvin tuli sivulle asti. Hetsasin ruokakupilla ja tein toiston normimatkalla. Kerran haukahti ennen kuin otti, mutta oli liikkeessä koko ajan, en ole varma, että haukkuiko kapulalle, vai haukkuiko, kun olin hetsannut. Tuli loppuun asti laukalla ja ote oli melko hyvä, kapula oli suorassa, vaikka aika höllästi pitää kiinni. Ehkä siitä vielä hyvä tulee.

Päivällä tein tunnarin. Oman piilottaminen isojen kivien väliin 2 kertaa, tosi hyvin käytti nenää. Tein rivissä, lähti taas etsimään piilosta, mutta aika nopeasti keksi, että se on vieraiden joukossa. Toi oman. Päätin ottaa toiston ja toi oman, mutta en ollut varma menikö tuurilla, kun otti tosi nopeasti, eikä käyttänyt nenää niin tarkasti kuin ensin. Tein vielä yhden ja taas toi oman, mutten taaskaan ollut varma menikö tuurilla. Joko meni ihan täysin tuurilla tai sitten se ottaa ilmasta hajun. Vaikea sanoa. Tein muutaman pikkupätkän seuraamista palkaten hyvästä kontaktista. Tosi hyvin teki ja hyvällä vireellä.

Illalla käytiin vielä hallilla tekemässä aksaa. Tilastokoiriksi killeriradalle päätyi kumpikin :D Epa ei löytänyt keppejä ollenkaan ja Jaime meni 2-väliin. Epan eka keinu oli ihan superhieno! Harmi vaan, että kisoissa en edes villeimmissä unissani pääsisi lähdöstä nelosesteelle ohjaamaan :D Ekan kerran pysyi lähdössä ja muut leikki peiliä. Ei se kyllä ota mistään sanomisesta nokkiinsa :-0 Hauskat treenit oli :)

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä oikeesti taas hauskat aksatreenit ja mikä parasta, varsinaiset hyvänmielentreenit vaikka koirat välillä rallittikin ympäri hallia melkoisesti :) Kuka sitä nyt estejärjestyksestä jaksaa nipottaa, Omie sanoo viisaana, että mehän treenattiin sitä että mennään esteet vapaavalintaisessa järjestyksessä :) Muistaispa aina että aksan pitää olla noin hauskaa!

    VastaaPoista
  2. Jos putkista saa siinä Gambler-kisassa paljon pisteitä, ollaan kyllä vahvoilla! :D Kiitos taas treeniseurasta, hyvänmielentreenit on pop! :)

    VastaaPoista