4.12.2010

Avoimen koe :)

Tänään Jaimella oli avoimen koe Tampereella, puolilämpimässä Koiratallissa. Päästiin pienten mutkien kautta perille vähän myöhässä. Jaime oli avoimen ensimmäinen koira, joka mua ehkä vähän hirvitti, kun en mä osaa mitään sääntöjä, enkä mä ikinä tiedä missä mun pitää milloinkin olla :D Tuomarina oli Ralf Björklund, jolla oli tosi tiukka linja tänään.

Paikallamakuu piilossa: 10, Jaime oli kuudesta koirasta ainut, joka sai kympin, muut joko nousivat istumaan tai lähtivät. Hyvä häiriötreeni siis :)

Seuraaminen taluttimetta: 9, ihan alussa piti vähän liikaa etäisyyttä, en tiedä miksi. Ei nyt pahasti, mutta tiedän että pystyy parempaan. Paransi kuitenkin ensimmäisten käännösten jälkeen ja pääosin oli hyvä seuraaminen :)

Liikkeestä maahanmeno: 9,5 putosi maahan salamana, eikä yksikään tassu liikkunut senttiäkään. Pää kääntyi mua kohti, kun menin taakse, rokotti varmaan siitä. Mun mielestä kuitenkin tosi hyvä :)

Luoksetulo: 9,5 hyvä vauhti, hyvä stoppi, suora sivulletulo :) En tiedä mistä puolikas meni, ei sanonut.

Liikkeestä seisominen: 10 Super!

Noutaminen: 8 Pisteet meni lisäkäskystä, kun en mä osaa sääntöjä!! Sanoin "istu" sen jälkeen kun liikkuri oli kysynyt olenko valmis ja mun olisi pitänyt heittää se kapula, eikä käskyttää koiraa!*nolo* Jaime teki hurjan hyvän noudon, hyvä vauhti, otti nätisti, toi vauhdilla sivulle ja rauhoitti luovutuksen, super! :)

Kauko-ohjaus: 8,5 jäi ihan paikallaolo asentoon, jätti päänkin maahan, ei siis tiennyt, että oli kaukot, eikä noussut ekasta käskystä istumaan. Muut vaihdot hyvät.

Estehyppy: 8 kolautti takajaloilla mennessään, takasin hyppäsi hyvin :)

Kokonaisvaikutus: 10 "Erinomaisen hyvin koulutettu koira. Koira osaa liikkeet hyvin. Ohjaajan ja koiran työskentelyä mukava katsoa. Ohjaajan ja koiran välinen suhde kunnossa, ohjaaja arvostaa koiraa ja koira tietää sen." Mulla meinas tulla itku liikutuksesta. Noi sanat oli koko kokeen paras palkka <3 Mä olen niin kiitollinen, mun rakkaasta aarteesta <3

Yhteensä 183p, kp ja voitto! :) Kokonaisuutena hyvä, hyvä vire koko kokeen ajan, eikä kuitenkaan keittänyt yli, vaan keskittyi tosi hyvin. Uskomatonta, että se kykenee keskittymään noin, kun on vasta ihan lapsi :) Kokeessa oli 22 koiraa, joista vain 5 sai ykkösen, tuomarilla oli oikeasti tosi tiukka linja, mutta se oli kaikille sama, joten ei mitään valittamista.

Tämän vuoden tokotavoite on siis saavutettu, niin siistiä! Nyt voi rauhassa talven yli treenailla voittajan ja evl:n liikkeitä ja mennä sitten keväämmällä voittajaan, kun on kokonaisuus valmis :)

p.s. Koettiin riemun hetkiä myös viime lauantaina, kun koirat oli Piiralla. Elmo antoi hoitaa, ei huutanut yhtään, eikä ollut edes niin pahasti jumissa kuin luulin, jihuu!! Voi kunpa se pysyisi tossa kunnossa, että kestäisi osteopatian. Jännitin tosi paljon, että miten reagoi, kun viime kerta sillon syyskuussa oli ihan hirveä, eikä sitä ole kukaan sen jälkeen hoitanut. Jaimella oli lantio jumissa, mutta ei ollut mennyt lukkoon asti, ihan ok siis. Molemmat kävi Tanjalla vielä tän viikon perjantaina, Elmolle tehtiin sellanen erilainen hoito, tänään oli hoidosta vähän kankea aamulla, mutta illalla liikkui jo hyvin :) Ja hän pitikin tänään vielä täysvapiksen. Nyt on kaikki peukut ja varpaat pystyssä, että nämä hoidot auttaisivat ja Epa-Elmeri pystyisi liikkumaan hyvin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti