24.10.2010

Kabain koulutus +muut viikon treenit

Oltiin Jaimen kanssa torstaina Krisztina Kabain koulutuksessa Hittiksellä. Kabai oli tehnyt helpohkon radan, johon tutustuttiin hänen kanssa yhdessä ja Kabai näytti kuinka rata ohjataan hänen tyylillään. Kabain tyyli on erilainen, kun mihin oon tottunut, joten helposta radasta tulikin aika haastava :) Kabai käyttää paljon vekkejä, tehden ne tosi syvälle, ja persjättöjä ohjauksessaan. Mä en osaa tehdä vekkejä kauhean hyvin, koska Elmon kanssa niitä ei tarvitse käyttää. Harjoitukset olivat siis tosi tehokkaita mulle. Voi että, miten onkaan vaikeata tehdä jotain muuta, kuin mihin on tottunut! Monessa kohdassa olisin niistänyt, jos olisi saanut valita ja kun yritin mennä tekemään vekkiä "syvään", musta tuntui, ettei mun jalat vaan menny sinne asti, vaikka yritin! :D Ja sitten kun kovasi keskityin oikeaan sijoittumiseen, koira unohtui. Muutaman toiston jälkeen alkoi kuitenkin mennä oppi perille ja Jaime kääntyi vekeillä tosi hyvin :) Toisella kierroksella tehtiin rataa loppuun ja ihan lopuksi mentiin koko rata. Jaime teki kahdessa osassa, kepeille asti ja kepeiltä loppuun asti. Jassi oli ihan super, jaksoi hyvin pitkäksi venyneen päivän, kun aamulla oli ensin klo 10-12 ja illalla seitsemän aikoihin päästiin aloittamaan toinen kierros. Tykkäsin Kabaista ja hänen tyylistään kouluttaa. Oli tosi hyvä, että oli "pakko" ohjata uudella tavalla, eikä voinut valita tuttua ja turvallista tyyliä :) Vekeistä on radalla tosi paljon hyötyä, varsinkin maksille, jotta saa koiran linjat oikein. Kabai tykkäsi Jaimesta kovasti. Kiva agilitypäivä siis :)

Keskiviikkona oli aamutreenit. Jaakko oli tehnyt tosi kinkkisen radan Kabain pohjalle. Saatiin Janitalta kotiläksyksi sivuirtoaminen (tai oikeestaan lähettäminen) ja päällejuoksut ja saksalaiset, ennakoiden (? ehkä oikea ilmaisu :)) Jokatapauksessa niin, että olen esteen takana valmiina ja Jaime tulee kauempaa suoraan kohti ja suorittaa esteen, vaikka lähdenkin jo liikkeelle. Näissä kohdissa oli ongelmia keskiviikkona.

Tokoa treenattiin eilen ja tänään. Tehtiin ns. perusasia-treeniä, tarkkuutta seuraamiseen ja tekniikkaan, palkkaamattomuustreenin vastapainoksi. Eilen seuraaminen, liikkeestä seisominen, luoksetulo ja nouto. Luovuttaa noudossa hyvin, mutta edelleen pikkuisen nytkähtää sivulta, kun oon ottanut kapulan. Ollaan siis treenattu malttia siihen. Ongelmahan on johtunut vain ja ainoastaan siitä, että minä hätähousuna oon palkannut sitä turhan villisti :D Eli lähinnä harjoiteltiin malttia mulle, Jaimehan tekee juuri niin kuin sille opetetaan :) Muut onnistui tosi hyvin, palkkailin hyvästä seuruusta, nopeista stopeista ja luoksetulon vauhdista. Tänään remmiseuruuta, liikkeestä maahanmeno, ruutu ja p.olo piilossa. Remmiseuruu hyvä, siitäkin tiheää palkkailua. Maahanmeno tosi hyvä. Sillä on ihan superhyvät ja nopeat jäävät! :) Ruutu-merkki -peliä ja pelkkää ruutua. Erikseen ruudun loppuosaa. Lähti ruudusta kahdella ekalla kerralla vasta toisesta käskystä, "Ai saako täältä ihan oikeasti tulla?!" Ihana, kiltti lapsi :)
Mä oon unohtanut, että mitä sanaa käytän kun käsken Jaimen maahan? Käytänkö maahan, vai pelkkä ma? Jos jollain on asiasta tietoa, kuulen mielelläni :) Kumpaakin tottelee ja huomaan käyttäväni niitä sekaisin (ilman mitään johdonmukaisuutta). Huomasin tämän kisatilanteessa, enkä mä enää muista kumpaa mä käytän, vai oonkohan aina käyttäny molempia? Jokatapauksessa pitäisi varmaan päättää mitä käyttää, ettei pentuparka mene sekaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti